3/01/2010

Отличничка с Мини Купър? Да, бе!

Масларова вика: “Невинна съм, нямам притеснения и с нетърпение очаквам повдигнатото обвинение да влезе в съда, за да може всеки да представи своите доказателства".
Ей, тая не е човек, а желязо, бе! Нищо не може да я притесни! Когато от ДСБ изнесоха, че дала на мъжа си поръчка за 5 млн. лв. за доставка на горива за социални домове, тя пак така каза: „Нямам притеснения за това, което вършат съпругът и синът ми.” Но то едно е да немаш притеснения, когато си на власт, друго е като паднеш…
„Стандарт” се размечтали как Масларова става Любимец 13 в Сливенския затвор. Щото там имало вече 12 висшистки, та тя ще е 13-та. Нещо повече, „със своята докторска степен по икономика и преподавателски стаж в университет Емилия Масларова, пишат колегите, безспорно ще бъде най-образованата затворничка. И така реалистично й описали бъдещите 10 до 20 г. , че чак страшно ти става –събуждане в 5.30, сутрешен развод, закуска, работа… До известна степен успокоително звучи, че храната била прилична – предястие, второ с месо, десерт, общо 2 622 ккал, а ако се труди и още 517 ккал отгоре.
А дано, ама надали…
Затова нека се върнем на по-земни теми.
"Дейли телеграф" съобщава, че Лидия Каранца от Лос Анджелис, майка на три деца и баба на двама внуци, преди време си поставила силиконови импланти размер D. И добре, че така направила! Някакъв ненормалник почнал да стреля по американски и целнал и нея в гърдите. Куршумът обаче се спрял в силикона.
Изобщо откриват се много приложения на силиконовите цици не по предназначение. Щото те по предназначение почти не се използват. Помня, когато през 2003 г. катастрофира порно звездата Джордан, се откри, че циците играят страхотно ролята на еърбеци. На Джордан й се спукаха, но тя остана жива. Подобен беше случаят и с Алисия Дювал. На нея единият еърбек й се спука само. Имаше и българска следа в това откритие. През 2006 г. Елена Маринова също я спаси силиконов бюст, размер 40DD… И се заговори, че на жените със силикон ще им се позволи да карат без колани.
Ало, пенсиите, обърнахте ли внимание, че г-жа Каранца е баба на двама внуци?!
Абе, какви са тия глупости?! Чета, че един байчо на 70 г. се оплаквал в Комисията по дискриминация, че от здравната каца не му отпускали виагра без пари, а за него сексуалната активност била „белег на личното достойнство". Да, бе! То и балтонът, и сьомгата са белег за достойнство, ама…
Не се занимавайте с глупости, ей! Само на чиновниците в ЕС дават виагра без пари. Но като толкова ви влече по смешните движения, мога да ви дам следния акъл. В сп. „Медскейп” съм чел, че терапията с допаминови агонисти, която се прилага при Паркинсон, причинява хиперсексуалност (по дестина пъти на ден)! Тия агонисти не би трябвало да могат да ви ги откажат! Та вижте там някак си се уредете с Паркинсон!
Ей, несъразмерно голямо внимание ви отделям! Сигурно щото ви обичам. Но сега ще ви изоставя, за да погледнем малко в бъдещето.
Министър Игнатов вика, че учебниците щели да се пренаписват, щото имало недопустими неща. "Имаше в читанката за 2-ри клас за някакви врабченца, които само те останали тук, за да го духат или за тоя, дето духа".
Добре де, ама не е ли верно?! Даже истината е още по-страшна – хем го духат, хем за тоя дето духа! Да не напомняме, че премиерът наричаше останалите даже не с поетичното врабченца, ами направо „тикви”!
Не че няма какво да се пипне из учебниците. Но ме е страх, че сега, като получат малко слабост от министъра, пенсионираните учителки по литература ще почнат едни пуритански дискусии… Пак ще кажа, според мен учителките по литература трябва да ги убиват като навършат пенсионна възраст. Да, наистина! Разбира се по някакъв хуманен начин, не чрез пенсията. Не за друго, а защото чрез пенсията става бавно. И те пишат протестни писма, обаждат се в радиото и телевизията – това срамно, онова позорно… Айде нема нужда! Да са ни учили когато му е било времето!
По-лани се почна една такава дискусия за песента "Я стани, либе Стояне" в учебника по музика за IV клас. Та пуританите разправяха, че тя възпитавала у девойките манталитет на мутреси. Щото в нея момата изнудва либето да й купи това-онова, за да му се отдаде.
„Учим за живота, а не за училището”. А животът е така устроен, че не допуска отличничка с Mini cooper. Общо взето отличничките се возят в тролея… А в тролея при катастрофа и силиконови цици не могат да те спасят. Отделен въпрос е откъде у отличничка силиконови цици…
Светът, в който живеем, или поне този, който ни разказват ежедневно вестниците, е свят на „Мистър стоте манекенки”, на „Костинбродския славей, на „Водка с утеха”, на виповете на Евгени Минчев, на плеймейтката Златка от Пазарджик… (Какво правите бе, палавниците ми?) От това се интересуват хората, на това учат децата си дома. И какво, да си затваряме очите?! И да се правим, че не знаем, че Вълка, който години чистеше София, наистина кара „Майбах”!? Това за вълка го казвам по повод на „Стандарт”, щото те пък коментират с негативни конотации друга песничка, от учебник за 3-ти клас, в която се пее как Кумчо Вълчо кара лъскава кола и брои жълтици, за да купи титлата „мис” на своята приятелка Кума Лиса.
Любовта минава, а минито и къщата остават. И колкото по-рано го научат децата, толкова по-добре. „Ние получаваме възпитание от три различни и даже противоположни източника, учеше Монтескьо - от родителите, от учителите, от живота. И това, което ни учи животът, обръща с главата надолу идеите, които ни дават първите две.”
Затова съм против да се пипат учебниците. Защото сега не противоречат на живота.
„Стандарт” посочват като пример за голяма нелепица и писаното в учебника „Човекът и обществото” за 4-ти клас, че мандатът на президента е 4 г. Добре де, но какво ще кажете, ако ви съобщя, че и премиерът Бойко Борисов доскоро (поне до 2007 г.) споделяше този възглед? („Как да ми помогне президентът Първанов? ...Той си има четиригодишен мандат... (14.09.2007, “Тази сутрин”)
И за да разберете колко по-опасни могат да бъдат учебниците, само ще ви напомня, че царят беше взел идеята за 800-те дни от един учебник...

13 comments:

shoki said...

Сърдечно благодарим за щедрата порция смях.Успех!!!

Anonymous said...

Велик си, докторе! Текстовете ти са върхове на литературата! Що не вземеш да пишеш текстове за чалгарии, нищо чудно и да се замогнеш най-после?!

Anonymous said...

Моля да ме извините, че коментарът ми не е по темата. По - скоро питане: Тази година реших цялото семейство да посетим някакво мероприятие по случай 3-ти март. Ровя мрежата - нищо. Ако знаете за нещо организирано на площад, в парка, на паметник или др.п.?

Unknown said...

Обикновено на Шипка има празненства по повода:)

Anonymous said...

Няма докторе, няма, или поне аз не съм намерил по леко перо от твоето. Така си дърпа като те чета, че не мога да разбера, кога съм стигнал края и ме фаща яд на теб, че си свършил./ей, имам предвид писането, да не си помислиш нещо?/. Бъди щастлив, пущам си лептата.
Маринов

Anonymous said...

Варна.
За втора поредна година по традиция учители и ученици от Варна организират тържествена заря-проверка в навечерието на националния празник на родината, Трети март. Малчуганите от първи до четвърти клас ще влязат в ролята на истински военен отряд и под ръководството на учителят Сашко Стоянов ще проведат тържественото посрещане в двора на VII СОУ "Найден Геров". Събитието ще се проведе от 18.30 часа.
В София ще е на 3-и привечер, след което прием при президента, на който надали ще бъдете поканени.

Anonymous said...

Докторе,Честита Баба Марта малко на патерца, но е от сърце.

Баба Марта прати вест
ДА НЕ СЕ РАБОТИ ДНЕС!
Да качим краката на бюрата
И да се чешем по главата
Бели, румени, засмени,
От божествен мързел днес
Опиянени!
След кафенцето горещо
Иде време и за още нещо.....
Сандвич със кюфте
И много бири със мезе....!
Здраве, щастие и рози,
Виното във двойни дози,
Бурен секс във всички пози,
Пожелаваме на Вас,
Баба Марта, Пролетта и Аз!

Червената Шапчица

Anonymous said...

На 3-и март от 13 часа пред черквата "Ал. Невски" ще има концерт. Това е добрата новина. Лошата е, че го организира "Атака".

Anonymous said...

Не може две добри новини едновременно. Примерно Славейковото стихотворение за "мършата" е добрата новина, а лошата е, че е написано от Славейков.
Две не може. Може - три. Като тройна коалиция, като БББ... като всяка произволно взета тройка идиоти, на които все Атака им в устата.
Дорогой Тоню д-р, вместо Кума Лиска, не беше ли Кума Миска? :)

Anonymous said...

Да ви предложа нещо : http://frognews.bg/news_10525/Prof_Plamen_TSvetkov_Izuchavame_istoriiata_si_s_rusofilski_a_tova_oznachava_protivobalgarski_pogled/

GadMrusna said...

Ако се запъне някой на конотация. http://citati.hit.bg/rechnik.htm
Иначе доФтора много ме радва! Абе доктор Филипов, що не материализираш това си начинание в едно 5 минутно ежедневниче в някоя от трите телевизии. Вижда ми се перспективно! Може и някой/я представителна ... ипостаса да "изиграва" дневния коментар докторски. Мисля, че повече хора заслужават да се докосват до теб!

Anonymous said...

- А моето приятелка е учителка в началните класове.
- Е, и?
- Ами ето какво:"Скъпи, като целуваш с език не мляскай, сваляй си дрехите внимателно, в леглото не се изгърбвай. Това е, седни си, четворка..."

Anonymous said...

Ау, GadMrusna, доктора гнуслив пада - не ще докосвания, а ръце, подкрепящи тщеславието му.