11/30/2009

Жена и свлачище немат спиране…

В община Роман издали документи за самоличност на магаретата и талони на каруците. Досега личните си карти получили около 400 четириноги. В компютъра на общината добичетата фигурирали с биометричните си данни, включително и зъбен статус. Това за зъбния статус е особено важно, щото единствено по зъбите можеш да познаеш дали индобългарите са изяли твойто магаре, или на комшията.
Пишман ще станем с тоя Европейски съюз, помнете ми думата. Това е само началото. После ще се поиска трудова книжка на магарето, осигурителен номер, класове, медицински осигуровки, пенсия за прослужено време... То ще стане по на сметка студент да издържаш, нежели магаре... От общината в Роман се хвалят, че паспортизацията на животните е безплатна, а издаването на талона и регистрационната табела излизали само 9 лв. Да, бе, да! Още като се чу през 2003 г., че ще променят ЗДП и каруците ще са с номера, кметът на родното село на доктора почна да продава щастливите номера. За №1 искаше 100 лв., за 11, 33, 66 – по 50 лв. и т.н. Така ще ти даде някой да си №1 за 9 лв.! Тоя народ досега да се е затрил, ако не вземаше терк от управляващите. Сидеров си накарал магаретата, пардон, депутатите, да подпишат запис на заповед, че са взели 150 хил. евро заем от някаква офшорка. И сега като рекат да не слушат, хоп заповедта за осребряване. Пък за Фидосова ви казах май, дето теглила огромни кредити, за да стане министър, но парите явно стигнали само за председател на комисия. Така си мисля, де…
Ами годишният технически преглед? Спирачки, мигачи, аптечка… Безплатно?! Безплатно е само сиренцето в капана.
Стандарт написали цяла страница за Огнян Куков, кмет на село Капатово, задето кръсти ракия на Бойко. Недейте така бе, колеги! С тая ракия Ройтерс ни разнася по целия свят. Дайте си сметка, че освен нас, само в Русия кръщават ракия на премиера – Путинка, Медведка… Кръстете му лимонада, локум. Не ми се вижда добър атестат за развито гражданско общество да се кръщава ракия на премиера. То по начало гражданското общество трудно се ражда под казана. Не съм против казана, ей, да не си помислите! Докторът под казана си е писал дисертацията по политически науки. Варил е от портокали, от мушмули, от домати… От домати става супер и си мирише на мезе. Но това съм ви го разказвал…
Не бива така да се възвеличава премиерът приживе. Жив българин велик не може да бъде никога. Такива сме си ние. Пазим хубавите си думи за хората, за да ги напишем в некролога им. Но не бива да се отива и в другата крайност. Защото чета, че едни обявили премиера за личност на XXI в., а той векът едва е почнал. Един Господ знае колко велики българи ще се родят до края му. Да не повярваш… Други пък обявяват Бойко за най-красивия българин, независимо, че той откровено си призна, че му е крива и ръбеста главата. А българите сме известни с кръгли, макар и празни глави. В Добрич пък продали гащите на премиера на благотворителен търг за 1 500 лева. При това без даже да им минат една вода…
Не се прави така, бе! Така се стига до култ към личността. Когато има личност, де…
Валерия Велева пък възхвалява Бойко, че си бил взел поука от думите на царя за повече политическа толерантност. Вика, че му правело чест, че го обърнал и в самокритичен дискурс. „И още по-важно е, че Борисов призовава същото да сторят всички политици. Дай Боже да са си взели поука и да са осмислили, че орат обща нива. И няма значение кой тегли каруцата - всички сме качени на нея.”
Е как да няма значение бе, Велева! На тоя, дето тегли каруцата му е много по-тежко от тоя, дето се вози. Да не искаш да кажеш, че Костов ще се поти като Бойко? И, апропо, даваш ли си сметка, че ако всички сме на каруцата, не остава кой да тегли? Тя, Велева, някой път като се увлече и изпуска мисълта из контрол. Като онова „няма дим без пушек”. Иначе е страшна. Веднъж й бяха влезли крадци дома и почти бяха стигнали до хола, където тя била полегнала неглиже. И като я видели, панически избягали… Те поначало българките като си седят в къщи често изглеждат страшни. Обаче не й харесвам, че е малко подла. В едно интервю Бойко беше казал за Костов, че е “деструктурен човек”. И тя не му го поправи и така си излезе, та да се излага Бойко. А после припка да му носи баница…
Абе знаете ли какво ми обърнаха внимание? Бойко нали каза, че ако тоя ресор не бил важен, Доган нямало да го даде на Етем. Но не е ли валидно и обратното - ако беше толкова важен, Бойко нямаше да го закрие? Както и да е. Да се молим госпожата да се подготви за изпита пред ЕП, че ако я скъсат, тогава вече ще станем за ибрет. Щото не стига, че й дадоха най-калпавия ресор, ами не й го и дадоха… Досега освен италианеца Роко Бутильоне, няма върнат комисар. Но него го върнаха, щото не уважава хомосексуалистите, което е до известна степен разбираемо.
Обажда ми се моят приятел от Щатите Жоро Сматракалев. Пита какво мисля за това, че неговата приятелка Христинка Христова поема НДСВ. Какво да мисля бе, Жоро? Жената е доктор, малък. Но то у нас във властта няма голям доктор. Щото човек като стане голям доктор и си остава в науката. Дисертацията и беше посветена на работническата младеж. Последната успешно защитена дисертация на тази тема беше през 1988 г., а тя успя да я защити през 2003 г. Всъщност тя опитала и през 1990 г., но тогава „консервативни и лишени от научен ентусиазъм хора” й отказали званието доктор. А през 2003 г. и ВАК и Христина бяха подчинени на Шулева.
Между другото тя е брилянтен случай да опровергая Селин: "Науката, от мен да го знаете, умее да се защитава." Ама на, с Христинка не успя. А ако науката не е успяла, какво остава за политиката.
Но то е казано – жена и свлачище немат спиране…

5 comments:

Барозу, приятел на България said...

Абе, докторе, на такъв премиер какъв еврокомисар и ресор се полага - пожарникарски, ъфкорс!

freedom said...

Та за жените ми е думата. Особено за Хари-Хари(кири)- То не че имам особено високо мнение за Не (ми се) Движи С Вас (плебеи), ама все пак. Както казва майка ми, Докторката, поне фаца да е, ащо нне го докарвате от друго :)

А за свлачищата, не си го развил брато. Има още какво да се желае. Ама, добър е Господ
(а някои даже казваха, че той бил нашенец :)))))
Поздрави!

Anonymous said...

много се смях първо, после ми се прирева от прочетеното...

Anonymous said...

Варненските медии ги е страх да пишат за ТИМ, а централните - мълчат. Добре, че са д-р Филипов, Сугарев, Бедров и Инджев. Освен това първите двама се водят малко с жълти книжки, та какво остава... Два блога дето ги четат 2000 души най-много. 2000 общо - щото те са едни и същи. Тъжно. Веселото го очаквам утре - нали проверяват фолк-звездите, а Азис бил най-честен. Не вярвам д-ра да пропусне тази работа :)

Алиса said...

Забавно е написано, но нищо весело няма, мамка му!