10/18/2008

18 октомври 2008 г.

Братя Галени, като чули, че полицията ги е търсила, веднага отишли в следствието. "Какво става бе, момчета? Търсили сте ни нещо?" "А, нищо важно, може да почака..." Черпили ги кафе и те си тръгнали.
Някои веднага видяха зад тая история зловещата сянка на Дончева. Правела поредния фистинг на Румен. Обаче Румен престана да й се връзва, щото е зает да основава международен институт по сигурността на името на братя Галеви, известни меценати.
Истината ви казвам, докато тия си го вдяват един другиму, накрая всички ще плащаме за уязвеното моминство на Дончева.
Плугчиева вика, че ЕК ще ни спре парите окончателно, ако не се преструктурира пътната агенция. А тя не може да се преструктурира, защото новият й шеф Иванов, като видял какви забележителни лешояди се навъртат из агенцията, веднага хванал хипертонична криза и излязъл в дълга отпуска... А вчера дал и оставка. Заместниците също ги хванала липса. Само депесарчето останало да виси като Гюро Михайлов на поста...
Тоз Иванов бил, според "Стандарт", голям любител на Джером Джером. Сигурно от него е научил, че злощастният герой винаги възкликва в края на пиесата: "Тогава разбрах всичко". И отрано отказал честта да стане куче касичка....
Пък "Новинар" пише, че сред червените евродепутати усилено се говорело, че през февруари, под натиска на Холандия и Германия, ЕК ще ни наложи предпазна клауза заради липсата на присъди над видни криминали и несправяне с препоръките на ЕС по главата "Правосъдие и вътрешен ред".
Изобщо, дето вика Чаво, можем да се насерем, но няма да се изложим. И накрая пак ще пеем "Съюзници, разбойници..." Щото на нас все светът ни е крив... Сега се сещам, че Левчев викаше: "Бездарието е фашизъм". А комунизмът какво е? Ако се възползвам от това, че Джером ми е под ръка, бих казал, че битката на социалистите с престъпността и корупцията прилича на онази знаменателна битка на Монтморенси с чайника, при която тъпото животно излезе едва на второ място... Дали "не е по-добре да оставят тази работа на някого, който знае как да я свърши"...
Дето се вика, за вълка говорим... Бойко пратил предупреждение на "Атака" да намалят музиката в протестния си пункт пред офиса на Гоце Маца, щото му пречели да си гледа работата. И Сидеров веднага припка да дири сметка на кмета: "Време е да се определи с демократите ли е или с комунистите!" Кметът правилно му обърна внимание: "Ами вие, като сте големи антикомунисти, що се обединихте с червените в Пловдив и ни прецакахте?"
Да им имам протестите на "Атака"! Да не виждам всеки ден с очите си... Мине сутрин некой активист, набримчи колоните до дупка и чак надвечер пак мине, та ги спре. Е, понякога и някоя кьорава бабичка, привлечена от шума, се отбива да види дали не раздават нещо. Но те никога не раздават...
За последно ще злоупотребя с горецитирания: "Който кукурига най-силно и най-продължително, наистина става най-голям и най-велик в това бунище, което сме нарекли..." България.
Гневни пенсии от цялата страна започнали да връщат с пощенски записи до Масларова увеличението, което получиха след преизчисляването (от 1 до 5 лв). Викат, че управляващите им се подигравали.
Ами да, подиграват ви се, но това не е нещо ново. Тя цялата работа така е почнала. Още Маркс се е забавлявал да клати пролетариата. Имал прислужница, Елен некоя си, на която направил дете, което никога не признал. И се подбъзиквал с Енгелс, че си е избрал за метреса момиче от "низшите слоеве". А и рядко се е къпел идеологът, поради което цялото му тяло било в циреи... Не че търся връзка между неговата и днешната нечистоплътност, но то човек знае ли...
Чета вчера, че тоя пак излизал на мода. Добре, че не си продадох "Събрани съчинения" в 48 тома. Че отделно имам и избрани в 10 тома... Но... Като гледах нещата тогава и си мислех, че ще се мре при комунизма. Отвсякъде изглеждаше, че оня витален селянин ще ни събере кърпичките на всички...
Пенсиите, ако ще копате парата в земята, само нощя, в пълна тъмнина и тишина... Щото в Палермо по донос от комшии полицията намерила цялата зимнина на мафиото Антонио ди Маджо (Няма роднинска връзка с Маджо ди Румен). Половин милион евро, стерилизирани в трилитрови буркани от доматено пюре. При това ченгетата още не са приключили с разкопките.
Другото, което прочетох и ще ви споделя, е за една пенсионирана медицинска сестра, която на 63 г. се записала карате. И оня ден, на 73 г. вече, получила черен колан. Ей, братя от последната възраст, човек ако има воля за живот, и Масларова е безсилна.

1 comment:

Anonymous said...

Моята пенсия е 176 лв., но не "подскочи" дори със стотинка. На комшията военен обаче му стана 490. Дали точно най-ниските пенсии са искали да актуализират, е под голямо подозрение.
Забележка под линия: Монтморенси е кучето на тримата приятели, тръгнали на неколкодневна разходка с лодка.