2/22/2010

Хем ни е ред, хем ни се пада!

Според изследване на Алфа Рисърч доверието към гражданите (ГЕРБ) е паднало на 45,7%, което е с 13,3% по-ниско от август 2009. За БСП биха гласували 13%, за Синята коалиция и Атака по 3%, РЗС е валат към момента, ДПС си запазва неговите 6%. А Гражданинът лично бил загубил още 9.5% доверие.
Алфите коментират, че кредитът на доверие към правителството и премиера все още остава висок, защото към момента не се очертавала значима алтернатива.
Братя и сестри, ако това наистина е така, дали не настъпва моментът да създадем вече политическа партия „Четвърти километър” (ППЧК)? Докато ченгетата не са измислили алтернатива. Ако още се моткаме, ще измислят, ще видите!
Ало, пенсиите, бързам да се обърна към вас, щото вие умрете да сте членове. От сега ви предупреждавам, че в ППЧК членският внос ще е авансов. Щото сте непрогнозируеми. Току гушне некой босилека и завлече партията.
Ей, братя от последната възраст, не искам да се отплесвам от темата, но имайте предвид, че в новото време все повече отговорности ще лягат върху вас. Министърът на просветата Игнатов прогнозира, че до 2025 г. доста наши университети ще хлопна кепенците заради липсата на млади хора. И съветва вузовете да привличат по-възрастната част от населението. А то от вас по-възрастна няма, не ли?
Та за партията. За пари нема да се притеснявате. Ето днес пак получих мейл от една английска лотария, че съм награден с 500 хил. лири: "You have just been awarded of the sum of £500,000 GBP Pounds... Искаха само да им пратя трите имена и адреса. Пратих им. До края на седмицата парите може и да дойдат. И едни от Нигерия са ме задрънкали да ме награждават. Може и на тях да пиша…
Не съм единодушен единствено по програмата. По-точно бях, но се раздвоих. Мислех стратегията на ППЧК да е революционна. Която на практика е същата като на досега управлявалите, но доста по-крайна. Ще крадем, ще лъжем, ще бием, ако трябва, дете в майка ще разплачем, народа ще го докараме до просешка тояга и когато нема вече какво да губи, "освен оковите си", ще не ще - ще въстане. Тоест, ще се държим като Людовик XVI. А ако и тогава не ще да въстане, което също е възможно, ние лично ще го организираме това въстание срещу нас си. И ще бутнем Бастилията на гнилата система!
Но днес в „Труд” колегата Живко Георгиев вика, че кризата пощадила бедните и богатите, а ударила средната класа, демек нас. Което не е изненада, щото се знае, че за бедните се грижи Господ, за богатите се грижи правителството и само за средната класа никой не се грижи. Та Живко вика, че зависимостта била обратната, народът като забогатявал се революционизирал, не като обеднявал: „Когато най-бързо растяха доходите, имаше най-силно недоволство. Надеждата провокираше и претенции. Стратегията на активното население беше чрез протести да ускори представите си за добър живот. Сега е налице стрес от загуба на статус. Стратегията е свиване на разходите и оцеляване…”
Тоест, щом средната класа е сменила подхода и ППЧК трябва да го смени. Затова предлагам една леко популистка програма: Безплатно образование и здравеопазване. Пенсии 2000 евро, средна работна заплата 4000 евро. Детски надбавки: за първо дете 500 евро, за второ 1000, от трето нагоре – к.., пардон, нула. Пълна национализация, Закон за изтребване на разбойниците, Закон за Народния съд, Закон за защита на държавата, Закон за разпускането на ЕС и НАТО, Закон за националния отбор по футбол...
В икономически план първо ще се свали акцизът на цигарите и алкохола. Днес чета, че продажбите на цигари падали с по 5-10% месечно. Което ме кара да мисля, че ако целта не е некой да гушне БТ, остава да е плод на финансовия гений на хер Флик.
Да не забравя – легализиране на канабиса. Не за друго, а ще ни е нужно да привлечем един силен идеолог като доц. Евгени Дайнов. Отделно, дето и много пенсионери ще ни дойдат по тая линия, целият Петрички регион.
Знам какво ще си помислите. Че като влезем в парламента и аз ще се продам като Сидеров. Но грешите. И ще ви кажа защо. Убеден съм, че понеже политическият истаблишмънт е свикнал журналистите да се продават евтино и ще предложат ниска начална оферта. Но аз съм категоричен, че ще държа цена. И при това положение поне година-две няма да се стигне до действено споразумение. През това време ще сме провели основните реформи.
Понеже са надошли много нови хора тука, та да напомня някои работи около партията да нема после това-онова. Отсега да сме наясно, че като влезем в парламента, субсидията си е за лидера, да нема после циркове като в НДСВ и "Атака"! Партията ще се издържа от членския внос и от стопанска дейност. Ще направим вестник, "Четвърти километър". Намерил съм и главен редактор. Е, аз още преди 20 и кусур години съм я намерил. Не е оглавявала вестник, но тя и тетка Капка не беше, па к’во?! Офиса, дето ще ни го дадат, викам да го направим пийп шоу, с намаление за пенсиите. Ще се изтрепят да идват. Те нали са свикнали само да гледат, без да пипат. Или бинго зала. Там също много ходели. Може и една книжарница да направим, от тия, дето на дувара пише: "Списанията се разглеждат с две ръце!" Но в нея ще се продават и книгите на д-р Филипов. Защото смятам да изложа подробно идеите ни на първо време в един тритомник „Защото сме луди”. Като взех за единица мярка хонорара на Станишев, мисля, че от 48 000 лв. ще остана доволен. Не е много, а?
Помислете, има време. И се огледайте за опитни хора. Такива, дето са сменили по 2-3 партии, нема да почваме като гражданите партийното строителство от нула.
Тия дни ще взема пак да пусна един въпросника за кандидат членове, защото като смятам, половината читатели са нови и не са наясно какво възнамеряваме. Макар че пък те и за Бойко не знаеха, но го подкрепиха…
Обречени сме на успех, да знаете! Политици не останаха. НДСВ изтеглят Кунева от ЕК да се кандидатирала за президент. Зарязва си жената 17 114.43 евро заплата, за да се върне да работи за партията и народа. Валерия Велева вика: „С ореола на политик, зарязал личното заради народното, Кунева като нищо ще атакува върха, към който се е устремил и Борисов…”
Може и така да е, но народът няма да й повярва. Народът не би зарязал такава заплата, за да иде да работи за народа… Не е такъв народът!
Между другото, една от първите ни мерки ще бъде да намалим на половина цената на тока от възобновяеми източници на енергия (ВИЕ). „Труд” научили от някъде, че таксата за “зеления ток” ще трябва да се увеличи най-малко с 10% от 1 юли. В момента за поощряване на ВИЕ ние плащаме по 0,212 ст. за киловат, от 1.07 – по 0,233 ст. Увеличението се налага, щото инсталираните вятърни мощности се удвоили с влизането в експлоатация в края на 2009 г. 156-мегаватов парк на американската компания “Ей И Ес”. И колкото повече, толкова повече! Нараства делът на ВИЕ, нарастват сметките на ние. И така доде свят ще ни се завие…
Върховата ни консумация в големите студове била 7 500 мегавата. А по министерствата отлежавали проекти за изграждане на мощности за общо около 12 000 мегавата.
Та викам, който иска да си вярва в глобалното затопляне – да си вярва. Но и „зеленият”, и обикновеният ток – на една цена. Айде нема нужда да си създаваме зорлен рентиери за 20 г. напред. Така де, не е ли така?!

10 comments:

Anonymous said...

а дали "ще настъпиш мотиката" по темата за турските сериали и турското ни всекидневие ? За шалваризацията в правителството и телевизиите , и за тенденцията да сме най-толерантните гяури в европата .

Anonymous said...

http://www.bulgaria-news.bg/category/bulgaria/politics/resume/post22065.html

Anonymous said...

Ай стига тесногърди писания.
Ама въобще не сме "най-толерантните гяури" в Европата.

'Що все търсите проблемите там където не са бе хора.
Не виждате ли че ви прилагат толкова прост трик "DIVIDE ET IMPERA " сиреч за по необразованите като предния драскач на коментари "разделяй и владей".

Аман от тесногърди хора в тази държава

Пурист said...

В тая скапана държава повече от тесногръдите са неграмотниците и критикарите (не критиците)като теб, Анонимоус.
(пише се тесногРЪдие)
Хубав ден на останалите тук!

el loro said...

Абе док,аз като се писах член на ППЧК още лани няма ли да ме огрее?Нещо депутат,министър,може и главен секретар на нещо.И да ми се зачете че съм си купил и двете ти книги.

Malp said...

еее, докторе, отдавна не ми беше напълвал душата... хубава статия, сполай ти! ще направим агитка, ще съберем поддръжници, ще влезеш в парламента (той кой не е рачил не е влезнал) само после обещанията да не забравиш, щото не че пенсиите ще помнят толкоз, ама знам ли сина ми може да иска да се ползва от моя глас :))) а за книжарницата, честно да ти кажа, не знам дали ще имаш клиенти, може да направиш 3тата възраст на 4ти км.... хубав ден Докторе от морето

Anonymous said...

"...той кой не е рачил не е влезнал"
Не е така. Те много искаха, ама не влязоха, нали има бариера. Д-ре, таман ще си преброиш почитателите, като се почне регистрацията на ППЧК, пък и след това... Пък и ние ще се запознаем.

Anonymous said...

Ако не беше тъжно, щеше да е смешно...
Макар че кой знай, има зрънце... Къде 2012 рейтинга на Боцко и Цвъцко ще е около нула по Келвин. Може и да го подквасим, морето.
Стотина гласа не ти гарантирам, ма някъде там.
На любопитните и пр. споменавай, че пазарджиклии са бучакчии.

Anonymous said...

Чудесно, Докторе! Приветствам идеята! Особено ми аресА част от съкращението на името на партията -ЧК, навява бодри мисли и надежди!!!
Приемам и авансовия членски внос и като солиден кандидат-член обещавам да отглеждам на балкона достатъчно босилек, че да помогна на Партията да не влиза в излишни разноски при нужда (която явно често ще възниква, както сме я подкарали).
И, живи и здрави, както сега е модерно да се казва!(Това според сегашния вожд, ти измисли нов слоган! Конкуренция му е майката)

vezz said...

точно така :)
ще чуваме сичко по тересите
кайенски чушчици и млад прас, и свеж грас, и босилек тоже...