11/10/2009

"Совершенно секретно"



През лятото, когато Бойко Борисов стана министър-председател, в руското интернет-пространство се въртеше усилено телевизионна документация, заснета от компанията "Совершенно секретно" през 2008 г., в която бъдещият български премиер се изказва повече от благосклонно за българския комунистически диктатор Тодор Живков.
45-минутният филм под заглавие "Тодор Живков – титан на отминалата епоха" поразява дори за руските публицистични мащаби със своята лъжливост и хвалебствен тон към бившия първи секретар на БКП. Филмът е изграден на интервюта с близки до Живков лица – члена на политбюро Григор Стоичков, внучката Евгения Живкова, зетя Иван Славков и дългогодишния московски наместник в София Шарапов. Пространно е дадена думата и на самия Живков, който красноречиво оправдава своето регентство и се жалва от преследванията, на които "днес" е подложено неговото семейство.
Ни в клин, ни в ръкав след кадрите от разгонването с танкове на Пражката пролет през 1968 г. на екрана се появява симпатичната физиономия на представения като кмет на София Бойко Борисов. Той споделя: "...аз мисля, че Живков направи максимума за да се развива добре България и в същото време да няма такива тежки инциденти както в Чехия, в Унгария, да загинат хора..."
Текст: Медиапул

3 comments:

Нина Симеонова said...

Мале, мале!

Д-р Иванов said...

Докторе, прав си е Бойко - направи максимума др. Живков. То, верно, че от друга гледна точка си е минимум, но за Бойко, който яде в Бояна на трапезата на пенсионирания властелин на дружбата със СССР, това си е максимум.

Anonymous said...

..."Преди броени дни премиерът Бойко Борисов възложи социологическо проучване относно излъчването на новини на турски език"... .

Д-ре заради джам сеЙшъна ли проспиваш като горните моменти ???
ТТ