3/03/2009

3 март 2009 г.

Ало, пенсиите, за малко се разминавате с вечния живот. Геронтологът от Кеймбридж Обри дьо Грей твърди, че измислил нов подход, инженерен, с помощта на който хората ще живеят по 1000 г. Чрез генна терапия и подмяна на дефектиралите части хората, които сега са на 60 г., имали реален шанс да живеят до 150 г., а тези, които са на 40, можели да издаянят колкото библейците, по 1000 г. Нали помните, че Адам е живял 930 г., син му Енос 905 г., син му Каинан 910 и т.н. Е, разбира се, те са живели толкова, защото тогава не е имало нито здравна реформа, нито Здравна каца. И след Потопа не е имало... Да не мислите, че по времето на Ной е имало НОИ? ... Няма такъв НОИ, който да ви остави да смучете средства 900 години.
Но, братя от последната възраст, не си струва да съжалявате. При сегашните пенсии вие и при 70 години едва дочаквате края на пиесата, та представяте ли си 10 века?! 12 000 месеца да делите 100 лева на 30 дена и все да получавате 33 цяло и 3 в период?! Във вашия случай дълголетието ще бъде само форма на инат. Искам да кажа, че който доживее, ще съжалява.
Айде, да кажем със зъбите работата някак ще се оправи. Четох, че се направил експеримент с присаждане на стволови клетки на кокошка и на нея й никнали зъби. Не виждам защо ако може на кокошка, да не може на пенсия. И освен това в здравната програма на ГЕРБ е застъпено безплатно поставяне на чене. Те това и БСП ви го обещаха, но изглежда не им стигна времето. Та сега Бойко ще ви озъбва, ако мога така да се изразя. Боже, как ще ви озъби... В краен случай УниКредит Булбанк предлага целеви потребителски кредит до 4000 лв. за кастанети.
Разбира се, много е важно в каква компания ще се изкарат тия 10 века. Щото раят и адът се различават само по компанията. Не мога да ви кажа дали г-жа Масларова ще ви съпътства през вековете. Тя е малко на кантар, щото през юли ще навърши 60. И Иван Костов също, той пък през декември. За Станишев, Бойко и Сидеров е ясно. И за царя е ясно. В оставащите 940 години ще трябва да се лишим от присъствието му, което ще е твърде болезнено за 0.8% от избирателите.
И за Лили Иванова не съм сигурен. От една страна, тя навършва 70, но пък, от друга, наскоро се снима в "Плейбой" и се видя, че частите й са доста запазени. Та може и да има "Панаири" още 940 г. Между другото Хю Хефнер предложил и Меркел да се снимала за "Плейбой". Вика, че германците щели да се изтрепят да я разглеждат. Но да не се отплесваме.
Знаете ли какво установило изследване на Ройтерс? Че българката била по-отговорна към парите от българина. Изследователите го обясняват с това, че жените обикновено надживяват мъжете. Тоест, българката къта парите, за да си отживее като остане сама. Така излиза. И ако досега сте успявали по някакъв начин да неутрализирате спестовността й, с промените в закона за домашното насилие тези възможности се премахват. Законът ще инкриминира вече и икономическото насилие - когато съпругът не дава на съпругата достатъчно средства. А то достатъчно какво значи? Всичките! И като не й дадеш до стотинка, има право да те изгони от дома.
И нямаш право да й викаш "гъска" пред хората. Това пък ще се води емоционално насилие.
Затова изобщо не съм учуден, че социологическо изследване на ценностите под ръководството на проф. Фотев показва, че мъжете между 25 и 39 г. се страхували от семейния живот. То си е направо куршум да ти леят, не е за обикновен страх...
Искаше ми се на днешния светъл празник да ви кажа нещо хубаво. Но това с дълголетието явно не е еднозначно. Като че ли на тоя етап е по-скоро наказание. Но пък знам ли. Бисер Манолов обяснява в "Стандарт", че немането на пари си имало и добра страна. В сегашната криза най-объркани били хората с пари и макроикономистите. Най-добре били тия с малко, или хич пари. Добре че не забогатяхме преди кризата. Сега щяхме да берем ядове. Та може и в навечерието на 3000-та година така да си викаме: Добре че не умрях през 2009-а. Знам ли.

3 comments:

Anonymous said...

Алал ти вера, докторе!
Маринов

Anonymous said...

Малка грешка в сметките - 100 лева делено на 30 дни е 3 цяло и 3 в период.

Те пенсиите ако имаха 33 цяло и 3 в период... ехее какъв купон щеше да е :)

Anonymous said...

Новината за рязкото удължаване на живота хвърли в униние персонала на Погребално бюро "Вечната Амбър".
Както е тръгнало ще закрият и гробищата, с една дума кофти новина за тоя занаят !