10/19/2009

Кисинджър от Банкя

Другарки и другари, да ни е (ви е, де) честит новия стар лидер! Той ни (ви, де) доведе до ръба на пропастта. И вчера ние (вие, де) направихте още една крачка напред! Честито! Отново победи „трансценденталният гъзаросоциализъм”, както го нарече Валентин Вацев.
Абе, знаете ли, че мамалигите викали на премиера си Бъсеску Бисекску? Мъчих се некак да го пригодя, ама не можах.
Обаче хитрец е Станишев. В каква процедурна бизизходица ги вкара! И хем не подаде оставка, хем остана. Ако не бях вече цитирал „Краткото царуване на Пипин IV”, точно тука му беше мястото. Ама пък какво пречи да го повторя. Едва ли сте го запомнили. „Групата на комунистите се събра в президентската баня. Там обаче възникна протоколна безизходица. В банята имаше всичко на всичко две места за сядане. Партиен секретар беше господин Дупие, но по общо мнение културномасовикът Дьоклош управляваше партията. При това положение възникна въпросът кой от двамата има право пръв да избере къде да седне – на тоалетната чиния, или на бидето…”Между бидето и чинията не е голям избор. Не ли?
Станишко рече, че партията на Борисов била авторитарна. Премиерът побесня: „Наглост е партията, която е правила атентати в църкви, която е избивала хора по лагерите - социалистическата партия, бившата комунистическа, да нарича партия ГЕРБ авторитарна. Нека се засрамят малко, толкова са нагли, че не ми се коментират.”
Нагли са, нагли, г-н премиер. И като си помисля, че сме членували в тая партия… („В Симеоново тогава имаше седем или девет щатни партийни секретари. Събраха ни в салона и ни казаха - другари, до днес бяхме комунисти, а от утре сме деполитизирани… Тогава им заявих, че понеже това е голяма глупост, няма да се деполитизирам. (21.03.2006, "Стандарт")
Пък доц. Дуранкев пише в „Стандарт”: „Тези совалки на Борисов (дето разцъка набързо лидерите на най-важните страни в ЕС) напомнят стила на един Кисинджър…”
Да, има много прилики в стила. Има и много биографични прилики. Кисинджър е завършил Харвард със summa cum laude. Бойко е завършил гимназията в Банкя със златен медал. Кисинджър е преподавал в Харвард, Бойко в Магнаурската школа (Симеоново). Кисинджър е Нобелов лауреат, Бойко е двукратен лауреат на „Мъж на годината”. Една от любимите мисли на Кисинджър е: „Или вдигаш прах, или гълташ прах.” Това пък е любимата практика на Бойко. И т.н. и т.н.
Пък кака му на Бойко разправя по телевизора, че като бил малък, тя често го шамаросвала. “Веднъж беше обрал всички лалета в градината на баба ни и аз го нашляпах.” Не може да бъде! Аз съм чел, че когато се родил Бойко Борисов, докторът плакал. И оттогава се знае: Никога, никога не пляскайте Бойко по дупето.
Но стига политика. Да ви съобщя няколко културни новини. Фолкзвездата Габриела застраховала 900-кубиковия си бюст за 100 хил. евро. И втора застраховка си направила – срещу нападение - за 200 хил. евро. Щото има разни извратеняци, ще мине, ще я бодне с нещо и ще й изтече плънката. Нали помните преди години един как бодна картината на Леонардо… Ей, пенсиите, застрахователите свалят Каското на мадами с над 800 кубика? Щото циците играят ролята на еърбеци при катастрофа.
Ей, братя от последната възраст! Знаете ли каква зависимост открих тия дни? Че колкото по-дълго е живял един човек, толкова по-голям е шансът да умре. Помислете и ще видите, че съм прав. Гледайте си кефа, ей. Пуснете си парното, купете си една вратна пържолка и едно каберненце… Нема да живеете с орлите. Колкото и да им оставите на опечалените, все ще са им малко.
Пък Софи Маринова щяла да направи трети опит да се ожени за доведения си син. Сигурно. Щото това е лично отгледан и възпитан съпруг, не е някой срещнат на улицата. Да си го хванеш от малък, да си го направиш шукаритетен по свой вкус… Такива случаи са голяма рядкост. Освен Софка, се сещам за Уди Алън само. Той си отглежда съпругите от малки…
Шефът на боксовата федерация Марин Димитров вика, че е готов да сдаде поста срещу 500 000 лв. "Ако някой извади тази сума, правим събрание и става президент."
Страхотна идея, артък даже. Как не ми дойде на акъла, вместо да напускам, да продам поста си на наблюдател във в. „Монитор”. Толкова народ иска да работи с Дилян Пеевски, че като нищо можеше да изкарам десетина-двайсет бона. И тогава…

No comments: