11/26/2009

Конспирацията по света и у нас

В подкрепа, на вчерашната ми теза, че Бойко се явява спасител на политическото статукво, Даниел Вълчев рекъл: „Това статукво за първи път беше разколебано през 2001 г., когато изборите бяха спечелени от Симеон, вторият път е сега, когато ги спечели Борисов. За съжаление трябва да призная, че въпреки добрите неща, които се случиха след 2001 г., някак си неусетно, “бавно и полека”, статуквото отново набра сила.”
И така няколко пъти, доде народът прост почне да се усеща…
Боже, за колко работи съм бил прав! Дето викаше Блъсков, омръзна ми все да съм прав…
Оня ден хакери проникнали в компютъра на шефа на отдела за изследване на климата в университета на Източна Англия проф. Фил Джоунс и отмъкнали 1079 мейла. Та от тях става ясно, че световната конспирация не е рожба само на болни мозъци. С дата 12 октомври 2009 г.проф. Джоунс пише на американските си колеги: „Факт, е че в момента не можем да твърдим, че има затопляне, това е пародия.” Пък в друго писмо обяснява как досега е „доказвал” затоплянето: “Приложих трика на Майк - сложих реалните температури в графиките за последните 20 г., за да скрия намаляването.”
Пародия! Пародия, ама Ал Гор стана нобелов лауреат с тая пародия, което си беше пародия на квадрат. Те и самите нобелови награди станаха пародия. Ако се върнете назад и проверите колко от теориите на нобелистите са отречени от времето, учудени ще останете. През 1998 г. в Щатите се състоя една от най-големите до тогава борсови загуби – фалита на хедж фонда „Лонг Търм Кепитал Мениджмънт”. Той беше учреден и ръководен от двама икономисти нобелисти – Робърт Мъртън и Майрън Шоус. Колко такива пародии има!
Какво ли не се наговори за глобалното затопляне! Стигна се до такива куриози, че в Австралия въведоха данък „пръдня” на кравите, щото отделяли метан и ускорявали климатичните промени. Сигурно помните как плашех пенсиите, че и на тях като тревопасни ще им турят данък? А истината, която многократно съм ви споделял, е, че цялата калимера е да се ограбват бедните народи за сметка на богатите. От 150 до 350 млрд. долара са необходими годишно за прилагането на Протоколът от Киото. И за по-малко пари се е лъгало повече.

Това на снимката е единственото доказателство за глобалното затопляне!
Пък журналистите от датския в. „Интернационал” установили, че много от шефовете на СЗО били или щатни съветници на компании като “Рош” (Тамифлу), “Глаксо” (и Реленца) и др., или извършвали нещатно услуги за тях срещу съответното заплащане. И именно за това се застъпвали яростно за провеждането на масова имунизация срещу свински грип. Холандските власти даже разследвали в момента доктор Алберт Остенхаус, който бил начело на групата съветници към СЗО, която настоявала за обявяването на свинския за пандемия. Тоя пич получавал заплата от няколко фармацевтични гиганта.
И независимо, че досега свинския е взел 6750 жертви (средната годишна смъртност от “традиционните” видове грип достига до половин милион души), далавераджиите продължават да настояват, че има пандемия и да препоръчват ваксинация.
Съвестта ми е чиста. Още на 30 април обясних подробно тази грандиозна многомилиардна далавера…
Но да погледнем на нашите си работи. Щото и тук, макар и в кокошкарски мащаб, се среща конспирацията. Например вчера чета във вестника платена публикация на шефа на Федерацията за защита на потребителите (ФЗП) в подкрепа на тримесечното отчитане на тока и недоумявам. Кърлев разправя, че много клиенти обявявали, че са доволни от тримесечното отчитане. А като го питат колко писма с доволство е получил, вика че нямало хич писма. Гражданите изразявали доволството си устно и на уше… Лично на Кърлев казали, че искат тримесечно. А то къде било заровено кучето! ФЗП кандидатствала в ЧЕЗ за едни пари, за да прави енергиен контрол, мониторинг и проучване на общественото мнение. За каквото и да си говорим, накрая става дума за едни пари. Където и да ровнеш, все чурук излиза…
Проф. д-р Искрен Коцев, експерт по гастроентерология и диететика обяснява пред „Стандарт” какви са безопасните дози алкохол: 100 мл вино, 25 мл водка или ракия или 200 мл бира. „За жалост, вика, минималната "мярка" на българина е 100 г твърд алкохол.”
25 мл с пипетка ли да го отмерваме, бе!? Отиваш на гости и домакинът раздава капкомерите… Това да не са давилови капки! И какво ние, дето пием по 100 г. (няколко пъти) сме алкохолици, така ли?
Тоя специално не го разбирам каква му е далаверата. Няма да се учудя, ако работи за някой безалкохолен гигант – я Кола, я Пепси, я Швепс… Почнах вече всички да подозирам. И трябва да ви кажа, че няма да се учудя, ако и арменският поп излезе рушветчия! Грях е така да се мисли за хората, но рядко е грешно.
Пък може и безкористно да го прави. Тя докторската логика е малко бамбашка. За тях всеки, който пие повече от личния си лекар, е алкохолик. Така че избирайте си внимателно личния лекар. Той трябва да е искрен с вас и да ви каже той колко пие, а не колко вие да пиете. Д-р Искрен Коцев не ми се вижда напълно искрен: „Категорично съм против алкохола - достатъчно съм се нагледал на увреждания от него по хранопровод, стомах, дебело черво…”
Абе, докторе, да питам само нещо, ако позволите. Вие като искате да запазите един орган за по-дълго време във вода ли го слагате, или в спирт?
Алкохолът не е от темите, по които човек трябва да изглежда прекалено вещ, но много се дразня на докторите. Особено като почнат да опяват преди празниците. Да седнат и да си решат колко грама е полезно, та ние като седнем да сме наясно с колко нарушаваме. Щото МЗ наскоро излезе с програма срещу алкохолизма, в която ни препоръчва по 62 г концентрат, което е двойно на докторското. Според видния руски физиолог Сеченов полезната доза била 50 г. Пък някои други учени смятат, че е индивидуално, в зависимост от теглото. Което е неудобно, щото трябва да ходиш все с кантарче и да се теглиш преди всяко сядане на софрата.
Аз съм ви казвал и друг път. Проблемът не е в алкохола, а в прекаляването. И вода да препие човек, пак ще умре. Нали в крайна сметка удавянето като диагноза не е нищо друго, освен прекаляване с водата. Не прекалявайте с нищо. Отдавайте се едновременно на всичките си пороци и така няма да станете жертва на някой от тях. Хапнете, пийнете, запалете една цигара, пък на всичкото отгоре, ако има и нещо отдолу – значи Бог е с вас. Пък като няма – няма.
Иначе какво се получава? „Познавах един човек, който се отказа от пушенето, пиенето и обил¬ната храна. Той се радваше на чудесно здраве до деня, в който се са¬моуби.”
Всеки сам да си реши. Аз съм си решил. Още преди много години видях на стената в една кръчма мисъл, която често срещате в трудовете ми, защото тя изигра мирогледна роля за развитието ми като социалистическа, па и като капиталистическа личност: "Пълното изтрезняване води до внезапна смърт". Само си представете, че сте се запили по време на Лукановата криза. И сега внезапно изтрезнеете. И какво ще видите? Че пак сме в криза, но ни управлява бодигардът на Тато. И през 2001 да сте се запили, пак същият кошмар. Е кому е нужно да си причинявате това страдание?!
Между другото Станишев оня ден каза, че Бойко повтарял само две думи – „аз” и „Станишев”. За „аз” е прав, но за другата дума се самоласкае неоправдано. От колеги на 4-ти км. научих, че, всъщност, Бойко съвсем няма предвид Станишев, а стани шеф. Това било техника на самовнушение, която психолозите препоръчвани на неуверените в себе си хора. И при Бойко проработило. Като си повтарял всеки ден „аз” и „стани шеф”, добил кураж да поеме държавата.
Ама то му личи, че не е много уверен. Синкопното му поведение по дадени въпроси точно това издава.

7 comments:

smarkoff said...

Абе, бивши мой шефе, още я чакам тая ичкия, дето щяхме да я пием до мръкнало. Знам, тегавина ти беше с тия драматични ситуации по раздялата с Дилянозавъра и трицератопса, дето го е раждал, ама, хич да не е, бива ли тъй...?
Друго шях да споделя. Правилно забележи оня другар по четене, че името на любимата ти цветарка не е изтипосано подобаващо тук. Аз недоумявам - като как се случва тъй, че по-будната от двете ми съвести мълчи четвърти ден? Редакционна политика, или?
Уф, дай да се налокаме другата седмица, аз плащам. И дори ше се похваля, че съм спомоществувал добруването на радостта на народа -твоя милост, де.
Дай нишан, че да ти пратя пак джесемето ми. Ще се разберем, как не. БоБо се разбра с останалите, ние ли ще направим изключение...

Anonymous said...

Ох, как ми се иска истински български световен конспиратор да се появи, ей така, с чувство да го прави, а не срещу ситен кеш. Йоло Денев вече не ме вдъхновява като преди. Изчерпа се. А тези, които си изброил и уподобил на конспиратори, Док, са все не конспиратори, а кешоприбиратели на дребно.
Брилянтен, както винаги! Адмирации!

Нина Симеонова said...

Както винаги си много прав Докторе. Едно време пред магазина на бай Генчо имаше все опашки. И на фискалния бон пишеше- "Пийте вино. Водата е за миене".Само умерено.

Marin Guergov said...

Докторе, с всичко казано се съгласявам на 100%. Само за 3-месечното отчитане ми позволи да изкажа различност (нямам нищо общо с ЧЕЗ, КЗП, омбудсман и подобни).
По времето на комунизма електромерите се отчитаха на 3 (дали не беше и по-рядко - на 6) месеца. Никой не протестираше и си живеехме щастливо, всеки месец по 50 или 100 KWh, а накрая на периода се правеше реалното изравняване. Според мен в момента КЗП и омбудсманът действат не в посока на спестяване парите на потребителите, а в обратна посока - рекламират разходите на електроразпределителните дружества. Ако потребителят наистина има възможност да реши колко са му разходите първите 2 месеца и плаща изравнително 3-тия месец, какъв е проблемът?

Anonymous said...

Благодарни на премиера, селяни му посветиха ракия "Борисовка"
27 Ноември 2009, mediapool.bg

Новината, че български селяни кръстиха своята домашна ракия "Борисовка" в знак на благодарност към премиера Бойко Борисов, който предотврати повишението на акциза върху алкохола, бе разпространена и от агенция Ройтерс.
Агенцията коментира, че решението за покачване на акциза не среща одобрение в обществото.

За да изразят своята благодарност, селяните от Капатово, намиращо се на 170 км южно от София, решиха да кръстят своята ракия от новата реколта "Борисовка", копирайки от руската водка "Путинка", кръстена на руския премиер Владимир Путин. "Хората от нашето село и други селища ликуват. Но не защото ние сме алкохолици, това трябва да е ясно. Ние просто желаем да запазим традицията на производство на домашна ракия", заяви кметът на Капатово Огнян Куков.

Егати натегачите! Сега и коча на селото да си кръстят Бойко, а селския луд - Дянко.

Anonymous said...

Не е необходимо да сте доктор, за да видите покачването на средните температури... може да погледнете в статистиката, а може и ледените шапки. Важният проблем е дали е причинено от човека и как може да се реагира на това. Вярвам, че и да не вярвате в човешката причина, трудно ще отречете, че природата има краен брой ресурси и е хубаво да се пестят...

Може ли да кажете кои научни нобелови награди са станали пародия (изклуючая евентуално икономиката)?

Младен Савов

Anonymous said...

Д-ре, да ви кажа - разболях се от свинския, 3 дни бях с 39 градуса и като отидох в спешното, ми дадоха тамифлу и след няколко часа вече нямах температура, а не можех с нищо да я смъкна преди това. Тъй че лекарството си действа. Впрочем една забележка - тези експерти в СЗО дето били от Рош и Глаксо, не би трябвало да са радетели за ваксинирането срещу грипа, щото тамифлу и реленца са антивирусни лекарства - не ваксини, а ваксинираният не боледува и въпросните илачи ще са му ненужни. И накрая - мойто джипи като ми изписваше лекарства за кръвно, вика - ей тези, че може да се пият с алкохол. Не си взаимодействат с него. Та ей-тва е джипи - не те пита пиеш ли (то е ясно), а ти пази здравето. Та мерси за порцията от дневника и чакам нова.