2/27/2009

27 февруари 2009 г.

Калин Руменов, „Новинар”:
Зима е. Вънка вие Човекът глас.
Слушаме го и пикаем газ.
Тука д-р Филипов ръкопляска „в духа на класическото педагогическо поощрение”. В цялата статия само веднъж „тестис” и веднъж „топки”. Всички останали синоними на светата троица този път са забравени. Още веднъж браво!
Пък Данчо Караджов вика, Аврамов бил продукт на педерастката мафия. Верно? А, аз тогава си оттеглям възраженията. Този път сме избрали точния човек. Стига сме носили „Вода” на сръбските и украинските педали. По-лани като пратихме хетеросексуална двойка и то с хубава песен, та какво!? След като дори и евреите си позволиха да изпратят женомъж на този конкурс (Дана Интернешънъл), ние какво се правим на набожни! И, ако помните, Дана спечели, а като се прибра в Израел я/го поканиха в Кнесета. Е, ония с масурите направиха скандал, ама какво от това.
Според мен всичко си е в реда на нещата. Като гледам как БНТ са го обърнали на Аврамов дом. Абе, верно ли от министерството на г-жа Етем поискали запис, за да го пускат по системата за ранно оповестяване на бедствията?
И още мъничко на културния фронт. Ама то верно си е фронт, да ви кажа. Група интелектуалци предложили на кмета да направи Георги Гергов почетен гражданин на Пловдив. Сред подписалите са Антон Дончев, Левчев, Двулевчев… Не, Двулевчев няма. Абе, Веждито да не е болен? Щото не го виждам сред подписалите в полза на видния спонсор и благотворител. И Елена Йончева не се споменава. Според инициаторите Гергов бил известен с огромната си дарителска дейност.
Не съм против да се направи човекът почетен, щом е заслужил. Но трябваше малко да се изчака. Да отшумят некои обвинения в грабителска дейност… Вярно, че съдът го оправда, но, дето викат евреите, лошото чувство остана…
Интелектуалци!
Не е държава тази, която обърна интелектуалците в Някой Левчев… В смисъл, че за некой лев тичат да подписват за тоя и оня благодетел… Истинският интелектуалец е не на страната на хората, които правят историята, а на страната на тия, които я живеят! Макар че така погледнато, направо оставаме без интелектуалци.
Много трябва да се внимава с почетните граждани. Спомням си как през 2003 г. Венелина Гочева, Тошо Тошев, Радосвет Радев, един дядо поп и трети лица искаха от Софиянски да направи Бойко “Почетен гражданин на София”. Щото Борисов бил всеотдаен в работата си. А към днешната дата политиката на споменатите медии показва, че е щяло да стане голяма грешка. Щото то и Гюро Михайлов е бил всеотдаен…
Френският крал Луи ХIV предложил на големия философ и интелектуалец Спиноза пожизнена пенсия, ако му посвети книга. На което философът отговорил: „Аз посвещавам своите съчинения само на истината”. Спиноза умрял на 45 г. от туберкулоза. Не че нямало други интелектуалци, които се включвали в разни подписки в полза на краля. Имало – Молиер, Расин, Лафонтен…
Сетих се за Краля Слънце, щото в дебатите за вота на недоверие лидерът на СДС Мартин Еванджелиста вика: „През 2009 г. имаме премиер, който управлява като Луи XIV - държавата - това съм аз.”
Марто, сакън! Не викай дявола! Луи е управлявал 72 г. Най-дългото царуване във Франция. Ще ми се да видя и некой друг строй, освен социализъма.
И освен това, философски погледнато, когато народът вика „Държавата – това не съм аз”, нормално е поне премиерът да е откъде държавата, не ли?!
Като цяло единственото общо между Краля Слънце и Станишев е, че и двамата са наследили бащите си във властта. Иначе Луи XIV е създал велика епоха за родината си. Епоха, в която, както казва Сан Антонио, „навред по земното кълбо се напъвали да говорят, да мислят, да ядат, и да се чифтосват по френски…” А ние най-много да се чифтосваме по френски, но това не ни е от епохата на Станишев. Това е достижение на цялата ни демокрация…
Иначе вотът си мина нормално. По-точно не мина. Станишев и министрите решиха да убият опозицията със скука – бавна и изключително мъчителна смърт. Станишко говорил час и половина по неговия си начин. Но опозицията, браво, веднага схвана подлия номер и отговори със същото!
Пък Капон вика, че ДФ „Земеделие” дало на фирма "Ийстлофърм" над 500 000 лв. за „изграждане на етична инфраструктура с цел укрепване на капацитета на ДФ "Земеделие". Общата и философската ми култура не позволяват на този етап да коментирам новината. Кико Нешев ни учеше, че етичното е нематериално. Иначе материална инфраструктура на етиката може да се създаде. Например сега се сещам за Сидеров. Перфектна материална инфраструктура си изгради. В смисъл на патриотичната етиката, не на себе си.

1 comment:

Anonymous said...

Dottore,
не ми казвай,че имаш L'histoire de France vue par San-Antonio?Обаждай ги тия работи,от толкова време я търся.Има ли начин да се споразумеем?Само за прочитане,s'il te plait?
твой:Ашко