3/25/2010

Ахмед Доган до Валерия Велева. Via агенция "Фокус"Браво, Мадам В!

Съзнателно не общувам с теб от последните парламентарни избори (юни 2009 г). Винаги съм знаел, че не си „моралният стожер” на обществото, за каквато се представяш.
Доколкото знам, само преди месец беше подновила офертата си да ни бъдеш таен P.R. Колегите ми бяха наясно, че и понятие си нямаш от P.R. стратегии, а с този акт искаш само респектиращо възнаграждение за „добрия тон”, който ще имаш в писанията си за нас. Знам, че не си изключение в това отношение. Но не мога да проумея, кой ти внуши, че можеш да бъдеш моралния рупор на обществото?
А само преди няколко дена, когато започна да провокираш поредната си манипулационна атака срещу ДПС, за един ден ме потърси шест пъти по телефона, и когато не ти отговорих, ми пусна sms, че „можеш да омекотиш и най-тежките удари, които получавам”. Браво, Мадам В. Много е яко, нали? В случая деликатният въпрос е: от колко места ти плащат за подобни „поръчки”? Или, може би, самосиндикално задаваш неприятната ситуация и притискаш само жертвата? Разбира се, срещу цената за „омекотяване на удара”. Не знаеш, че това е подсъдно, нали? А за морал, да не говорим...
Когато вчера прочетох сакралните ти заклинания по мой адрес, ми стана забавно, естествено, и интересно. Ако съм в подходящо разположение на духа, бих могъл да ти направя шокиращ психоаналитичен портрет само въз основа на този текст. И той няма да има нищо общо с твоите миш-маш излияния, които са безпринципна смесица от разнородни понятия, които само внушават непоносимост, ненавист, омраза и дори агресивност. А знаеш ли, че и това също е подсъдно. За морал – да не говорим...
В този текст цялата ти същност е концентрирана в началото на въвеждащото ти изречение: „ този път няма...” Защо, Мадам В, този път няма? Защото не ти плащаме, нали?
От къде идваш и накъде си се запътила, Мадам В? Кой те е упълномощил да се правиш на морален съдник на (и в) обществото? Един съвет. Когато бълваш подобни деструктивни внушения, го прави пред нарочно поставено за целта огледало. Така сама ще прецениш границите на моралния императив във вътрешния си свят, както и съответствието му на външните обстоятелства.
Между другото, имаш интересна история от гледна точка на категорическия императив (постъпвай с другия така, както с тебе би искала да постъпят). Например, започваш от „политици по пантофи”, минаваш пред интимното проектиране на Аз-а в кухнята и спалнята на различни величия(Дали й казва, че е курва или само на мен така ми се струва? Сигурно си внушавам, щото ми се щеше вече некой да й го каже. А Доган има предвид само баницата, дето носи на Бойко в Банкя след изборите. - бел. Т.Ф.) (преобразувани в такива маркери – символи, като „гащички”, „луксозни апартаменти”, „милиони в зелено...”, „боянски сараи...”, „властта, която разпределя порциите...”, „1.5 млн лв от Цанков камък...”), до превъплащаване в ролята на Касандра, която определя, кой какво трябва да прави и кога да си ходи от историята...
Всеки от собствената ти гилдия може да потвърди, че тези пуснати в обръщение семантично натоварени „символи”, са върховни моменти в твоето развитие.
Нещо повече. Тези „символни ядра” се превърнаха в организиращи принципи и „скрити параметри” на измъчената ти аналитичност и на престорената ти морална позиция. (Демек иди се гръмни, дето се правиш на голяма журналистка! - бел. Т.Ф.)
И технологията на правене на собствената ти история е една и съща. Това е методът на подмяната: подменяш предметната реалност (обективният факт) с виртуална реалност (предложения) и върху „новата” основа на предполагаемата виртуалност съграждаш или създаваш всякакъв тип „новини”, които в общественото съзнание изглеждат правдоподобни, но по принцип са подвеждащи, невярни или манипулационни.
Например, ти много добре знаеш, че четирите идейни проекта (като предпроектни проучвания) нямат нищо общо с „Цанков камък”. Дори, тези предпроектни проучвания не са започнали да се реализират; те не са обективен факт. Те са направени като стратегия за развитие на една частна фирма в контекста на европейските реалности.
Но понеже усещаш, че проблемът с „Цанков камък” влиза в полезрението на обществото, като част от дневния му ред, съзнателно свързваш предпроектните проучвания за други обекти с един обективен факт – „Цанков камък”.
Именно тук е подмяната, Мадам В, и върху тази виртуална реалност с внушени правдоподобни асоциации (свързването на един обект с друг, които нямат нищо общо), започваш да изграждаш политически, икономически, правни и морални тези.
Що се отнася до Хидровъзел „Цанков Камък”, вярно е само едно. Много хора знаят, че бях идеолог на този проект до намирането на финансова схема за неговото стартиране. По финансинг проектът спечели първо място в ЕС по „виртуално финансиране”, чрез медота да въглеродните емисии (Протокола от Киото). След това компетентните субекти бяха други.
Така е, Мадам В...
Явно е, че от време на време изпитваш чувство на вина. Ти си знаеш. Но сигурно не съзнаваш, че комплексът за виновност продуцира агресивност.
Да. От гледна точка на цялостния ти статус, това е нормално. Дерзай! Знам, че имаш слабост към властимащите. Но запомни: накрая всеки трябва да си плати сметката.
Ще се помоля за теб.
Господ да ти е на помощ!
А. Доган

Онзи ден в "Труд" Велева написа една статия, в която меко казано прикани лидера на ДПС да си ходи: "...Въпросът е дали Доган осъзнава това. Дали осмисля, че и за него най-после е дошло “време разделно”. Да се отдаде на любимата си наука, откъдето дойде, да отприщи страстта си към бизнеса и да освободи мястото си в политиката за онези, които я разбират по европейски и следват общоприетите й правила. По-добре да се оттегли сега, дори и да не е напълно убеден (и той, и мнозина около него), че партията му може да се справи сама, отколкото да остане на върха й и да продължи да я прави мишена.

В-к "Труд", със свойственото си лицемерие, е публикувал писмото на Доган. Илюстрирано със снимка, на която агата коленопреклонно целува ръка на великата журналистка с кртко съобщение: "Долният текст бе разпространен вчера от пресслужбата на Ахмед Доган под формата на платено съобщение в някои електронни медии. Той съдържа клевети, измислици и инсинуации. Но верен на принципите си да не крие нищо от своите читатели, вестник “Труд” реши да го публикува, при това безплатно - по изричното настояване на Валерия Велева. Отговорът на редакцията очаквайте утре.
И накрая от редакцията на "Труд" турили бележка: "Текстът на писмото на лидера на ДПС Ахмед Доган е публикуван в оригинален вид, без съкращения, без редакторска намеса. Редакцията не носи отговорност за твърденията в него."
Ех, ако редакцията и най-вече главният редактор носеха малко повече отговорност...

9 comments:

Anonymous said...

Ей, докторе, ама верно ли че тая била курва? Курва по пантофи! Пардон, и с гащички. Ама пък, и в кухня.

гого

безименните said...

Егаси! 2 дена нема никой и накрая препис от в-к Труд. Стойко, къде се затри доктора?

Anonymous said...

sigurno choveka e pishel neshto drugo, pak te sami sabitiata nalagat sebe si. koeto me kara da sam podozritelen kam sabitiata - kato ostaviat Doktora da misili i stava strashno.

za drugo obache dosajdam. Doktor Toni, bihte li bil taka dobar da prevedete s dumi prosti za obiknoveni srednostatistichecki horica kato men slednoto:

Що се отнася до Хидровъзел „Цанков Камък”, вярно е само едно. Много хора знаят, че бях идеолог на този проект до намирането на финансова схема за неговото стартиране. По финансинг проектът спечели първо място в ЕС по „виртуално финансиране”, чрез медота да въглеродните емисии (Протокола от Киото). След това компетентните субекти бяха други."

Anonymous said...

Е това е кофти при "философите", че в много от случаите остават неразбрани от тълпата... Особенно като пишат глупости!
Атанас Василев

maria_hrs said...

Докторе,много пикантно!даже разтоварващо!Може би наистина скъпо платено?Защо да говорим за "капичмънт",финансова криза и т.н......

Пламен said...

А, стига, бе, уважаеми форумци! какво толкова е станало? Един мръсник заплашва една мръсница, най-вероятно защото не са се спазарили за цената на ветникарското проституиране, или защото сутеньорът на мръсницата му е писнало по някаква причина от досадния клиент и е решил да го разкара.

Joro711 said...

В случая деликатният въпрос е: от колко места ти плащат за подобни „поръчки”? Или, може би, самосиндикално задаваш неприятната ситуация и притискаш само жертвата?

А.Доган жертва ли се чувства?Започва да става много интересно.

Anonymous said...

Докторе, зарежи ги тия двамата. Чете ли "Гущеров: Никой в България не разбира от криза освен мен"?
Поздрави
малък доктор

Kamelia Djourelova said...

Само мимоходом да отбележа, че като въплъщавам идва от плът, а не от плат. Така че въплащавам нема.