10/17/2008

17 октомври 2008 г.

Правителството в Ирландия си намали заплатите с 10% и прикани и други институции да го последват. Ей това да го видя от наш властник... Ама няма! Помните ли как министрите на Царя решиха да отделят по 50 лв. месечно във фонда за лекуване на деца. После уж забравиха и никой лев не внесе.
Абе как мислите, псувнята политическо изказване ли е? Просто ей така сега ми хрумна. Но да не се отплесваме. Станишев, ако е дявол, ще ги цака ирландците с 50% намаление. И без това в кабинета никой не разчита на заплата...То па една заплата. Президентът на мижавото Косово Фатмир Сейдиу взима 3400 евро. А Станишко се разписва за 2300 лв. А министрите и за по-малко. За тия пари на политиците не можем им плати само това, дето тичат всяка сутрин по студа от телевизия на телевизия да ни обясняват какво правят и защо. Пак малко крадат, да знаете!
Пък Стандарт" пише вчера, че депутатите от ЕП редовно си поръчвали скъпи проститутки в хотелите. То да са само проститутките... Преди няколко месеца стана голям скандал с английските евродепутати. Повечето писали жените си като секретарки и им плащали по 70-75 хил. евро. Отделно дето назначавали цялата си рода за сътрудници. Годишно им се отпускали по 200 хил. евро за секретарска дейност и 50 хил. за офис. Всичко прибирали. По 290 евро за хотел и храна, по 900 евро на пътуване до родината, 4000 евро за пътуване в чужбина..."
Ние си мислехме, че Европейският съюз е като Съветския съюз. А то се оказва още по-голям комунизъм... Е как няма да прати Волен синчето си в Брюксел! Обаче той като не е женен, да не е писал майка си за секретарка? Трябва да се провери.
Румен Петков завел дело срещу германския журналист Юрген Рот, защото писал, че Петков е замесен в търговия с амфетамини и други дейности, неподхождащи на вътрешен министър. Рот вика пред "24 часа": "Ако се стигне до процес, ще бъдат казани още много неща. Например всичко, което едно важно западноевропейско посолство е написало за Румен Петков. В Западна Европа Петков няма много добра слава, което е следствие на работата му, но и на странните му контакти."
Няма да се стигне. Според мен той го е завел делото от пиянска непредпазливост. Ще изтрезнее и ще го оттегли. Ето, вчера каза: "Не съм искал оставката на премиера Станишев. БСП има нужда от консолидация и не бих предизвикал такъв трус."
А Станишев вика, че нямало да има "Нощта на дългите ножове" в БСП. Демек, нямало да си коля враговете като Хитлер през 1934 г. На мястото на Станишев не бих използвал тая хитлеристка символика. Нито Петков е Рьом, нито имат 600 хил. щурмоваци. Па и да имат, все са на възраст...(Ало, пенсиите, не се оглеждайте, за вас говоря!)
Френският "Монд" объркал името на президентшата. На първа страница я написал Сесилия Бруни Саркози. Все едно някой наш вестник да прекръсти Зорка на Мариана Петрова Първанова. Макар че не е все едно. Лично аз смятам, че връзката на президента с певицата Мариана Попова е измислена, за да се вреди на имиджа му.
Ама те журналята навсякъде по света са едни и същи. Помня как наскоро драскачи от "Джерусалем Пост" написаха писмо с въпроси до холандския външен министър във връзка с предстояща визита в ниската земя: "Здрасти, друже, приложено пет от въпросите в чест на министър: Майка ви визита в Израел е спане за поддръжката или в леглото вашето мнение за израело-палестинския конфликт, и за свързан Израел Холандия". И още няколко пъти споменаваха майката на министъра в неясен контекст. Оказало се, че използвали онлайн преводачка и после, както е свойствено за журналистите, копи-пейст-сент...
И накрая една добра новина. От сигурен източник научих, че ръководството на "Експрес" е взело решения да маха "голата маха" от трета страница, където боде очите на порядъчните ми читатели. Ами така де, даже колеги писаха, например Цветана Царева в "Тема": "В "Експрес" преливащата плът изнервя читателите на колонката на д-р Тони Филипов. "Как да седна в кафенето и да чета любимата си рубрика, като всички наоколо ще помислят, че 20 мин. изследвам голата жена", пита купувач на вестника. Наскоро пък забелязахме как пътничка в автобус № 306 се опитва да чете д-р Тони, отгръщайки частично страницата и спестявайки зърната на лепнал се до нея пътник."

5 comments:

Anonymous said...

Toni, tonni ne znaesh kolko mi e priatno, right now, deto mu se vika v balgaria.
Istoriata s 2 dumi: vsiaka sutrin zagubvam pone 20 min poveche v kenefa da ti cheta knigata, a ne e dobre taja rabota, smiah + kenefna stojka (d-r si chatkash). Cheta i si se hilia (dobre che vsichki ostanali veche sa izleznali, ta ne me imat za lud. (az otivam na rabota kakto tuka mu vikat "direktorskia chas, t.e. kam 10"). ta cheta az, i si vikam: abe kvo stana s toja chovek, veche ne pishe v monitor, nishto ne se chuva za nego, vse se hvaleshe che mnogo pie.....razbirash mi logikata nali?:)....gospod da ne dava. ta taka, google i opalaaaa, zhiv i zdvav choveka, dazhe imalo i kniga nr.2...ta taka, razbirash sega zashto mi e veselo i priatno. Aide...to be continued...maybe:)
Pozdravi:

Mitaka, Copenhagen, Gnilata darzhava

Anonymous said...

p.s. Abe kvo stana s prof. Popofski be?

Anonymous said...

Ами, както се казва, добре дошъл в отбора. Много се радвам. Жалко, че чак сега сте ме открил. С изключение на няколко месеца, не съм преставал да пиша в прослава на Отечеството. Колкото до проф. Папазки, ходи да дразни хората по други форуми. Чат-пат се обажда маскиран като Kombat. Но неговият злобарски стил не може да се сбърка.
Поздрави,
Тони Филипов, д-р

Anonymous said...

Глупости, kombat #5 е двуклетъчен персонаж от Скайфорума.

Anonymous said...

tochite li go, tochite li go...ostroumieto si...

kombat #5