6/07/2008

7 юни 2008 г.

Избраха Петканов за конституционен съдия със скандал. Генерал Наско го наклепал, че е бил осъждан, че си купил мезонет в Смолян със съмнителни пари и други такива. Корнезов го защитил: "Няма светци, особено в пленарна зала!"
Дето е казано, "Нека пръв хвърли камък, който..." Обаче се сещам, че през 2006 г. комисията по етика създаде "Етичен кодекс на парламентариста", в който се казва: "Депутатът трябва да е почтен, честен и трудолюбив. Не бива да лъже и краде. Длъжен е да се държи възпитано и да се отчита пред обществото." В кодекса се предвиждаха и много строги наказания: "укор", "порицание" и като крайна мярка - "недостоен за званието депутат".
И две години по-късно да казваме, че в парламентарната зала няма светци! Не го разбирам.
Г-н Пирински, махнете вече депутатите от тази сграда! Тези турски гробища отдолу им изпиват мозъците!
Питат депутата от СДС Димитър Димитров лъжат ли депутатите. Вика: "Естествено че лъжат... Проблемът е, че има кой да им вярва."
Що да е естествено бе, аланкоолу!
Честно ви казвам, това като го прочетох, и от устата ми се изсипа порой от "устноматерни сквернословия" (майни - казано по простонародному), за 3-4 от които дори и не подозирах, че ги знам. Какво нещо е вдъхновението...
Станишев поръчал детайлен анализ защо цените скачат. Оказва се, че е сложна комбинация от външни и вътрешни фактори, до един извън контрола на правителството. Като сред основните, потвърждава го и Овчаров в "Труд", е повишената консумация на населението.
Не може все властта да ни е виновна. Ето, оня ден вестниците писаха, че сме сред най-тлъстите нации. Какво може да направи премиерът, когато народът плюска като за последно? И не го ли направи? Лично (че заведе и представителят на СБ у нас) награди фирма "Алпи Комерс" за иновационното им производство бонбони за отслабване "Слимбо". Обаче един народ като мрази да смуче, зорлем не мож го накара...
Абе не разбираме от добро. Докато вчера кабинетът решаваше да дигне социалната пенсия от 76 на 84 лв., а минималната от 102.65 на 113.49, група пауперизирани до крайност пенсии викаха под прозореца на г-жа Масларова: "Масларова в Сибир!", "Убийци", "Оставка"... И защо така ще викат на жената?!
На тия най-трудно се угажда. Вчера чета, че в трамваите в Румъния "добре облечена и чаровна, приличаща на студентка госпожица" периодично правела стриптийз под съпровод на песента на Том Джоунс "Можеш да останеш само по шапка". И верно оставала само по шапка. И кой мислите се оплакал? Пенсиите. Една пенсия рекла, че вдигнала начаса кръвното, оказвайки се навряна в гърдите на стриптийзьорката.
Ами махни се, бе! Какво се навираш, къде не ти е работа...
"Масларова си купува бижута за хиляди, а ние не можем да си платим такса смет". Ми купувайте си и вие, некой да ви е спрял?!
Не щат тия дебили да разберат, че Господ, ако е искал да ги направи богати, нямаше да чака да станат на 60 и 70 г. Кога стана Масларова богата? Още преди да навърши 50! По принцип 50 г. е крайният срок за забогатяване.
В Закона за конфликт на интереси кабинетът предлага на депутатите лекари, юристи, артисти да им се забрани да вземат хонорари. И те скочиха като един.
Ако бяхме некой автор-популист, щяхме да кажем, че така им се пада на тези, щото са ни налегнали като бълхи и пият кръвчицата ни. Или нещо още по-премислено можем да кажем. Но понеже не сме популист, ще посочим, че онзи ден гръцкият парламент гласува поправки към конституцията, позволяваща депутатите да заемат и други длъжности извън парламента. Тоест, пак вървим срещу модерността.
Пък Катя Михайлова, да я питаш нея пък защо, не била съгласна, че в проекта се предвиждало хората от властта да не декларират доходи и имоти на своята половинка, ако са във фактическа раздяла или не живеят заедно. Какво я засяга нея, тя нали е мома?!
Понеже стана дума за бълхи. Знаете ли какво прави лисицата, като я налегнат бълхите? Отива в реката и бавно се потапя, като оставя само опашката си да стърчи. Бълхите, изплашени от нарушаването на тяхната ойкумена, бягат към опашката и се събират в нейния край. Лисицата отскубва козината от края на опашката си, като я пуска във водата заедно с бълхите.
Ама нас, българите, много ни е страх да не се намокрим. Иначе обичаме да казваме, че мокро дупе яде риба, сухото - пиперки...

No comments: