10/20/2009

4х4

Министър Тотю Младенов рекъл: „Ще бъдат спрени социалните помощи на хората, които спират с мерцедесите си пред бюрата за социално подпомагане и носят златни ланци на врата.”
Точно така! Ай сиктир! Стига индобългарските барони са живели от потта на народа.
Обаче, г-н Младенов, вижте там и сред моите приятели пенсиите. И там има лъжебедни, със златни зъби и поршета! Ходят с няколко чифта очила „Trussardi” (за различините дистанции), правят си чейнета с апликирани диаманти… Е, аз лично не съм виждал такава пенсия, но съм сигурен че има. Така де, дето викаше Остап Бендер, ако в една страна циркулират някакви парични знаци, то е нормално да има и хора, които притежават по много от тях.
И френският посланик Понсен ни обръща внимание: „Виждаме скъпите коли, което създават странно впечатление, тъй като знаем какво показва статистиката за мястото на България сред останалите държави от ЕС.”
Затова появи ли се пенсия 4х4, да й се спират парите… Но първо да се разграничат тия с джиповете и тия дето са само регистрирани като 4х4, щото са с две бастунки…
Ало, пенсиите! Помислете и върху следния казус. Станишев каза пред 47- конгрес: "Приличаме повече на банда негодници, отколкото на съмишленици". И от 779 гласували социалисти 455 вдигнаха ръка за него. Тоест, не са против ръководството на БСП да продължи да си изглежда така.
Защо точно вие да помислите ли? Проф. Чавдар Кръстев вика в „Стандарт”: „Червените бабички обичат да имат млад лидер и ще си гласуват и занапред за Станишев .” Затова!
Абе, да ви питам: какво мислите за червените прашки на съветника на Станишко Азер Меликов? И това ли ви харесва? Браво бе, мискини!
В „Новинар” една мома пише: „Като гледам лидерите на тези партии (БСП, ВМРО, СДС - бел. Т.Ф.) се сещам за характеристиката за успешен водач на Хенри Кисинджър: "Не е задължително един лидер да бъде интелигентен. На един лидер не му трябва да е гениален. Трябва да е ясен и решителен. Когато е нужно - твърдоглав". Сещате ли се кой от нашенските лидери има тези качества?!”
За вас не знам, ама аз се сещам за един, който казва „вътрешен интериор”, „бих променил статуквото си”, който подчертава нещата с „много дебели думи”, употребява изрази като „протекшън охрана”, „тежки пенали”, който смята, че „изборът за президент е миноритарен”, че президентът „има четиригодишен мандат”…
Иначе наистина, един премиер не трябва да е Бог знае колко умен. Само колкото да си подбере умен екип. И тук започват моите големи съмнения – че с Цецко, Цецка, Фидоска, скритата лимонка Дянков, да не изреждам цялата банда кадри…, пардон, банка, това единствено условие за неособено интелигентния лидер няма да бъде спазено.
И Параванката е усетил, че Дянков яко е подпалил моторетката и предупреди: "Някои от министрите в кабинета трябва да охладят страстите. Чухме твърде много радикални идеи, от които се отказаха буквално на другия ден, и слава Богу, защото имаше идеи не само неработещи, но и опасни".
Ама той Параванката си отмъщава, щото Бойко оная вечер „На четири очи” набързо го бракува, прати го в политическа пенсия.
Според мен Бойко малко избързва. Преди известно време Валентин Вацев обясни пред Фрогнюз: „Партията винаги ще има нужда от хора, родени в Сирищник. Такива стават за изпълнителни директори, те не са собственици на фирмата, те са временно сложени. На тях се възлага голямо доверие, но им се напомня от къде са взети. Не забравям един впечатляващ факт - огромната биография на Първанов, публикувана във в. „Труд” в деня, когато той беше избран за председател на партията. Там имаше и чернобяла снимка на къщата на родителите му, с дъсчения кенеф в дъното на двора. Посланието беше: „Георги, взимаме те от там и ще те върнем там, ако не внимаваш”.
И Бойко си представя, че Параванката ей така, без борба, ще се остави да го върнат там!
Дали да кажа една простотия накрая, а? Що па не. Но предупреждавам, че е голяма простотия. „И независимо, че като зодия беше риба, а като човек беше лайно, той потъна в езерото…” Не, не става дума за Параванов, той е зодия рак.
Макар че пък той и ракът е водно животно.

3 comments:

Joro711 said...

779 делегати ли е имало на конгреса?Че по новините показаха няколко пенсии,които спят и май са пропуснали гласуването.

Anonymous said...

Doktore,kak stana taka,che v godinite na demokrazij samo Paravankata izkara dva mandata.Mnogo li im doide ha horata demokrazijta na P.Stojnov i Kostov,ta vzehme ljv zavoi otnovo togava?A sled troikata,kakvoto i da doide vse dobre shte izglejda,ne li?

Anonymous said...

Не спяхме, бе синко, само слушахме в захлас с притворени очи.