1/11/2010

И евангелистът Матей е бил служител на НАП

Граждани, до 16.23 часа на 1 юни 2010 г., можете да не си давате много зор с бачкането. Не, че сте се скъсали де, но има повод още малко да забавите темпото. Според изследване на Института за пазарна икономика, тези 5 месеца и 1 ден ще работим за данъците. Лани този ден, наречен „Ден на свобода от правителството", е бил на 27 май, т.е. три дена по-малко. В САЩ ще е на 13 април, в Австрали на 22 април и т.н.
Представяте ли си, пет месеца от годината работим за тия кърлежи! Той затова един пич отишъл в данъчното и казал, че иска да си вземе един месец отпуск. Ама как, вие не работите при нас!? Да де, но работя главно за вас.
Ей, данъчните, ако нямате страх от хората, от Бога се побойте! Покайте се и ще ви се прости. Матей, един от апостолите на Иисус, също е бил митар (събирач на данъци) при Ирод Антипа, но Христос го призовал и той си осъзнал грешката. Нямате време, Апокалипсисът иде!
„Стандарт” съобщава, че ЦРУ наредило страната ни на 88-мо място по БВП на глава от населението с $11 300. За да се ориентирате къде горе-долу се пада това 88-мо място, първенецът Лихтенщайн е с $85 600, Люксембург - $79 600. Норвегия е шеста с $54 300 долара. А първи отзад напред са Бурунди, Конго и Зимбабве с от $400 до $200 на човек.
ЦРУ! Милиционерска им работа! Бог знае как са го смятали! Според мен ни е по-висок. Щото БВП мери всички активности, а не само полезните. Така например, ако престъпността расте, това повишава и разходите за полиция, съд, затвори, разходи за охрана на собствеността и т.н., които влизат в БВП. А тя ако не расте, поне не намалява. Ако индобългарите отрежат 5 км. високоволтов проводник, повторното му поставяне също влиза в БВП. Потрошените с камъни стъкла на влаците и откраднатите капаци на шахтите също повишават БВП. Когато си помелите колата в столичните (или варненските) улични кратери, ремонтът също вдига БВП. И колкото повече асфалт откраднат общинските търтеи, толкова повече БВП. И изобщо цялата корупция вдига БВП. Колкото повече е засрана природата, толкова повече средства трябват за екология, което пак повишава БВП. Когато от ЧЕЗ ви пуснат 380 V и ви гръмне целата техника бела, и черната тоже, това дига БВП. Колкото повече наркомани, толкова повече БВП се формира от лекуването им. Падналият сняг, през травматологията на „Пирогов”, също формира продукт. Даже Митко Цонев с тъпото си, но за сметка на това скъпо предаване, създава БВП, нищо, че точи БНТ. Да продължавам ли, или и така се убедихте, че при това дередже на нещата много е странно да имаме толкова нисък БВП?
Всъщност, ние сигурно трябва да сме радостни, че е толкова нисък. Представяте ли си в какъв ад щяхме да живеем, ако БВП ни беше примерно $22 000?!
Пък във Варна ги нападнали бълхи посред зима. Понеже нали винаги искам да съм полезен, та да ви кажа. Казвал съм ви какво прави лисицата, като я налегнат бълхите? Отива в реката и бавно се потапя, като оставя само опашката си да стърчи. Бълхите, изплашени от нарушаването на тяхната ойкумена, бягат към опашката и се събират в нейния край. Лисицата отскубва козината от края на опашката си и я пуска във водата заедно с бълхите. Сега да ви кажа вие какво да направите, ако без да искате сте станали гостоприемник на бълхи. Специално мъжете, светвам бавно потапяне във ваната, като оставите само… „опашката” ви да стърчи над водата. Бълхите ще се съберат там и тогава… Не, няма да стане, оттеглям съвета. Няма как да му откъснете само края… Но мога да ви дам друг съвет, който почерпих от книгата „Цар плъх” на Джеймс Клавел. Първо обгаряте леглото, за да изгорите бълхите, а после поставяте краката му в четири легена с вода. И те не могат да ви се качат. И ви съветвам да внимавате, когато си избирате домашен любимец, защото научно е доказано, че кучешките бълхи скачат с 20 см. повече от котешките, които скачат 18 хиляди пъти по-високо от собствената си височина.
Всъщност, я най-добре извикайте оторизираните служби да напръскат и да изморят бълхите. Скъпичко е, но в крайна сметка и това ще формира още БВП.
Да ви задам накрая една гатанка, чийто отговор ще донесе реална полза в парламентарния живот. Научавам от много независими източници, че Фидосова и Цачева управлявали НС като ООД, подписвали всички заповеди заедно. Съгласете се, че е ненужен разход да се казва: „Цецка Цачева и Искра Фидосова наредиха…” Воден от закона за икономия на изразните средства, предлагам едно икономично решение: „Мечка Цацева нареди…” Смятам, че и двете дами са представени равноправно. Отворен съм и за други предложения. Тонифона го знаете – 0885 233 691. Звънете, когато можете, пък аз ще вдигам когато искам.

No comments: