12/01/2009

Тим или ТИМ

Румяна Желева рекла, че новият външен министър щял да е „умен и красив мъж”. Браво, качества, които до сега отсъстваха във външната ни политика. Имам предвид заедно. Щото красиви бяха и Надка, и Гергана. Не искам да кажа, че бяха прости, но все пак жени. Пък еврейчето беше само умно, макар че не ползваше ума си в полза на родината. Та се радвам, че ще имаме красив и умен министър. Пък ако си разбира и от работата… Щото за Румито може да се каже, че при подходящ вятър, от един километър можеш да подушиш, че нищо не разбира от външна политика. Колкото до красотата, ако перефразирам Уди Алън, тя в лице ми напомня малко на гласа на Дянков… И това ме дразни. Като добавим и акцента, който не е изчистен окончателно… Но той никога не се изчиства окончателно… Миков за толкова години не забрави кулското си мьеко „л”. Още през 2002 г. Стефан Данаилов му намери логопед, но и той е безпомощен…
Ако си мислите, че имам нещо лично срещу Желева, сте прави. Имам. Освен акъл, което се отнася за ГЕРБ по принцип. От 1996 до 1999 г. Желева е била член на НС „Труд и Капитал” АД, където потънаха боновете от масовата приватизация на д-р Филипов. Без стотинка дивидент. То мойте ги мани, ами подлъгах и тъщата. И сега нема-нема се присети и почне да ми пили, гаче ли аз съм й пропил боновата книжка. В такива моменти направо ставам не аз. Оня ден се наложи да си тръгне, без да си е допила кафето… С тъщите човек трябва да е строг.
Много нещо съм изписал срещу Кунева, Паси и царчето. Но истината е, че ако Бойко я беше оставил за комисар, щяхме да имаме престижен ресор, ако не и зам.-председател на ЕК. 300-тата милиона за АЕЦ тя ги издейства, с помощта на Барозу... Та не разбирам той защо толкова държи на Желева. Или може би не точно на Желева? Не знам. Кунева не е някоя непослушна. Царя й каза да предава АЕЦ-а и тя не чака да й повтарят…
Станалото – станало. Дано Румито мине изпита. Щото депутатът от ЕП Андрю Дъф, докладчик по изслушванията, рекъл, че комисията ще ги разпитва подробно за тяхното и на съпруга им финансово състояние, за произхода му и за връзките им с бизнеса. И Руми няма как да скрие, че мъж й е управител на ЦКБ в Бургас, банката на ТИМ. Ще трябва да каже и за членството си в СД на „Езтур” на Мирчо Циганина, за общия си бизнес с Калин Рогачев… Евросоциалистите, явно подучени от нашите подлеци, вече поставиха въпроса, че имала"неприемливи лични контакти".
Много ме впечатли, че когато от предаването на Бедров попитаха премиера ще преразгледа ли договора на ТИМ за Морската градина във Варна, той ядно се фръцна и си тръгна без да отговори. Та може би някои такива неща обясняват защо Бойко толкова държи Желева да е в неговия тим.
Понеже споменах Уди Алън, та се сетих. Челси Клинтън се сгодила вече официално за еврея банкер Марк Мевзински. Банкер ами, няма да дадат единствената си щерка на стругар. Но тоя явно не е традиционен еврей. Щото, според Уди, еврейската традиция повелява друго: "Възпитан съм в еврейската традиция, която забранява да се жениш за нееврейка, да се бръснеш в събота вечер и в частност да бръснеш жена нееврейка в събота вечер."
Но, дето се вика, традициите не са това, което бяха. Според Исак Гозес в Ямбол имало еврей стругар. Пък като бях в „Експрес” наш фотограф снима в София микробус с надпис „ВиК „Шалом”. Смяна на щрангове”. Без майтап!
Ей, тия Клинтънови много алчни, бе! Бил изкарал $109 млн. от лекции. Казвам го, та Гошо да е спокоен, няма да бедства като се пенсионира. По света дават по $150 хил. за 30 мин.
лаф олсун… А той в това е много добър.

10 comments:

Anonymous said...

Докторе, и днес си чудесен, но бързо свърши. Защо ми се струва, че преди коментарите бяха по-дългички?...

Anonymous said...

Докторе, Хилари е еврейка, следователно и дъщерята...
Провери из И-нета, ако не вярваш.

Anonymous said...

докторе, не се заблуждавай ,ако бяхме оставили на кУНЕВА никакви 300 млн да изкара, качи се на влака в последния момент ама ПР и добър та чак ти са се заблудил, ако не бяха експертите от министреството на енергетиката(един наивник на над 40 и едно лудо младо) да подадат читави документи до европейската комисия и да водят преговорите на експертно ниво,ще ше да има манги нанай.
Р.с. С последните промени Тръ.Тръ за малко да ги съкрати

Anonymous said...

докторе, не се заблуждавай ,ако бяхме оставили на кУНЕВА никакви 300 млн да изкара, качи се на влака в последния момент ама ПР и добър та чак ти са се заблудил, ако не бяха експертите от министреството на енергетиката(един наивник на над 40 и едно лудо младо) да подадат читави документи до европейската комисия и да водят преговорите на експертно ниво,ще ше да има манги нанай.
Р.с. С последните промени Тръ.Тръ за малко да ги съкрати

Anonymous said...

Докторе, обръщаме внимание, че имаш проблеми с брояча на постингите. Първият постинг го отчита като нула, т.е. не го отчита.

Anonymous said...

Нищо, за сметка на това един анонимен преди теб (а може би ти самият) си е цвъкнал дор два пъти полуграмотното мнение.

Докторе, управляваш!

До анонимния с цвъкането said...

Нъцки! Не позна, не съм аз, глупако неуважителен!

Anonymous said...

Филологическа забележка: характерното за северозападните говори "Л" /на Миков/ е твърдо.

Червена бабичка said...

Тц, невярно твърдение. Мекото л е характерно точно за западните говори. А че Доктора се задява с Уъ-то на М.М. си е майтап бе.

цветомир said...

[Без филологически претенции], родният ми акцент и диалект са моя гордост и марка за произход. Ни с бой, ни за пари си сменям говора - останалото е парвенющина и комплексарщина.