11/12/2008

12 ноември 2008 г.

Плугчиева рекла, че ще канят за шеф на Пътния фонд човек от чужбина. Омръзна ми да повтарям: давайте цялата държава под аренда. А стига вече са се учили на нашия задник да управляват. Цялото ми уважение към Бойко, но мислите ли, че може да управлява държава? Община да, но държава?
Ето, Станишев си призна, че на 10 ноември 1989 г. бил в безпътица, завършил висше и не знаел къде ще работи. Дано поне сега знае. Щото Виденов до последно не разбра...
Бойко пък си признал друго: "Беше груба грешка да падна на нивото на Станишев, повече никога няма да го правя".
Не знам... Един колега разправя, че Станишко замислял да се ожени предизборно. С което ще дръпне по точки. А това означава, че за да го стигне, Бойко също трябва да се ожени. А ако иска да го задмине, трябва и веднага да се разведе.
Шефът на Главния инспекторат към МС се прави на мъж: "Няма да пожаля и премиера за конфликт на интереси".
Лъже! Защо искаха да променят Семейния кодекс? За да се узакони съжителството на Станишев и Елена. Щото не върви бекярин да обикаля света сам. Всъщност той не го обикаля сам, но затова после. И защо сега отлагат кодекса за напролет? Щото се отказал от целибата. То не е нужно некой непременно да открадне пари, та да има конфликт. Сещам се как през 2002 г. кабинетът на царя одобри споразумение с Испания за взаимно признаване на книжките. И Готски се сдоби с българска книжка без изпит. Парекселанс конфликт на интереси.
Обаче следващото твърдение на гл. инспектор направо е гузен негонен. "Обществената тайна, че някой е любовник на някого, не значи, че са в йерархическа зависимост. По закон в този случай не значи, че има конфликт на интереси..."
Ама не обществена тайна! "24 часа" оня ден писа, че Ирена Борисова, съветничка на премиера, отишла на освещаването на църква в родното си Пиперков чифлик и дарила две камбани по 100 кг. На "Дондурков" 1 не е ясно какво точно съветва премиера тази мома, викат, че било "нещо по протокола". Но се знае, че доскоро имаше силни позиции пред него, стоеше отпред, при секретарките, та като му потрябва, да е под ръка. Най-често тя го придружаваше. Лани например я водил в Лондон, Брюксел, Индия, Тел Авив. А тая година била ходила само до Молдова. Значи или премиерът вече не бръсне протокола, или нещо друго се е случило.
"24 часа" пише още: "Шефът на ДАНС Петко Сертов също бе на откриването на новия храм. Той обаче усърдно се кри и щом към него се насочеха обективи, тръгваше да прави обиколки по пътя." Кога един мъж се крие от обективите? Когато е казал на жена си, че отива на риба, а всъщност... Едно приятелче от ДАНС ми намекна нещо такова. Сертов, нали също беше съветник на премиера, та там се запознали с Ирена и сега вече тя като е свободна...
Абе, братя, как мислите, ако един е върху друг, това йерархични отношения ли са? Според мен простото наслагване на един човек върху друг не води до йерархичност. Ето например червената депутатка Мая Манолова и синият кмет на Кюстендил Петър Паунов, който, чета, се кандидатирал за шеф на СДС. Някои казват, че се наслагвали, но според мен това не ги туря в йерархични отношения.
Не знам, за да няма недоразумения, мисионерската трябва да се избягва...
В контекста на казаното до тук не съм единодушен за твърдението на Костадин Чакъров, съветник на правешкия полуинтелектуалец: "Живков взима България на 6 млн. и половина, на 10 ноември я остави 9 млн. Тоест, хората са правили любов, жените са раждали, т.е. на сперматозоида му е било добре и той е правил деца. Сега станахме 7 млн., което означава, че на сперматозоида не му е добре."
Прав е, че на сперматозоида му е било добре. Но забравя, че е имало и милиони, които са се блъскали залудо, за да успее най-амбициозният. Колатерални щети, sperm on the wind, както се казва. А при демокрацията на всички еднакво не им е добре. Точно както пише "Труд", че искали 85% от българите да се уеднаквят доходите...
Ей, знаете ли, че имало и двуглави сперматозоиди? И че една супена лъжица съдържала само 2 ккал., щото 90% било вода, точно като при краставицата. И излитали с 18 км в час. За сравнение ще ви кажа, че при кихавица вирусите излитат със 167 км. Което обяснява защо е много по-вероятно да прихванеш грип.
Друг е въпросът, че накрая и най-амбициозният умира и се ражда зиготата, оплодената яйцеклетка. Бих могъл да поразсъждавам за зиготата на българската демокрация, но днес ме мързи... Пък и не вярвам да не знаете какво се случва, когато 100-годишен сперматозоид оплоди незряла яйцеклетка...

No comments: