6/09/2008

9 юни 2008 г.

Викам на мойта в събота: "Жена, "остави ме на бира". Ако имаш да казваш нещо, кажи го сега или замълчи до 29 юни, когато свършва Европейското по футбол. Делегирам ти цялата власт вкъщи. Ключовете на колата са на шкафчето, парите оставих (ще премълча къде точно, щото може и някой хайдук да ме чете и да ми направи инспекция)..."
Не че съм некой ултрас, но що да не се възползвам...
Съвременният българин има много поводи да сдаде властта, не е като едно време... Едновремешният е гледал на жената като на битова техника, понеже тогава битова техника не е имало. А днес цели области са феминизирани. Науката, образованието... За журналистиката да не говорим. Тя е почти на 100% женска, което до известна степен ме освобождава от отговорност. И същевременно знаете ли каква закономерност съм забележил? В местната власт у нас жените са 9.5%. В българския парламент са 21%, а сред депутатите ни в Европейския са 44%. Излиза, че колкото по-далече е една власт от къщата му, толкова по-склонен е българинът да я остави на жена си. Ако имаше американски парламент, сигурно щяхме да пратим поне 60% жени... Но дома българинът си остава турчин. Да го питаш що. Сигурно щото е прост.
Той така един приятел, като го питам що се е оставил жена му да го командва, ми вика: "Нека командва, бе! Докато върши всичко тя, какво ми пречи?! Командва ней си..." И ми цитира какво бил казал Симон Боливар: "Без пари сме бедни, но без пари сме и свободни." Същото, вика, е и с властта.
Тоя същия приятел веднъж, докато правели секс, жена му рекла: "Емиле, таванът е за боядисване..." И кой мислите го боядиса? Пак тя... Нали тя е шефът. Изобщо, дето викаше Бил Козби, "познавам работата на шефа и не се боря за мястото му." В белите страни, в Германия например, тоя бизнес (бракът) отдавна е под опеката на жената...
Ей, не знам дали знаете, но последните изследвания на историка Росен Милев показват, че е възможно да сме на една четвърт германци. През 2002 г. у нас стартира "Готски проект", който да проучи присъствието на древните готи по нашите земи. Оказва се, че готите са имали почти толкова голямо значение за нашия етнос, колкото и кобургготите. Пардон, исках да кажа траките. Обърках се, щото малко преди "Готския проект" у нас почна и проектът "Кобургготски", който пък трябваше да докаже, че една четвърт от територията на страната е на царя и на кака му. По тоя проект върнаха на царя Врана, Царска Бистрица, Ситняково, хижа Саръгьол, двореца в Баня. Пък едни 4521 дка гори в Самоковско му ги върнаха дори втори път... Царят си поиска даже и четката за коса, както писа "Труд". Оня ден стана известно, че Симо ще иска от съда да влезе във владение на още 1600 дка от Врана. Обаче червените му правят сечено. И Олимпи Кътев, по-известен като Сейф ол Имотс, обвини БСП, че стискат царя за...имотите.
Странно, защото пък самият цар каза наскоро: "Жалки фантазии и обидни твърдения са тези, че лични съображения като имотите ме притискат да бъда в коалицията, защото съм живял 55 г. без тези имоти." Та не знам на него ли да вярвам, или на Кътев!
Но знам, доколкото съм учил история и политически науки, че няма друга партия, чиято идейна платформа да се изчерпва с имотите на лидера й! За имоти хората правят ООД-та, не партии...
Иначе Кътев е прав, като вика, че НДСВ има "глобално отношение към политиката". Политоложката Анелия Атанасова предлагаше даже да имат астрално отношение, но явно там са навлезли в територии на НАСА, та се отказаха...
Като стана дума за САЩ. Министърът на отбраната Гейтс уволнил началник-щаба на ВВС по причина на многобройни нарушения при боравенето с ядрено оръжие. Например лани на един бомбардировач Б-52 погрешка натоварили 6 ракети с ядрени глави и той прелетял над цялата територия на САЩ. Пък през 2006 г. пратили в Тайван детонатори за балистични ракети вместо акумулатори. (А нас 2004 г., като пратихме погрешка едни болтове и редуктори в Ирак, ни разнасяха като Хамлет черепа, дет’ вика Тонката Първанова...)
Боже, тоя свят се крепи на късмет. Ако имаше Господ, не би оставил ядрено оръжие в ръцете на малоумници. Полк. Патерсън, който носел ядреното куфарче, твърди, че навремето Клинтън така бил хлътнал по Моника, че загубил електронния ключ с ядрените кодове...

No comments: