3/11/2009

11 март 2009 г.

"Стандарт" ми дават разнопосочни сигнали и се чудя какво да правя. От една страна, Лещански ми пише, че в голяма част от лъвовете напирало желание да емигрират. Което си е съвсем така. От друга страна пък, други звездобройци твърдят, че според хороскопа на България 2009 г. била годината на възмездието и който е крал през прехода, ще си получи заслуженото. Родината била под знака на Козирог, а върху него сега влияел Плутон - планетата, отговаряща за наказанията. Освен това събитията в страната се дирижирали и от Юпитер, космическия съдия. Той ще издава присъдите, а екзекуторът Плутон ще ги изпълнява.
Така като се замисля, нямам нищо против Юпитер и Плутон да ни свършат работата, ако се окаже, че Тачева и Велчев не могат. Макар че мисля, че и те ще се активизират. Премиерът ги събрал и им наредил да разкрият и заловят още престъпни мрежи и босове. Твърдо им го наредил.
Много интересно. Пак в "Стандарт" пише, че малко преди да арестуват братя Галеви, в Дупница, на една скала в парка "Рила", където братята се канели да строят плувен комплекс, се появил образът на Св. Богородица. Което местните тълкуват като знак, че времето на Галеви е изтекло. А до Богородица се виждали и "очертанията на Божия син, склонил глава надясно". Предполагам, че с това, че гледа надясно, Христос ни праща и друго послание. Казвал съм ви и друг път какво пише Библията: "Отдалечи ногата си от злото. Защото десните пътища ги Господ наглежда, а левите са развалени." Та ето и на камъка Божият син ни насочва в правия път. Щото левите пътища, както се видя, водят до Св. Петка в трънето...
Отделно в храма "Свети Георги Победоносец" иконата на Св. Петка оживяла и почнала да ръкомаха и да си движи очите. Местните викат, че това били знаци, бележещи, че е дошло време братята Галеви да си получат заслуженото. Местните само малко се притесняват, че било и "грях да чакаме светците да вършат работата на полицията". Не е грях, братя! Всичко е от Бога и всичко по негова повеля става. Ако е решил лично да се заеме с нашия случай, няма що да му пречим. Провидението си знае работата и най-важното е неподкупно. Галеви всяка сутрин ходели в църквата, палили свещ и искали прошка от Бога, но небето явно не се поддало на подкупа. Не се приело и ходатайството на дупнишки архиерейски наместник отец Георги Паликарски, който в началото на февруари отслужи молебен за братята.
А десните пътища наистина се нуждаят от наглеждане. Генерал Хаяско вика, че социологическите проучвания нареждали Иван Костов сред десетте най-одобрявани политици в България. Имал гарантирани 150-200 хиляди лични поддръжници. Ебати тоя как умножава наум! 150-200 хил. гарантирани лично негови! Като добавим тия на Екатерина Михайлова, на ген. Хаяско, на Методиев и ще станат сигурно къде половин милион. Между другото, искам да поправя "Новинар". Екатерина Михайлова не е преподавала в милиционерското училище. Тя просто така си изглежда и говори. Бъркате я с Петя Шопова. Макар че пък откъде ще я помните Петя Шопова... И това, че в страницата на Костов във Фейсбук са се записали само 1000 от тия 200 хил. нищо не значи.
Днес (за вас вчера) сините решават дали да върнат СДС на Костов. Според "Стандарт", ако победи лобито на Мартин Еванджелиста, цели организации щели да напуснат СДС. Даже вече водели преговори да се влеят в ГЕРБ, "Атака" и "Напред".
Та излиза, че не е важно само колко гласа ще донесе Костов, но и колко ще отнесе. И трябва да се тегли чертата и да се види балансът между, дето викат мутрите, "ми даде - му взех"... Щото тя, на Костов работата, е все такава - му дават - им взема.
Да, наистина Господ наглежда пътищата, но ходенето го е оставил на нас. Въпросът е, че религията влиза в разрез с науката. В есето си "Краят на парадигмата на прехода" американският политолог Томас Кародърс определя състоянието на демокрацията у нас като "безпомощен плурализъм". Безпомощният плурализъм е това, което вие си знаете: има политическа свобода, сравнително честни избори, различни партии се сменят на властта, но това не води до нищо друго освен "да се подмятат напред-назад проблемите на страната" . Политическите елити са възприемани като изключително корумпирани, обществото е аполитично и е крайно недоволно от политическия живот. Лошото е, че това състояние, според Кародърс, е доста устойчиво.
И не искам да си развалям отношенията с Господ, но мисля, че нито сегашните десни, нито пък левите пътища, извеждат извън него. Какво да се направи ли? Като се сетя, ще ви кажа. Засега можем да ходим по скалите и да търсим знаците на провидението. И да чакаме некой да слезе - Христос, Аллах, Буда, Тангра... Все некой ще се отбие.

1 comment:

Anonymous said...

Няма ли да настане най-после тоя 12 март! Към момента излиза, че 11 март е 44-часов. Аре бе, докторе!