5/06/2009

6 май 2009 г.

Ясновидката Алена вика: "Денят, в който са насрочени изборите за евродепутати - 7 юни 2009 г., е носител на изискването избирателите да мислят и да анализират действията си."
Браво! Ако беше на 8-и или на 9-и, изобщо нямаше да се налага да мислят, но за 7-и звездите са категорични. Което не значи, че те ще помислят, де... Пък и нали махнаха деня за размисъл, кога да мислим.
Алена препоръчва още: "Съветът на звездите е на 7 юни да не вземаме прибързани решения само защото някой около нас ни принуждава, дори и да зависим от него. Защото тази зависимост е временна..."
Абе временна, ама се проточи... Препоръчват звездите, но са на милиони километри, дома получавам други препоръки... Както и да е, да не ви занимавам с къщните си работи. Човек трябва да е по-дискретен за личния си живот, даже и да не е точно живот...
Като стана дума за прогнози. Станишев каза на 1 май, че след като вали, значи ще им върви по вода. Възможно е, но зависи. Щото си спомням, че и на царя накрая му тръгна по вода. Ама вода да видите! Тогава анализаторите отбелязаха, че понеже управлявал на принципа "след нас и потоп" и потопът дошъл съвсем логично и закономерно. Но сега царят се дистанцира от успехите на тройната коалиция и потопът може и да ни се размине.
Пък Бареков си направил блог и всяка сутрин го рекламира. Влязох да го разгледам. Като начало пуснал интервю с националното съкровище. Пита го дали не са се разделили с Цветелина. Не били. Просто си живеели всеки в неговата си къща. После Бареков го пита: "Ти, като станеш премиер, ще се промениш ли? Ще ме каниш ли пак да гледаме мачове заедно в събота?"
Кметът не отговаря директно ще кани ли пак Бареков, но дава да се разбере, че не възнамерява да се променя. "Каква е разликата между кмет и премиер? Ако си премиер, единственото, което е, ше ти сложат едно портретче у Министерски съвет."
И за едно портретче толкова зор! Но дето вика моят приятел Селин: "Не съществува интелигентна суета. Тя е инстинкт. При суетата каквото и да е, е по-добре от нищо."
Между другото той казва и още нещо, за което се сещам, като гледам как част от хората, които се преживяват като лузърите на прехода, залитат след различните породи популисти: "Отмъщават за несправедливото си настояще, като вътрешно си изработват бъдеще от чисти лайна."
Братя, можете да си гоните разсъдъка към "другата страна на интелекта" колкото искате, но от това няма да ви стане по-добре. Янето ще вкарва лидерите на тройната коалиция в затвора за 100 г., Сидеров ще национализира откраднатите предприятия, Бойко ще намалява данъците...
Ще, ще...
Не знам. Напреде пропаст, назаде вълци. Между другото, да ви кажа, аз не чух защо сините искат да влязат във властта, освен да се коалират с Бойко. Не съобщиха нещо като програма, тезиси поне. А и Бойко е кът откъде програма... От няколко месеца сините се занимават да си го завират един другиму... И както правилно пишат колегите в "Труд": "Вече няма значение кой срещу кого е. На тези избори СДС няма да говори за проблемите на хората, а пак ще ни завира под носа мръсното си бельо."
Ама верно мръсно. Както казал на царя дедо му на една официална вечеря, "мирише като вътрешния ръб на гащите ми след осемчасова езда". Той, Фердинанд, си е падал малко простак...
Ако не знаех, че българският съд е независим, безпристрастен и обективен, щях да си помисля, че той, по молба на някои политически сили, туря прът в колелата на прогреса, като не иска да регистрира Мартин Еванджелиста... Но понеже съдът не може да е такъв, в правото си е гл. секретар Сотиров: "Да се надяваме съдът да вземе бързо решение и да обяви официално лидерството на Мартин Димитров..."
А дано, ама надали...
И цялата тупурдия, за да влезе Костов в парламента. Вместо СДС да скочи сам 4%, сега ще трябва да скача осем с Костов на гърба си. Щото без Иван няма демокрация. И заради него СДС се раздели на мекеретата на Костов и мекеретата на Бисеров, на "агроконсерватори" и "жалбоподатели". Наистина млад е Мартин Еванджелиста. Но мисля, че вече е време да си търси друго оправдание...
Ей, да не забравя да ви кажа, понеже иде сезонът на ремонтите. "168 часа" съветва как да боядисвате, без да ви капе по ръцете. "Нанижете на дръжката на четката срязана наполовина гума от помпичка за клизми". Вероятно колегите предполагат, че в българското семейство всеки член има индивидуална помпичка за клизма и някой, като си смени старата... Скептичен съм. Те в устата си бъркат с обща четка, та камо ли в... И освен това някак така се е сложила историята на българина, че все друг му е правил клизмата. Но според мен можете да използвате и онова приспособление за отпушване на тоалетни чинии. Само се опитвам да ви бъда полезен.
Ало, пенсиите, във Варна са се появили фалшиви двулевки. Вие ли ги пускате? Нема кой друг да си играе да фалшифицира два лева.

No comments: