5/08/2009

8 май 2009 г.

Ало, пенсиите, забравих ви напоследък бе, злото да ви забрави. "Левовете в диаманти", съветва "Стандарт". Може и в златни кюлчета по кило, но вече е демоде, пък и златото е "трудно за реализация". Откъде левове ли? А, не знам, това не е моя работа. Аз съм длъжен да ви съветвам къде да инвестирате, а на въпроса "какво" се обърнете към съответните институции. Така де, в тая държава си има партия, правителство и църковно настоятелство.
Колегите съобщават още нещо много интересно: "Компания в Швейцария използва праха от кремирането на хора, за да изработва диаманти като вечен спомен за най-близкия и скъп човек, съобщи Ройтерс."
Странно как са го запомнили колегите, щото Ройтерс го съобщи още през 2002 г. Както и да е, това е жизненоважна информация и не е лошо да се припомни. Може би мъртвеноважна по-точно. Братя, помислете само каква последна радост можете да доставите на госпожата - ритате камбаната и тя цъфва с нов пръстен с диамант. А пък ако имате и две-три златни пломби, хептен ще й се смекчи мъката. Така де, те зъбите на земята не ви трябват, та камо ли на небето. Предполагам, че горе се яде манна небесна. Поне така е хранил Господ избрания си народ, докато е обикалял пустинята да търси място без петрол.
Като тъй и тъй стана дума за зъбите. Шефът на българските дентисти Николай Шарков съобщил на ведомствен конгрес, че само един на трима българи си мие зъбите редовно. 8% от бегетата си ги миели по веднъж на няколко дена.
Според мен бегето го прави това не щото е мундар. При тия цени е далеч по разумно да си ги осмукваш, отколкото да ги миеш... Аз така една Нова година, като си осмуквах зъбите от едно черно хайверче, нали знаете то как се муши между зъбите, и изтеглих една пломба, па мани, ами я и глътнах по невнимание. И бая се притеснявах, да не стане като в оная руска песничка
Долго страдал крокодил-старичок:
В жопе застрял пионерский значок...

Ей, тия, руснаците, са си ебали ветъра, имат страшни частушки. Нищо свято не е пощадено.
Маленький мальчик зашел магазин,
Тут из трамвая выходит грузин.
Малчик нагнулся угрушку поднят -
В список вошел он под номером пять.
Щото те, грузинците, с това са известни... И други народи де, да не ги споменавам сега. За грузинците викат, че им вървяло, щото дори и съдбата не смеела да се обърне с гръб към тях.
Сега се сещам нещо друго за руснаците. Преди време, като се заговори че Путин ще ограничава пиенето в Матушката, гледах по CNN репортаж от Москва. Питат един казак какво мисли по въпроса. Вика: "Ние нашето сме си го изпили. Жал ми е за децата само." Сетих се за това, щото прочетох, че украинският МВР шеф Юрий Луценко и 19-годишният му син така се надрали, че пилотите отказали да ги качат в самолета. Та станал скандал, имало и малко бой... Младежът бил с 3 промила в кръвта. Във Върховната рада не вярвали на ушите си. То наистина не е за вярване. И ние сме имали вътрешни министри, дето пият. Даже май такива, дето не пият, не сме имали... Но да напиват и децата си, това у нас не се е случвало.
Да, друго си е в Москва. Чета, че още на първата репетиция за Евровизия счупили главата на Човека без глас. С кокилите на балета му го били. Заподозрени са сръбските участници. И тук има две хипотези. По-лани, ако помните, украинският педал победи сръбския педал. И е възможно сега сърбите да са се амбицирали да не допуснат да ги изклати и българското алтино. Втората хипотеза е да са го били заради пеенето му. Защото не всички народи са толерантни към фалшиментото. По-лани в бара в гр. Сан Матео застреляха 29-годишния Роми Балигула. Копелето пяло фалшиво "My Way" на Синатра, което във Филипините се смята за голямо престъпление. Първо бил предупреден, че се дере като хремава коза, но той не си взел бележка. И тогава един от охраната му теглил куршума. Тъй че Човекът без глас леко е минал.
Къде се отплеснах... Да се върнем на денталната тема. Само 33% от бегетата ползвали четка за зъби. Но понеже общо 41% си мият зъбите, та трябва да приемем, че или част от тях си мият зъбите с пръста, или ползват фамилна четка (както ви споменах оня ден, когато оспорвах вероятността да си имат персонални клизмени балончета). Разбира се, статистиката на дентистите е некоректна, защото премълчава една голяма прослойка бегета, които имат привилегията да си свалят зъбите. А то, като ги свалиш, вече можеш да ги измиеш с всякаква четка, включително и за дюшеме... И нема нужда от паста, може и с веро.
Зъболекари! Конгреси им дай, да си петнят народа на тях. А дето оня ден един некадърник в Сливен извади на жена здрав зъб, вместо болен, не споменават!
Абе, пенсиите, да ви питам. Вие още ли правите оня номер със смяна на пастите в кутиите - вземате "Колгейт", плащате "Астера"?
Ужасни сте! Да ме пази Господ като стана като вас, да стана като вас...

P.S. (Само за читателите на блога, щото изтече от страницата). Ако се чудите защо изобщо не повдигам дума за политика днес, да знаете, че хич не е случайно. Решил съм да държа неутралитет и по никакъв начин да не променям мнението, което сте си съставили за българските политици. То не че е възможно некой да ви промени мнението, де. Аз ви пиша, че Лудото Яне е поредния проект на ченгетата, вие предпочитате да му вярвате, че щял да вкара лидерите на тройната коалиция в затвора за сумарно 300 г. Ще ги вкара на Куково лято. Но добре, нека приемем, че ги вкара в Софийския например. И кой е директор на Софийския? На министър Орешарски брат му. Е, мислите ли, че няма да им даде най-хубавите килии? С югоизточно изложение и телевизор? Да, бе, няма!

1 comment:

Anonymous said...

Абе, докторе, кво си се набрундил, та ние ортелясваме! Деранжирал си, та верваш, че оня гаргамуняк ни кефи.