3/09/2009

9 март 2009 г.

Пламен Моллов, шеф на ПГ на НДСВ, рекъл в петък, че “Ако партньорите ни от БСП по време на предизборната кампания пак извадят темата за царските имоти, ние пък ще извадим сделки на техни олигарси.” От което съдя, че ако БСП забравят имотите на царя, те няма да извадят далаверите. А явно има какво да се вади. Например оня ден БГНЕС писа, че в доклада от Пловдив на инспектората на МФ, се казвало, че Търновалийски е прикривал действия на местни едри бизнесмени. Но Пламен може и да няма предвид точно тях. Те БСП имат толкова много олигарси, че е излишно да гадаем за кого става дума.
Чел съм, че Людовик ХV рекъл: “Да бях на мястото на моите поданици, щях да подбуждам към бунт”. На Станишев дали му минават подобни мисли?
Абе, какво стана с таз „Un amore grande” на Пламен Моллов с Поли Карастоянова. Чух, че жена му Петя била бясна и сезирала ръководството на НДСВ. И те я подкрепили, щото тя си позволявала да им прави сценки на „Врабча”. Малко като Надежда Крупская, дето отишла при Сталин и помолила ЦК да озапти Ленин, щото скачал от секретарка на секретарка…
Всъщност, както чета, тая Поли направо му е изпила мозъка на Ромео Моллов. До степен да тръгне самосиндикално да променя закона за туризма заради нея. Опитал да я препоръча на Симеон и за поста на Анелия Крушкова. Но Царя тоя път не казал, както на Петканов, когато му промоцирал Нина Чилова: "Хубава е, Петканов, хубава е!" Ама то нали важното е на Моллов да харесва, не на царя.
Не я знам тая Поли. Изглежда, че е интелектуалка. Щото е член на комитет „Съзидание”, който Гранитски създаде по молба на Параванов. Пък разни гадняри из интернет твърдят какво ли не. Че направила Моллов баджанак на половината софийски елит. Пък други гадняри твърдят, че той и по линия на жена си бил баджанак. Например с шефа на винпрома в Асеновград г-н Чаталбашев, където Петя е шеф на маркетинга. Но мисля, че това е хорска злоба. Асеновградската изба е получила 1,5 млн. евро за изграждане на мощности и за лозя със съдействието и консултациите на Моллов. Нелогично е: Чаталбашев му слага рога, той му връща ресто 1.5 мл. Евро! Така се случва само в поучителната литература за деца…
Когато Пламен го избраха за председател на ПГ, Долорес Арсенова каза: "Той е нещо като Оскар Уайлд." Нещо, което и до днес не мога да разбера. По творчески и други белези Моллов изобщо не прилича на Оскар Уайлд. Освен това, Оскар е бил алтино и затова е лежал в затвора. А Пламен не е лежал.
Сега се сещам, че Гергов натири Поли от панаира и взе на нейно място жената на данъчния шев Търновалиева. А Гергов е олигарх, не ли?
Как се обърнаха нещата. Вече няма мутри, но пък има гуши…
Пък общинарят от ДСБ Вили Лилков поискал скулптурите по Перловската река в София да се махнат, били в лошо състояние.
Според мен ДСБ имат приоритет да махнат една друга изхабена скулптура, която никак не се вписва в замисления десен ансамбъл - „генератора на политика”. Иначе няма единство със СДС. Мартин Еванджелиста, макар да му симпатизира, в случая е безпомощен, щото Юруков предвидливо му оставил пълномощно само да плаща тока и парното на "Раковски" 134, но не и за споразумение за коалиции.
Пък Костов си направил профил във "Фейсбук". Събрал малко над 1000 души почитатели. Което за обикновен човек никак не е малко, но за политик е колкото за едно погребение… Истината е, че Костов не може да бъде изгонен. Той може само да бъде напуснат…
Пък Бойко не отишъл на тържеството за 73 г. в. „Труд”. Пратил Цецко да занесе бутилка вино с надпис "Гарантирано от ГЕРБ". А лани посети високосния бал на «Труд» в Бояна, хем беше точно в деня, когато изгоряха хората край Кардам. И въпреки това отиде. Не знам, може и да си въобразявам, но който политик не уважава „Труд”, престава да му върви…
Пак се сетих за Пламен Моллов. Той беше известен като „господар” на думите. Даже в НДСВ дълго време вървяха слухове, че е възможно да е глухоням. Ама на, понякога е по-важно човек на оная си работа да е господар, отколкото на думите си…
Както и да е. Чакайте да ви кажа нещо жизнеутвърждаващо. Две пенсии, 4х4 тръгнали да пресичат на зелен светофар в столицата. Но доде се натуткат, светофарът втасал. И едно „Ауди” ги пресрещнало на последното райе на зебрата. Яко ги изджаскало, чак стъклото на "Ауди"-то се счупило. И ако си мислите, че тази история свършва от обратната страна на тревата, дълбоко се лъжете. Пенсиите се разминали само с охлузвания и уплах.
Дръжте се, братя! Преживяхте социализма, ще преживеете и демокрацията. Няма власт над оная пенсия, която е решила да живее.

6 comments:

Anonymous said...

Уайлд може да е бил педераст, но е сътворил едни от най-красивите и трогателни любовни обяснения. И то от затвора! А на балканеца, в частност българина, му дай само: Евалла, маце! Машалла за шибидаха! Аферим на диференциала!
Пък като си такъв кавалер, защо не поздрави читателките си за 8 март с едно типично по български "наздраве"!??

Anonymous said...

Ей докторе, жив да си!Като ти зачетох статията почна да ме обзема отчаяние.Тия и жените си менкат, ама само помежду си.За нас простолюдието пак нищо.Пък и от това викане по митингите и алтино вече не можем да станем пък белким да се прочуем.Но края много ми хареса-"няма власт над оная пенсия, която е решила да живее".Понеже към тая възраст ща не ща отивам, рекох си:Ония на Аудито не се дали, че аз ли на тая пуста старост.Сполай ти!Удоволствие е да те чета.За тези които сигурно ще измърморят нещо като средностатистическия българин:Не, нямам честта да познавам доктора лично,но съм сигурен, че ако има повече хора да пишат като него-България ще стане ако не друго, то поне по-усмихната.

Anonymous said...

От първи анонимен
Вземам си последното изречение обратно. В колонката от 10 март е посветил място на 8 март, макар да не прилича на любовно обяснение, към Жената, като цяло де.

Anonymous said...

Да де, ама от 10-ти,а от 9-ти нищо.

Anonymous said...

От първия анонимен
Е, най-добре беше на 8-и, но да не надценяваме мнението на доктора за читателките си...

Anonymous said...

Блогът е като тамагочито от миналия век - трябва постоянно да го обгрижваш. Иначе умира...

Червена бабичка