3/02/2009

2 март 2009 г.

“Труд”: „Сравниха Антон Сираков с Павел Вежинов”. Объркали сте се, колеги! Сравнили са Асен Сираков с Вежинов. А Антон Сираков са го уволнили. Пак. От телевизия „7 дни”. Антон лично ме информира, че от подопечната на Сидеров телевизия „Сакат” дали ултиматум на „7 дни” – или да свали предаването му, или „Сакат” като кабелен оператор няма да излъчва програмата на „7 дни”. Сираков вика: „Нали Сидеров вече е голям човек, човек на управляващите, де. Както виждаш напоследък и в bTV е като у дома си, направо Бойко № 2…”
Да, бе, верно! А какви работи говореше за тая телевизия…
Ако наистина така е постъпил със Сираков, това е доста подло!
Румънската преса пише, че Батков предложил „Левски” на израелския милиардер Шон Мектен за 6 млн. евро. Нема лошо, но мисля, че моментът не е подходящ. Щото сме пред прага на антисемитска кампания. Мартин Карбовски, който пише биографията на Лили Иванова, вие като линейка, че Исак Гозес, тайно и полека, също написал биография. И ще я пусне на пазара с един месец преди него.
„Исак Михаил Гозес, уж уважаван мой колега, е евреин, но постъпва по-лошо от циганин. В България дори евреите си мислят, че е по-добре да постъпят като цигани - подло… Всичко е за едни хиляда лева...”
Лили Иванова също заигра на еврейската струна: „Той постъпи като Юда!”
За едни хиляда лева евреите си спечелиха голям враг! И то точно когато Мони Паси почти е станал шеф на НАТО! Чувал съм, че Карбовски също е „идеен борец за парични знаци” и ги обича толкова безкористно, колкото и евреите. А като са две биографиите, продажбите ще паднат.
Арменците стоят отстрани и гледат сеир. Кеворк Кеворкян: „Ще бъде интересно състезанието между Исак Гозес и Мартин Карбовски.”
И ако първите две подлости (на Сидеров и Гозес) са с ямболски произход, то третата, за която ще ви говоря, е с габровски. С което искам да кажа, че подлеци се раждат из цялата родина. Стефан Влахов-Мицов написал в македонския „Време”: „Великобългарската Санстефанска мечта мога да сравня с мечтата на един импотентен старец, който сънувал, че „гони” младо момиче. И колко желанието било по-голямо, толкова по-голям бил неговият ужас какво ще стане, ако това наистина се случи…”
За Стефчо мога да ви кажа, че никога не е гонил момичетата. И гласът му е „алтино”. Честно. И ходи с нокти като на индийските факири. Спря да си ги реже през 1979 г., заедно с Лий Редмънд от Солт Лейк Сити, която по-късно влезе в Гинес със своите 84 см. Аз веднъж, със свойствената ми непосредственост, го попитах как си бърше задника и няма ли опасност да стане беля. Той помисли, че му се подигравам и се обиди, а аз от човешко любопитство само… С такива нокти човек не може да направи нищо със себе си…
Влахов македонец! К’ва ирония!
Разбира се Кирияк Стефчо има своите лични основания да не обича родината и да я обвинява в старчески сатириазис. Още като млад научен работник през 1986 г. тя се отнесе с него като мащеха. Дисертационният му труд беше отхвърлен от научния съвет, после и ВАК го отхвърли. И накрая с връзки петчленката го направи кандидат на науките служебно, така да се каже. И демократична България не беше по-снизходителна. Тя пък направо го изгони от СУ-то. Когато родината не признае гения ти, ти си в правото си да си потърсиш нова родина.
Абе, верно ли, че Путин заплашил, че, ако другото алтино се появи в Москва, пак ще ни спре газа? Така чух.
Като сме заговорили за подлости… Във връзка с разкритията на Курумбашев, че фирма на 24-годишната дъщеря на Краси Арсов спечелила концесия да чисти „Люлин” и „Триадица”, пък Арсов и шефът на „Чистота Искър” били свързани през много фирми ("АЕС Х", "МДЗ-Балша", "Младост"…), Бойко каза: "Не знам за тези връзки, не знам кой е Арсов."
Кмете, не сме чак такива шарани, та да ни хващаш на бастуна с правото! Не може да не си обърнал внимание на стенограмата от срещата на бившия ти заместник Велизар Стоилов с транспортните фирми: "Значи аз мога да се срещна с Краси Арсов и да му кажа: "Пич, ти можеш да изчакаш..." Той си направи достатъчно бизнес с общината и може да чака..."
И Краси изчака. К’во, сто години ли да чака?!
Нормално е, ако един човек прави такъв добър бизнес с общината 10-15 г., кметът да го знае поне по име. Пък и колко пъти е ходил на площадката му за балиране в Требич. Че и чужденци водеше. И да не попита на кой е! Ами ако беше на братя Галеви?! Арсов не е кой да е. Курумбашев го нарича „идеологът на схемата на Вълка”. Което е малко пресилено. Идеологът беше Антоан Николов. Арсов беше изпълнителят. Но после нещо се скараха… Нали знаете как става, като има много пари, на запад си ги делят, а у нас се скарват…

No comments: