10/07/2009

Социологът като дялан камък

ГЕРБ посочи Румяна Желева за наш еврокомисар. Ще настояваме да й се даде енергетиката. Щото тя е социолог-енергетик по образование. (Ако може физик-социолог, що да не може социолог-енергетик! Социолозите са далеч по-полифункционални от физиците. Стават за всичко. Например Васил Тончев беше ликвидатор на „Метрострой”. Кънчовците са най-големите голфъри, Румито стана шеф на кабинета на Бойко… Само д-р Филипов скъса преждевременно със социологията и не видя хаир.)
Бойко съобщил тази новина при откриването на ветрогенераторен парк в Каварна. И вика, че през следващата седмица ще говори със Саркози и Берлускони. Така и така ще се среща с тях. Със Сарко в Париж, на 12 октомври, точно в 16.30. А с Берлускони на 16-ти.
И те ще кажат: „Добре”!
Пък знам ли, а дано! Казвал ли съм ви за Манго, дето викал: „Айше, а дано си девствена!” Пък Айшето му рекла: „А дано, ама надали.” (Нещо няма нови вицове напоследък.)
Че нема да стане – нема, ами да върви ветрогенерирането, така да се каже.
Като стана дума, че ще интервенираме по посока на Европа, та да спомена, че и Монките се разшаваха. Монката Паси отново ветрогенерира на тема Монката Сакскобургготски - президент на Европа. Отново, защото лани жълтите се беха събрали на едно чеверме и от дума на дума - „царят президент на Европа”. Сакса тогава каза пред един ирландски вестник, че „проявява интерес към поста”. Ама на, постът, демек Европа, не прояви интерес към него. Абе, в Европа мислят за горите си, не са като нас. Нали знаете, че Кобургите са сродени с цяла Европа и Мрачния Албион дори отвсякъде може да изскочи я някое наследство, я някоя реституция. Например наследството на Виктор Емануил III. Той му е деда, баща на майка му Йоанна. А Виктор Емануил III е бил крал на Италия, император на Етиопия и крал на Албания. Отделно дето е женен за дъщерята на черногорския крал. Разбирате ли за какво става „на въпрос”. Тя и връзката им с Мони Паси е по италианска линия. Още от времето на Виктор Емануил II и Гарибалди. Тогава Петко войвода, прадядо на Соломон Паси се сражавал за обединението на Италия под скиптъра на таз династия. Нормално е и наследниците им да си помагат.
В „Новинар” Калин Караиванов пише: „Като се наакаш, не се върти много, за да не се омажеш повече. Тази народна мъдрост за съжаление не е достигнала до собственика на "Левски" Тодор Батков, който вместо да се забърше след Казанската афера, започна да замеря с фекалии... вентилатора.”
Те в Новинар имат традиция – като се казва един автор Калин, да пише малко по-така… В смисъл да набляга на ненормативната лексика. Ама иначе е верно, не ли?
Не знам дали причината е в професионалната, или в друга някаква обремененост. Но си спомням, че Шекспир беше казал: „Убийте адвокатите!" По негово време още е нямало футбол и собственици на клубове.
Пак в „Новинар”: „Акцизът върху спиртния алкохол да бъде увеличен с 15% ще предложи Дянков, според когото това ще осигури допълнителни приходи за бюджета в размер на 60 млн. лв. Тези пари ще бъдат предоставени на здравното и спортното министерство.”
Не съм специалист, но обръщам внимание на колегите, че е неправилно да се каже „спиртен алкохол”. Щото подозирам, че не спиртен нема.
И „Монитор” изрично отбелязва: „Акцизът върху алкохола да бъде увеличен 15 на сто, това ще важи само за спиртните напитки”. Вероятно искат да подчертаят, че засега лимонадата остава без акциз.
Ей, братя, протестирайте, бе! Казах ли ви, че след цигарите ще ни посегнат на ракията и после данък секс!
Г-н премиер, този Дянков прекалява. Да ви кажа един исторически случай. Един управител, за да покаже, че е способен и верен, изпратил на император Тиберий по-голям данък, отколкото се полагало. Тиберий го наругал: “Искам овцете ми да се стрижат, не да се бръснат!” (Това перверзникът Тиберий!) А Дянков направо ни дере!
И само цигарите и алкохола ли вредят на здравето? Изследване на Европейската агенция за безопасност на работното място установила, че 28 на сто от гражданите на ЕС са убедени, че трудът вреди много на здравето им, а 47% са на мнение, че вреди "в известна степен". И ако ми възразите, че това е просто мнение, веднага ще ви контрирам с изследване на американски психолози, които по научен път са установили, че от работа можеш да си образуваш захарен диабет и инфаркт.
А стига вече са се грижели за здравето ни! Като си помисля колко здрави измряха… Другарят Ленин казваше: “Здравеопазването на трудещите се е дело на самите трудещи се.” Така де, не е ли така?
Тя булката не може да ме отучи, Дянков ще ме ще ме отучи! Не, че ще се хваля, ама тя загуби битката и даже вече не се и опитва. Смени плочата: „Пиенето, вика, си е твой проблем. Но хъркането ти е проблем на цялата кооперация.” И ме върти като пенсионер един лев, доде намери беззвучна поза.
Пък по телевизора Александър Балкански (Цирк Балкански), известен и с това, че умее да оприличава хората на животни, рекъл, че Бойко Борисов е „лъв, който изчаква плячката сама да дойде”
Много точно. Даже през цялото време й вика: „Не ща да те ям, не ща, бе!”
„Просто сто пъти го казах ...- нищо свързано с политиката не ме интересува.” (27.01.2001, БНР, "Неделя 150")
„Аз многократно съм декларирал, че нито ме интересува политическа кариера, нито нещо правя заради това да ми донесе нещо впоследствие… Затова аз толкова пъти успокоявах и политици, и тези,
които, нали, се дразнят от мен, че нещо повече би могло да стана от това, което съм... Няма да стана... Да, да не се притесняват...” ("Свободна Европа", 14.01.2002)
„Нямам никакво намерение да се занимавам нито с партии, нито с политика и да отговарям постоянно дали ще бъда кмет. ("Стандарт", 01.05.2003)
И т.н. и т.н.
Министър Петканов - пиян, пиян - ама още навремето му тури диагноза: „Бойко Борисов се прави на умряла лисица.”
Както е естествено да се предположи, не така мислят в „Монитор” (вече). Коментират новината, че Цецко изпреварил Параванката по рейтинг и между другото удрят един език и на Бойко: „Този прецедент в политическата ни история е резултат от работата на вицепремиера. Той винаги предпочита да говори малко (Стига, бе!), затова показва нещата с действията си. Неслучайно хората са го казали, че всеки трябва да си е на мястото, за да се вършат нещата професионално. (И журналистите също!) А не може да се отрече фактът, че Цветанов разбира от работата си. Затова и реформите, които предприе в сферата на МВР, намират подкрепа от хората. (Какви реформи, че не чух?!) А свършената работа е най-добрият критерий.”
И понеже, нали, за истинска свирка се иска мурафет, та ето какво се е получило: „Може би затова и Борисов винаги е начело на класациите… Говори това, което хората искат да чуят… И точно това се харесва на обществото.”
В обществените науки да говориш на хората само това, което искат да чуят, му се вика популизъм.

5 comments:

Anonymous said...

Другарят Ленин казваше: “Здравеопазването на трудещите се е дело на самите трудещи се.” Така де, не е ли така?
Ами не е
Или пак ще ме прати в несъществуващ том съчинения на нам си коя стр.?
Друг го е казал и става дума за давене, което е малко обратно на здравеопазване
ТТ

Цар Кару Ⅰ said...

Докторе, би ли ми сложил една бърза диагноза съдейки по следната моя фраза:

"После ББ ще им гаси махмурлука с пожарникарския си маркуч, за който из женските форуми се шушне, че бил малък и мек. С голям и твърд всеки можел да изгаси „пожара” на женската вагина. Виж с малък и мек да го направиш било висша форма на мъжественост."

Щото много ми прехвърчат тъмни мисли... Знам ли, може и от кривославието да идват...

http://karutzar.blogspot.com/2009/10/few-fluttered-dark-thoughts.html

Цар Кару Ⅰ said...

…Защо виното е огледало на човека…
Алкей 660 пр.н.е.

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Уважаеми ТТ, не си прав. Тези думи за здравето наистина са на Ленин. А написаното от Илф-Петров -"Спасението на давещите се..." - е перифраза и ирония именно на Ленин.
Колкото до питането на Кару I, не мога да дам компетентно мнение. Доколкото знам, за малък и мек няма лек. Опитайте да го сгънете от два ката. Чувал съм от "ало пенсиите", че ако не друго, предпазва от бременност.

Цар Кару Ⅰ said...

//Азер Меликов: Подобни артикули като прашки не присъстват в гардероба ми!//
Това го пише в часовете докторе. Много тъжни мисли... И тъмни. Щото от немотия евреина Мелников даже и прашки не си слагал като си лягали с другия украински евреи НБ (СС – СереГей СтаниШеф го прекръстиха и него – на НасранГей БилШеф). Мъкааа, мъка. И немотия - ама тя е от кризата. Криза на мъжки качества и "атрибути".
Докторе, много ценя вашите диагнози. Щото много ми помагат в учението - уча за психиатър и от време на време стажувам в психоТеатъра България. Много му измениха декорите на този театър. Преди ги доставяха от Москва, а сега от Тел Авив. ББ беше там след ЯЯ, а преди това БЛ (бившия ВС от Монитор). И резултата винаги е бил "Меки китки" - винаги! Вирус ли е някакъв телавивски - не знам. Но така, както е тръгнало на ББ скоро ще му омекнат китките, а и маркуча (както се шушне из форумите)...
Ама както казваш ти - "Ха дано..." - че да ни се размине данък Секс...
Жив и Здрав Докторе