3/02/2010

Предпразнично

Не сме такива, защото сме били под
турско робство, а сме били под
турско робство, защото сме такива."



Във връзка с последните ми писания за учебниците, ще подкрепя възгледите си с пресен пример. „Стандарт” пише, че плеймейтката Николета Лозанова, която шества през ден в централната преса, се подвизавала в сайта за елитни проститутки под името Миа. И вземала 1200 паунда (1400 евро) на нощ, което прави, при пълна заетост, къде 30 000 на месец. Та исках да кажа, че повечето отличнички тия пари ги изкарват за цял живот, ако изобщо ги изкарат…
Другата лоша новина за отличничките, е, че МВФ забрани тая година да се увеличават заплатите и пенсиите. И, както се досещате, тая забрана на Дянков му идва като отговор на молитва…
Пък бизнесът и синдикатите готвели план Б за изход от кризата. И предлагат и петък да се присъедини към уикенда. От КНСБ обяснили, че идеята била успешно въведена вече в Малта. И така се спасили хиляди работни места.
Не знам, в Малта може. Но у нас едва ли нещо ще се промени, щото петък и сега си е към почивните дни. Виж, друго ще е, ако и сряда (малкия петък) стане почивен. Тогава вече ще има реален резултат.
В софийския "Майчин дом" в един асансьор за пет човека се качили 12, сред които и няколко в напреднала бременност. И асансьорът пропаднал. Стига ли ви акълът да го проумеете. Щото моят не... Пак добре, че кабинката се задръстила между етажите, щото иначе пак щеше да има национален траур, като по-лани, когато изгоряха хората във влака…
Между другото тоя инцидент в „Майчин дом” ми напомни за един друг инцидент с асансьор. Когато във Велико Търново на някаква конференция в кабинка за 4 души се качиха 13 даскали. И той естествено се срути. Късмет, че оцеляха. Та тогава си помислих, какво можем да очакваме от такива? Но то пък и трябва да си доста луд, та да работиш за тия пари. Та въпросът май не е само в учебниците, ами и в „човешкия субстракт”, както правилно отбеляза Дончева.
На срещата си със симпатизантите от Хасково вчера Масларова раздала на мъжете мартеници с две топки.
Айде, па догодина ще ви раздаде още нещо и ще си направите комплект… Ако, разбира се, не получи някоя от по-големите награди, предвидени в Наказателния кодекс за случаи като нейния…
Дамите, скачайте на следващия абзац, щото ще разкажа една нецензурна приказка, която обаче ясно показва разликите между електоралните и постелекторалните етитюди на политиците. Македонци агитират за избори. Митре, ти какво ке сакаш ние като спечелим изборите? Я ке сакам кукя! Пиши кукя на Митре! Ванчо, ти кво ке сакаш? Я ке сакам ауди! Пиши ауди на Ванчо. Пере, ти кво ке сакаш? Я ке сакам курец. Как курец, бе! Митре сака кукя, Ванчо сака ауди, ти – курец! Па я съм колекционер, сакам дека да си напраим комплект со мудете, дека ми ги дадохте лани…
Та и вие братя, симпатизанти на лявата идея, сте същите колекционери. И ние край вас…
Понеже тъй и тъй сме в Хасково… „Стандарт” съобщава, че врачката на Ковачки Стоянка Митева от него регион, рекла: „Бойко Борисов да внимава на 8-ия месец от управлението си! В държавата ще има сътресения и удари под кръста! Човекът, който ще му помага, е Волен Сидеров. В един момент и Костов ще се дръпне."
То па голяма провиденческа дарба се иска, за да предвидиш, че Костов ще изработи Бойко! Няма нужда да виждаш бъдещето при наличието на такова богато минало…
Колкото до Сидеров, той хубаво помага всеотдайно на Бойко, но да видим на каква цена. Щото социологическите проучвания показват, че тая политика се отразява на симпатизантите като на заек тъпан. Демек разбягват се. По тоя повод Велизар Енчев, след като обяснява какъв всемирен подлец е Сидеров, щото обижда своя кум и благодетел Валери Симеонов, обобщава: „Ако това е разбирането за българския национализъм, той все повече ми прилича на нацизъм. Съчетан с болезнен нарцисизъм, това е ужасяваща комбинация, която окончателно ще довърши и без това крехката ни демокрация.”
Наша милост имаше привилегията да е наблюдавал в „Монитор” в продължение на няколко години този болезнен нарцисизъм от близо. Точно за него във форума на „Монитор” дучето беше кръстен Болен Лидеров. И когато напусна, викнахме поп да поръси и изгони злите духове от кабинета му, щото никой не искаше да се нанесе в него… По тези причини от първия ден на Болния човек в политиката не сме преставали да се опитваме да отваряме очите на заблудените. Кел файда…
Къде са сега хилядите (сред които имаше и много образовани), които гласуваха за този палячо? И за другия палячо, дето сега обикаля родината и събира по десетина човека? И за другият палячо…
Ще ми се някак за последния да не съм чак до такава степен прав. Не за друго, ами тоя път ще се срутим окончателно, а не си заслужава за едното интелектуално удовлетворение…
Пък Янетата внесли жалба в Комисията за защита от дискриминация срещу Болен Лидеров, щото рече по телевизора, че митингът, свикван от РЗС на 10 март, е “гей парад”. „Това, пишело в жалбата, са лъжливи твърдения, които изопачават действителните сексуални предпочитания на Янев.”
Какви ли са тези „действителни сексуални предпочитания”? С жена не е виждан никога. Сега отрича и за мъжете. Той като земеделец и животновъд да не би… Три кобилки имал… Ужас!
Кметът на морската столица Кирил Йорданов свиква публична дискусия за дупките. Щото варненските улици заприличали на… нема такова сирене.
Предполагам, че след дискусията няма да остане ни една дупка.
Ей, Варна, ама не може всичко да имате! Не може и това до края и душата в рая! Когато г-н кметът купи палми за 5.5 млн. лв. и Варна заприлича на Палма де Майорка, не протестирахте, а?! Сега сложете във всяка дупка по една палма, та да се сещате за турската поговорка: да им имам акъла на българите, дето им идва после...
Между другото да ви съобщя, че в Либерия, в полза на която аз рефлагирах наскоро, традиционното правосъдие действа така: Слагат палмови листа на пода пред обвинения и вождът гледа дали листата ще помръднат. Ако помръднат - невинен, ако не - виновен. И понеже само вие имате бол палмови листа, а също и поради състоянието на правосъдната ни система, можете да извоювате монополно право в обещаното от Бойко масово правосъдие.
Само предлагам.

12 comments:

Anonymous said...

sveza,vesela statia,no az se omarlu6ih...imenno za siderov glasuvah ,oba4e se popravih navreme-sledva6tiat put ne go podkrepih ! glasuvah za ianeto,da e ziv i zdrav !
sega izliza,4e sum naletial ot trun,ta na glog !
vse pak-ne razbiram ! na koi kon triabva6e da sloza ?
a puk da si pasuvam v ku6ti i da ne glasuvam- tova li e pravilniat na4in ? i na kostov slozih predi,na His Majesty su6to- i vse hair-bereket iok !
moze bi 6te se poiavi niakoi nov At ?
Katalaveno.

Anonymous said...

Стойкоо, Стойко, злобицата ти към Сидеров пак е взела връх. Не че Сидеров трябва да е имунизиран срещу критики и бъзици, но при теб това е по-скоро избиване на комплекси. Време ти е да се примириш вече, че той е "там", а ти си "тук". Помня едно време Партията като не успееше да смачка някого - коронния номер беше да го обявят за луд. Веднага се намираха медийни поцелуйковци, които веднага да тиражират партийното решение и да го "обнародват" напоително.
Иначе с мотото на статията съм напълно съгласен. Ама какво от това. Още по-лошото е, че живеем в собственото си авторобство за което Освободители не се предвиждат.
/надявам се търпиш критики.... поне с такова усещане останах когато си мерихте...шпагите с проф.Поповски във форума на Монитор/

shoki said...

Абе само да попитам,асасъора ли е виновен на трудните и на другите.......че не могат да броят???Въртях го оттук оттам,бащи си трепят децата,изнасилват ги,държавния глава най-омразната личност в държавата.......Абе хора нещо гнило в себе си не намирате ли,че тя май почна да става кой ми сра в гащите!Ся остава на 3ти март да се основе и партия Отоман....

Anonymous said...

Намираме и още как. Ама като викнем, че "Царят е гол" веднага ни обявяват за Болни и Лидеролуди.
Абе то и Левски професора-доцент Лайнов го обяви за конекрадец, какво останало за простосмъртните. Най-много да извикат некой поп да поръси след теб. Кръста и чесъна - отделно, ако некой Блъсков се изръси допълнително за по-пищна церемония.

Мери said...

Напълно съм съгласна с мотото. Преди малко по БНТ някоя си Добрина Чешмеджиева (извинявам се, но не гледам тв отдавна) водеше дискусия под наслов "Как престъпните босове станаха сътрудници на ДС?" Въпросът би трябвало да е зададен обърнато, а именно "Как сътрудниците на ДС станаха престъпни босове?" Елементарно и логично. Та в този ред на мисли, драги ми Д-р, искам да подчертая, че БГ журналистите са изключително виновни за дереджето в родината. Най-вече поради простотия, липса на обща култура, страхливост и алчност. Бях принудена известно време да работя като техническо лице в няколко вестника (включително и в "Експрес"), но бях ужасена. Есгествено не обобщавам - има и свестни - харесвам теб, тъй като си талантлив, с писателска дарба, и възпитан, и още няколко. Не познавам провинциалния печат - не може и там тук-таме да няма читави. Но големият процент е шкарто. Голям проблем, много голям! Поздрави!

бай Стоян said...

Само да попитам, в асансьора във Велико Търново имало ли е учител по смятане щото ако са били по български език, то им е простено.Надали са могли да преброят до 4.

Anonymous said...

Ами виждате ли какви ги плещят и Бузек и Барозу за ГМО? Ех, г-н Katalaveno, къде да се денем ние с Вас и милионите като нас?! И в тази съвременна колониална система наречена ЕС се навряхме - нямаше изход, и унас няма читав за кого да гласуваме. А все пенсионерите виновни, че били гласували за тия или ония.

Мери said...

В изключителната си книга "Изкуството на държавника" изключителната Маргарет Тачър обосновава тезата си против ЕС с неоспорими аргументи. Човек с практичен ум, тоест реалист, няма какво да каже просто. За съжаление днешният свят не чете по-умните, дали въобще чете. Поздрави!

Anonymous said...

Д-ре, вица беше за Марко Кралевичи: "Мате курец у Празе, але муди со овде". И не става за перефразиране

GadMrusna said...

Много нихилистично! Не съм съгласен с доктора. Не искам да споря просто защото тука няма толкова място, но е факт, че в народа български от преди и след турското завладяване има голяма разлика. А простотия и луди има навсякъде. Малко повече себеуважение ни трябва.

Anonymous said...

Извинете за off-topic-a, но защо на срядата й викат малкия петък?

Anonymous said...

Благодаря ти,д-ре.Смях и мисъл,мисъл и смях...