2/01/2010

Глупаците се женят, а умните се омъжват

Министър Тотьо Младенов, се срещнал с емигрантите ни в Испания и им казал, да се върнат, щото до година-две у нас щели да се създадат по-добри условия за работа. Емигрантите му обещали да се върнат… след година-две, когато се създадат условията.
Българите изразили и недоволството си от тежката бюрокрация. Мълчете, ей, щото не знаете к’во е тука. Нямате идея как ме подметаха в НАП - „Слатина” като прасе блажен вестник, като отидох да си подам декларация за самоосигуряване! Ни един от къде сто лемура не може да ми каже какво да направя. И аз ходя от гише на гише като малката цветарка. Накрая дойде един кисел… Ама като казвам кисел, си представете Волен Сидеров. Говори ми, гаче съм расъл в подлеза на Подуяне. Както и да е, поне беше информиран. Дай, вика, трудов договор. Абе, аз ако имам, що ще се осигурявам сам? А като свободна професия, викам, не може ли? Може, но трябва да идеш в Агенция по вписванията, да си извадиш Булстат. Отидох, къде ще ходя! Да, може, вика тамошният лемур. Но дай договор с някоя медия, че работиш като журналист. Побеснях! Викам що ви не е.. м….. лемурска! Каква е тая шибана държава, бе?! Да искаш да й дадеш пари, а тя да те прави на маймуна! Седнали тия от Съюза на потребителите да ме съветват по телевизора в прескъпа реклама да не се оставям да ме правят на маймуна? Как да стане, бе, това ми кажете!
Направо се почувствах като оная, дето в Пз я бяха изнасилил в трабанче. Съдията й вика: „А ти защо не се съпротивлява? Пък тя му отговори: „Вас, другарю съдия, е…. ли са ви в трабанче, да видите как се съпротивлява?! Та и аз така.
Така съм им нагрезнал, че ще сваля либерийския флаг и ще вдигна сомалийски! Ако имат, де…
Идиоти!
Кольо Парамов потвърдил, че е съветник на Бойко. Мартин Еванджелиста обаче вика, че бил типичен ляв икономист: „Аз, вика, съм много притеснен”. Преди това Костов пък се притесни от възгледите на Илиян Михов за валутния борд… Тия много притеснителни, бе, ще си образуват някоя язва, не дай, Боже, и нещо по-лошо! Щото те всички болести са от притеснение, само триперът е от спокойствие…
Обаче лошото е, че всички притеснения на Мартин и Костов се предават и на Бойко. И от дългата резервна скамейка резервите изпадат един по един, преди още да са докоснали топката… И Парамов подал оставка…
Между другото, Михов вика, че през 2001 г., като видял как се омаловажават успехите на Костов, написал в „Капитал”: “Правителството на Костов извърши истински прелом в развитието на България. Никога в новата си история страната не е била по-стабилна икономически и по-независима политически... Най-много след десет години икономическата политика на Костов ще бъде обявена за повратния момент в най-новата българска история.”
Това се пада най-късно догодина.
Казвам ги тия работи на вниманието на некои. Дано разберат защо отбягвам да хваля Костов. Щото Илиян вика, че се изпокарал тогава с всичките си приятели заради него.
Дето се вика, каквото си направиш сам и Костов не може да ти го направи! Мъдър е нашият народ. Във вековната си саморефлексия той е стигнал до извода: Направи добро – изяш лайно! Пардон…
Жалко за Парамов. Не съм изучавал внимателно възгледите му, но доколкото знам, той смята, че левът е силно надценен. Според неговите изследвания паритетът е някъде в границите 3,89 – 3,95 лв. за едно евро.
Надценен е, разбира се. Аз съм го писал това още 2002 г. Даже съм обяснил от кого и защо. Главно заради пенсиите. Щото искат с един лев да ядат три пъти на ден. Е не става! И с едно евро няма да стане. Затова те и еврото ще надценяват и не виждам що да сменяме валутата.
Ало, пенсиите, не се връзвайте на акъла (да ми прости Господ това преувеличение!) на Станишев да се бунтувате. Таман Бойко малко позабрави яйцата, яйцето по-точно, дето му хвърлихте в „Красно село” и ви е сънувал за увеличение от 1-ви юли. На Станишевите им е лесно. Събрали се в събота и неделя в Хисаря и си направили едно дръм шоу. Дръм шоуто, за който не знае, е мероприятие, на което се бие барабан, може и много барабани. Повод им дал докладът на на Сънчо Стойчев и Андрей Лайчев, че партийният рейтинг е стигнал дъното и вече се е оттласнал с 4%.
Браво! Дано да е така, макар че отстрани изглежда, че са стигнали дъното и то, след яростна съпротива, е отстъпило…
Братя от последната възраст, не вярвайте на фарисеите! Докато те ви залисват, търговците ви пробутват до 50% по-малко от обявените на опаковката късове в ролките тоалетна хартия. Всъщност, не знам дали това ви засяга. Не за друго, а го съобщил изпълнителният директор на Асоциацията на активните потребители. А вие, доколкото знам, благодарение на грижите на партията, сте от другата асоциация, на пасивните. Всъщност, то на вас колко ли ви трябва…
Но стига сме се занимавали с глупости. В неделя, по причина че бях канен малко на джам сешън, та съм пропуснал да отбележа един светъл празник – водката навърши 154 г. На 31 януари 1865 г. Менделеев защитава докторската си дисертация на тема "За съединенията на спирта и водата".
Александър III се притеснил, че казаците яко жулят и рекъл на тогавашния Дянков: "Мъчно ми е за руския народ, че така се пропива!" (А на Бойко не му е мъчно!) И министърът въвел монопол и акциз. И възложил на Менделеев да поработи върху качеството. Дмитрий установил по емпиричен път, че най-добрата пропорция е от 40 градуса. При 41 или 39 физиологичното въздействие на водката върху организма рязко се влошава. Представям си колко водка е изпил, за да стигне до тия научни изводи. Пак по емпиричен път Менделеев установил, че като смесиш 500 гр. вода и 500 гр. спирт, се получава 941 грама водка, тоест нов елемент. Странно защо не я е включил отделно в таблицата си.
Водката играе огромна воля в живота на казаците. Например, тамошните социолози изобщо не се морят да прогнозират избори. Просто вземат данните от търговията на водката. Само по тренда на водка „Медвед” спрямо „Путинката” предрекоха убедителната победа на Медведев. Щото, за разлика от повечето социолози, водката не може да бъде подкупена.
Изследване на германски учени показало, че женените мъже работели повече и печелили с 30% повече от ергените. Чак пък изследване! Пък и как ни го обясняват, като на малоумници: Женените били по-недоволни от доходите си и именно това ги карало да работят повече и да печелят по-добре.
Недоволна е жена им, не те! И нейната мама! На жена им, дето все дудне: „Виж, майка, другите, а твоя мухльо…” Тя да има късмет, аз да я чуя!
Ей, женените, и да се изгърбите от работа, файда йок. Още не се е родил мъж, който може да изкара толкова, колкото жена му може да похарчи. Именно това движи света напред. А мъжа назад, обръщайки го в прасе касичка с вграден вибратор… Затова е казано, че глупаците се женят, а умните се омъжват… И затова нараства броят на мъжете, които искат да се омъжат.

20 comments:

Симеон-интереси said...

Ха така-всеки ден по един обзор,за да се посмеем от душа.Но не се задявай с г-н Костов,щото не те искам в една дружинка с Руменчо Петков,дето писаха преди дни,че казал,че г-н Костов сринал България.Просто сбъркал името,щото то е-Жан Виденов.Ама нейсе.Абе пиши да е весело на душата,каквото си искаш.

Anonymous said...

По повод проблемите с НАП и АП аз прилагам нова тактика - пращам документа по пощата. Те сами да си намерят служителя, който ще решава проблема. Ако има грешка, ще се получи отговор след 2-3 месеца, а до тогава вероятността закона да е променен е 50%. Пример за това е и Комисията за защита на личните данни. Преди няколко години хиляди фирми им изпратиха данните си за да се регистрират за нещо си /като че ли не могат тези данни да се вземат от Агенцията по вписванията/, а сега отново ни карат да изпращаме десетки ненужни листи. Пак няма да ги обработят и след 3-4 години нова регистрация.

морския said...

Всички приятели, на които съм казал за блога Ви, не пропущат и ден, без да прочетат Вашите коментарии. Ако нещо може да ме разсее от ежедневието, това са те.

Н.Никифоров said...

Смях се от сърце, до спазъм на коремните мускули...сполай ти докторе!

LAZARA said...

Само този смях да не ни излезе през сълзи ... Не че не сме свикнали.

Ще ти пусна едно СМС-че, за бира няма да стигне, ама за едно кафенце от машина може.

Да си жив и здрав и да не ти изсъхва перото (да не ти свършва батерията на лаптопа))))

Anamary said...

Благодаря! И аз преди сън се смях от сърце! И да не ни е винаги угодно, пак ще те четем, зер такива таланти не се раждат всеки ден!
Поздрав най-сърдечен!

Anonymous said...

Много си напушен днес, Докторе, но след продължителен досег с чиновници е съвсем разбираемо.

Ама няма как иначе да бъде с нашия начин за подбор на управленски и административни "кадри" и редене на резервни скамейки: у нас държавната работа е като трудоустрояване - който не става за друго го вземат там. Та няма как да не са пълни лемури, дори да нямаше толкова шуробаджанащина и партийни игри.

Pavlik Morozov

Anonymous said...

"Дето се вика, каквото си направиш сам и Костов не може да ти го направи! Мъдър е нашият народ..."С една добавка от Симеон,Сергей,Доган.
Докторе не искам да ставам съавтор, но списъка не е пълен.

НАДо said...

Ама майтап си правите начи!?Казвам ви, че всеки нашенец трябва да си има строен и подреден ПФУ-списък?!?Това е националната отговорност пред Видовден един вид!!?НЕ ЛИ?!?

Anonymous said...

абе щом Костоффф,е такъв голееем управленец,и свалил от 3 бона долара,на 1500-стин,не мяза ли на изкуствена девалвация ;)и кой се облажи тогава-се негови ораа,ми нека сега да го сложи ББ,в правителството и да направи курса Евро-левке едно към едно ;0Наполувина от днешният курс,и ще забогатеем от раз с 50%.

Anonymous said...

Докторе,кое тежи повече 2кг вълна или 2кг джилезо.Защото при твоите изчисления 500+500 прави 941.Отделно ако смесиш равни количества вода и спирт се получава 50 градусов алкохол.За да получиш 40 градуса съотношението е 600 вода и 400 спирт.Иначе готина статия,но нали ни съветваш 'Четете бе...'Поздрави И.Костов

Anonymous said...

д-ра е пак в жестока форма!
Много смях!

Д-ре,
Не мислиш ли, че ББ извика тоя Михов за да може в сравнение с него Дянков да ни изглежда почти нормален?
Аз така обичам да се снимам само с приятели дето са от 140кг нагоре, щото изглеждам почти слаб на снимките.
Като четох някои изявления на целия професор, почвам да съм благодарен и за Хер Флик.
Жив и Здрав!

Шопара

Anonymous said...

Ако КАКА иска, мога и аз да и пратя моето копие от книгата.
Имам и всичко на д-ра, събрано на .doc файлове. Така че мога и да ги пратя с е-майл.
Можете да ми пишете на roumk@hotmail.com.
Поздрави!

Шопара

Anonymous said...

Браво, докторе.

Anonymous said...

НАДо, виж какво има в Frog news:-Иван Костов и Парамов завършили една и съща специализирана школа в Украйна. Това било специализирана школа на бившия СССР и затова те подписали декларация да не разпространяват информация за секретната й дейност. "Ако аз съм враг на държавата, откъде накъде той да е свободен, добави икономистът".
Докторе, конспирацията ще стане ясна някой ден...

мара said...

браво докторе,бях те изгубила от поглед за няколко години,обаче случайно открих блога ти.Откакто купувах Монитор заради страницата ти почти не бях чела нещо свежо.Евалла казано на майчин език.Относно водката помня я откакто цената и беше 1.35 или 1.37лв. вече ми се губи точната цифра и тате пиеше водка напук на всички.Обаче сигурно не е бил само той,защото търсенето определя цената дори през комунистическо и цената стигна до 2.20 и.т.н. до 3.50 за Царевец.Де да беше толкова и сега.Обаче колкото и да е пием домашни отрови и то не за друго ами от чиста злобичка за да не даваме акциз на държавата.По същата причина пушим и шанаджийски цигари когато и каквито има.Ами тъй да за какво да им даваме пари бездруго ще ги пръснат за глупости.Така е и с данъците-колкото по малко толкова по добре.Похарчи си ти паричките да не ги похарчат те.Хайде със здраве и ще ти пратя SMS,заслужаваш защото ми спести разходите за вестници от няколко години.Обаче не се лакоми ей на месец 1-2 SMSчета.

НАДо said...

Във Фрога вече са ми наложили забрана!?Нарочно пренавих гайката там, за да им видя генотипа?!?Сега вече се убеждавам, че манипулират стройно и отговорно!!?Не се връзвайте, че понякога са им много силни темите!!?Това е ПИНИЗА ДНЕС - яко хвърляне в пространството на справедливи каузи, след което следва строго премерен удар по манерките!!?

Д-ра бил приятел с амбреажа Стефанов?!Интересно е на каква основа?!?Защото за нас ГАНС е съвсем ясно откъде идва заразата?!?
Затова и сме съвсем БЕЗКОМПРОМИСНО крайни!!?Всичката слуз, стекла се по нанадолнището на привилегии и елитни бкпейски кариеристични пътечки, е развъдник на червената чума!!??

Днес е жалко, че и хора с обществени дарби, не са така доблестни да заживеят честно и открито!?!А играят докрай робската си хлъзгава роличка!!?Във връзка с празника им, ще спомена, че това са си хомосексуалисти та дрънчат отвсякъде!?Нищо, че и семейства, че и поколения са създавали?!?Просто червени уруди пендели!!?Дай Боже уважаемия Д-р да не е из них и добре да ги фиксирга?!?!?

А Гаргамел и уруда парамов са направо за обща килия, ако Народа беше истински бунтовен и сърцат!!??

НАДо said...

Бай дъ уй, сетих се да спомена нещо по адрес на Стефанов, както е станало дума за Фрога!?И по случай празника!?А и за да му повторя, че най-трудно ше да му е с евалалистите гъзолизци!?А това, че е педераст го разпространява началника му олигарх, а не некой друг?!?Вече го проверих и от повече от два източника!?Нали така беше, с джурналя инфото?!?
От личните му теми също отдавна взе да личи!?А и от цензурата, която натиска с мазен дзадник, пак е видно!?Изобщо, днес всичката мърша се е разляла да манипулира и налага уродливата си същност!??Педерастите естествено, са ептен активни, а червените направо сияят!!??

Anonymous said...

Както е казал един американски класик, "Най-много се страхувам от картоиграч, който твърди, че е честен". Един облечен в черно левент години наред се пъчеше с арести, които някой друг бе направил и внушаваше от всички възможни медии,че животът му е в смъртна опасност, при положение че, когато мафията реши да отстреля някого, тя го отстрелва и не се интересува дали е премиер, банкер, кмет.
Та какви по-конкретно могат да бъдат "неговите" министри и най-близки приятели?
Отговорът за мен е ГМП - генно модифицирани политици и генно модифицирани приятели.

Anonymous said...

ПАК БРАВОООООООООООООО!!!!!!!!!!!!!