6/05/2008

5 юни 2008 г.

Дискриминацията по лично и обществено положение вече изместила етническата от първото място, съобщил Кемал Еюб.
Тоест по времето на управлението на социалистите отново сме се разделили на бедни и богати.
Не че в Европа няма бедни. Но българските бедни са най-бедните бедни в Европа (3.5 пъти по-бедни от тамошните). И бедността, доказаха наскоро учените, се предава по наследство. Като се сурнеш по нанадолнището на нищетата, та до девето коляно...
Но, дето викаше фатмакът, страшното свърши, започва ужасното. Токът поскъпна, парното, влакът, за съестните продукти да не говорим... И водата поскъпнала със задна дата от 96 ст. на 1.20.
Дано се задавите, дано!
Гражданин коментира във форума на Медиапул: "За Бога, братя, не купувайте! Не яжте, не се мийте, живейте на тъмно и студено... И най-вече не гласувайте за продажната и крадлива комунистическа сган..."
Гражданинът явно е демократ, затова търси вината само в комунистическата сган. Аз като неутрален бих казал... Не, не мога да го кажа... Щото думата "сган" е от категорията singulare tantum (само единствено число). Никой не казва "сгани", нали? Докато животът показва, че трябва да е plurale tantum. Синя сган, жълта сган, кармазъ сган... Понякога няколко сгани се обединяват. Както в настоящия момент, който можем да определим като монархо-комунизъм с елементи на турското присъствие...
С две думи, немам думи...
Да, верно е, че сме бедни, но за да се промени това, трябва да се отървем от комплексите си. Първо от комплекс "Люлин". Щото новият шеф на СДП рекъл, че този комплекс ни образува основната престъпност. В него живеели главно ватенки, които не се грижели за възпитанието на децата си и те ставали бандити.
Назначението на тоя пич, както "Експрес" основателно написа вчера, поставя въпроса дали той е чужд на социалистическите идеи или работниците вече са чужди на БСП? Основателно, щото Гущеров наскоро каза: "БСП не е партия само на бедни, гладни, с мръсен потник и чук в ръката." Което прозвуча точно като "Гущерът си къса опашката", но наобратно...
Във връзка с 10 г. от приемането на Закона за здравното осигуряване, които се навършиха вчера, Джеймс Серкон, консултант на НЗОК, отчете, че от общо 21 095 умрели от лекар лани, 7000 (33%) можели да бъдат спасени. Но не били. Умрели от "предотвратяема смърт". Пълна победа на здравната реформа над здравия разум! И то само за 10 години!
Действителен случай. На един симпозиум в Париж френски доктор се оплаквал на наш: "Много е непрогнозируем, колега, френският пациент. Ти го лекуваш от рак, той вземе та умре от сърце..." Пък нашият му рекъл: "А у нас, колега, такива работи не стават. От каквото си ги лекуваме, от това си умират..."
Сега се сещам нещо. Не знам дали знаете, но мисълта на Илф и Петров "Делото по спасяване на давещите се - дело на самите давещи се" била перифраза на мисълта на Ленин: "Здравеопазването на трудещите се е дело на самите трудещи се."
Избързахме да се отречем от вожда и учителя...
ЦСКА стана Централен селски клуб на армията. Защото има голяма надежда ("Стандарт" ликува!) шампионът да заиграе във "В" група с "Миньор" Бобовдол. И Бойко (картотекиран като играч на "Витоша" Бистрица), който се е заклел да бие червените на всички фронтове, също ликува.
Да, на червените ще престане да им върви. В тази група дузпа за гостите се свири само при смъртен случай. И по принцип един сравнително честен двубой започва от 3:0 за домакините.
Феновете са бесни и гонят Сашо Томов да го бият. Даже май малко го и побиха. На село на такива като Сашо им викат "лайноделец" с извинение. До каквото се докосне...
Разправял ли съм ви как Сашо стана вицепремиер в кабинета на Попов? От "Позитано" го пратили да договори участието на БСП в тоя кабинет. Сашо отишъл и казал на Попов: "От БСП предлагат мен за вицепремиер." А като се върнал на "Позитано", обяснил: "Ами Димитър Попов настояваше аз да съм вицепремиер и аз приех."
Не, това не съм ви го разправял. Май съм разправял на предишните си читатели друго. Как Луджев отказал Томов от политиката. Рекъл му веднъж: "Сашо, разбери, че в близките 100 г. няма сценарий, по който ти да си вицепремиер." И Сашо, който хич не е глупав, се отказа и с променлив неуспех се зае с футбол и металургия...
Къде ще никне за в бъдеще, не мога каза. Знам само, че троскот се не губи...

No comments: