10/13/2009

Къде отиваме

Във връзка с Деня на психичното здраве се отчете, че 20% от българите били малко тра-ла-ла. Категорично възразявам! Много повече са!
Изпратиха ми доклада, дето са го чели на червения пленум оня ден. Абе, братя, тия колективно не са в центъра, бе! Тия са се обезумили напълно. В доклада, писан от някой idiot savant (или няколко), четем: „... Кампанията, която проведохме за избори 2009 – добре подготвена и професионално проведена кампания, която съобщи необмислени и лоши идеи. Тази кампания беше една професионално популяризирана грешка. И логичен край на предишни комуникационни несполуки. Добра комуникация с обществото, популяризираща лош публичен продукт, появил се в резултат на вътрешнопартийно неговорене.”
Това не е мисъл, това е направо двумисъл, ако не е и тримисъл! Причини ми остър когнитивен дисонанс.
И така 23 страници!
„Периодът след 2005 беше особено противоречив за дейността на БСП. Участие начело на управлението, без съмнение успешен мандат, огромен икономически напредък на страната, знакови външнополитически успехи. И в пълно противоречие на това – намаляващо влияние на партията в обществото, демонизиране на нейния образ и образцов провал на парламентарните избори.”
(Този пасаж ми напомни дефиницията на Лок за лудост: „извеждане на правилно заключение от грешни предпоставки”.)
После се питат: „На кого, какво и как говорим? Три прости въпроса на комуникацията. На първия въпрос на практика нямаме никакъв отговор. На кого говорим? На работническата класа? На т. нар. интелигенция? На бедните? На пенсионерите?
Тук idiot savsnt е приложил виртуозно майевтично изкуство на Сократ – седиш и се питаш и истината се ражда: «Не. Ние не само не говорим, ние и не работим за специфична група.”
Другари, както казва един пич, „трябва да бъдете много внимателни, ако не знаете къде отивате, защото може и да не стигнете там”.
А за Станишко какво да ви кажа. Той продължава да разнася из телевизии и вестници повдигнато си на степен самомнение! Всеки, който успее да го купи на цената, която действително заслужава и го продаде на цената, която той си дава, ще натрупа състояние. Сиромашкият, не разбира, че в момента прави това, което американците наричат „събиране на монети от пет цента пред парен валяк”. Каран от двамата Руменовци.
Ще се изядат един друг, ей! Но не съм учуден. Разправяли са ми, че веднъж на Бузлуджа Станишев се провикнал: „БСП е уникална!” И ехото отговорило: „Кална, кална…”
Ако трябва да съм сериозен, бих казал, че в тази партия липсва „култура на съвестта” (Рут Бенедикт). Имат нужда сериозно да размислят върху колективната си отговорност за греховете и престъпленията на собственото си минало (не само далечното) и да изповядат пред целия народ тези грехове и престъпления. Може да им олекне и да се пречистят. Да не повярваш…
Но да се върнем на 20-те процента, които всъщност са много повече. В „Стандарт” четем, че каръкът на „Левски” (пет поредни загуби) свършил. „Ясновидец развали синьото проклятие.” Заклети фенове на „Левски” (вероятно водени от Батков) потърдили съдействие от „най-актуалният ясновидец в момента Божидар Караджов”. Караджов им обяснил, че „около астралното тяло на синия отбор има голямо количество негативна енергия, която като воденичен камък дърпа играчи и мениджъри към дъното”.
И направил антимагия по древен друидски ритуал: „Изпратил седем магически лефера със специални инструкции. Запознати разкриха, че зад паранормалната операция стои столичен бизнесмен, собственик на хотел "Лозенец". Там от рибата е била приготвена чорба, която седем запалянковци са изкусали до дъно.”
И каръкът паднал! От чорба!
По нататък колегите разказват подробно какво бил познал ясновидецът досега. Например: „Много кандидат-студенти пък влязоха през 2002 г. в СУ благодарение на едно интервю, в което Караджов назова точно темите, изтеглени два дни по-късно по история и литература.”
Що лъжете бе, маскари. Справка в дневника на доктора от 15 юли 2002 г.: "Някакъв младеж от Варна налучкал темата за Славейков и сега твърди, че на изпита по история ще се падне нещо от Средновековието… Разправя още, че кракът ни нямало да стъпи в ЕС!...” 19 юли: „Падна се Паисий.”
Та вярвам, че пророкът го пресърбява на едно деликатно място, всеки път, когато кандидат-студентите от випуск 2002-а го споменават.
Влязох му в сайта на тоя. „По къси фанелки ще ходим до средата на ноември, а средните температури за страната ще са около 20 градуса.”
„От днес започва застудяването. Вече няма да имаме възможността да носим дрехи с къси ръкави, защото до утре температурите ще са паднали с 25° спрямо вчерашните, а до края на седмицата е възможно да “слязат” и под нулата. Това съобщи вчера Любка Кумчева…”
Много познава, дето викаше баба ми, „мъжко магаре под опашка познава”…
Е, ако една цяла партия, една цяла редакция, един цял клуб барабар с феновете се държат като малоумници, къде отиваме?

2 comments:

Anonymous said...

Като се има предвид "Стандарт" чий е, левскарите бая чорба още ще трябва да изсърбат, докато си изгонят "проклятието"...
Докторе, щастлив съм, че Ви намерих отново! Жив и здрав! А да не забравя и късмета :)

Anonymous said...

Готов сте си за http://boikopremier.blogspot.com - не чакайте!