12/09/2008

9 декември 2008 г.

Иван Гарелов вика: "Мони Паси го спрягат за шеф на НАТО и това не учудва никого. Учудващо е само, че социолозите и политолозите не забелязват всичко това."
Не си прав, Иване! Забелязваме го. И не само това. Аз например чакам с нетърпение новото списание "8", за което "Новинар" пише, че ще ни разкрие защо Соломон Паси пие фреш от люти чушки. Любопитно ми е, щото фрешът от люти чушки е по-лют и от "Отмъщението на лудото куче", дето го дават с упътване. Списанието щяло да помести според колегите и хипотезата на експрезидента Желев за четвъртото измерение.
Колеги, колеги... Ако си разровите течението, ще откриете едно интервю на д-р Филипов, който тогава работеше във вашия вестник, с президента Желев, в което се говори точно за четвъртото измерение и къде се намира то. Мисля, че беше през 1994 г. Желев ни говори тогава като философ на философа, щото знаеше, че друг няма да го разбере. И затуй точно нас избра за туй научно съобщение. Е, сега некой може да каже, че не е нормално действащ президент да търси четвъртото измерение, но към днешна дата, когато се разбра, че в първите три измерения нас ни няма, четвъртото става страшно нужно. Защото хипотезата, че времето е четвъртото измерение, определено не работи при нас.
Между другото, руският учен Вадим Чернобров успял с експеримент с електромагнитни устройства да забави времето със секунда и половина за 1 час. А у нас с помощта на демократични устройства времето беше забавено с години... А колкото до спрягането на Мони, нека изчакаме. Щото те и царя уж спрягаха за президент на ЕС, пък после какво се оказа? Че го спрягали жълтите на една софра с печено агне и дамаджана вино.
Макар че пък Мони е много заслужил на НАТО. Помните ли как изкара Петко войвода един от първите атлантици? А как тегли една майна на православието в името на атлантическото единство? Или пък как кръсти една ливада в Мадан "Площад НАТО"? И даже искаше да пусне лимонада с марка НАТО, но от централата на пакта възразиха. А може да беше и бира, не помня. А как прати взвод теляци в Афганистан, които изкъпаха 45 406 каски, благодарение на което станахме известни като "теляците от Южния фланг"? Не мога да изредя всичките му заслуги, но и тези стигат.
"Стандарт": "Червените се броят напролет". Правилно. Пилците се броят на есен, пенсиите напролет. Всичко зависи от зимата. Ей, братя от последната възраст. Ни са бой са! Пак ще има лято. Помните ли "Ода за западния вятър" на Шели? А "Юнкер Шмид" на Козма Прутков?
Вянет лист. Проходит лето.
Иней серебрится...
Юнкер Шмидт из пистолета
Хочет застрелиться.
Погоди, безумный, снова
Зелень оживится!
Юнкер Шмидт! честное слово,
Лето возвратится!

Та не се стреляйте, пак ще има лято. Поне още едно...
Абе, братя, наблюдавате ли изходите, както ви посъветвах оня ден? Щото имам още една новина. Трябвало и входът да се наблюдава. Тибетският доктор Сонам Дордже казва, че езикът бил като на огледало, всяка зона от него отговаряла на определен орган. Тъй че разглеждайте си езика внимателно. Но го правете само вкъщи, да не помисли Масларова, че й се плезите. Щото възнамерявала да разшири програмата за почивки на пенсии на море. Въпреки че некои я бъзикат, че пратила само 5 хил. "Коя държава, попита госпожата, изпраща всички възрастни хора на почивка?" Ами няма такава държава, не се сещам. То според мен си е грижа на близките. Дето викала оназ снаха: "Мамо, ти докато се моташ, хората заеха хубавите места за почивка..." Щото мястото не е без значение, трябва да е "място злачно, място тревисто...", а не какво да е. Близките като се погрижат, си е друго.
Но не бойте се, братя, вие сте доказали, че когато човек се заинати да живее, даже и БСП е безсилна.

1 comment:

Anonymous said...

Това за руския учен, дето забавил времето, докторе, верно, че е нищо работа. Ние с магнита така оправихме часовника си, че му събрахме стрелките на едно място и сега не Лий, не ЕС, ами и целия съвкупен цивилизован свят не мое ни вкара във времето.
Поздрави със днешна дата.
Маринов