6/11/2008

11 юни 2008 г.

Филип Димитров разправя, че като премиер имал война с Луджев. "Той продаваше оръжие на Хуан Руис де Аларкон, уж боливийски генерал, който купуваше калашници, и никой не беше забелязал, че е фалшив."
Наскоро моят приятел Ганчо Каменарски писа, че Филип искал да назначи Пушкаров за военен министър, щото поне името му звучало военно, но СДС наложил "социолога Луджев".
То като й излезе име на една професия... Остава сега и Сашо Томов да изкарат социолог и ще си скъсам дипломата...
Митко е историк и е знаел кой е Хуан Аларкон. Но практиката му да продава оръжие на боливийците може да се приеме като продължение на теоретичната му работа върху пролетарските революции. ("Великият Октомври и социалистическите революции в Централна и Югоизточна Европа", 1980 г.) И е бил прав. Виждате Ево Моралес какво прави сега.
"Труд": "9000 изтеглиха царски кредит". Ясно. Това е имал предвид Минчо Спасов, като каза, че царят е най-големият дарител в държавата. Между другото, по повод изказването на Минчо колегите от същия вестник коментираха, че ако верно Симеон е дарител от такъв мащаб, е редно братята Христо и Евлоги Георгиеви да отстъпят мястото си пред Университета на царя и кака му... Така де, колкото и голям дарител да си, все ще се намери по-голям от тебе...
Данъчни в Унгария се оплакали, че трябва да гледат многобройни сцени от порнофилми, щото порнобаронът Ференц Хопка искал да му се приспаднат 10 хил. лири от данъците за разходи по декорите. И те трябвало да решат дали в лентите имало декори на такава сума. Та Мария Наги, тамошната Мария Мургина, се оплакала: "Това е тежка задача. Порнофилмите са известни с това, че наблягат на действията, а не на леглото или килима."
Не е точно така. Действителен случай. Един приятел ми разправяше, че си седял пред компа и си гледал порно в един през нощта. Изведнъж усетил, че жена му се е събудила и гледа през рамото му. "Я върни малко назад! Още, още! Още нагоре! Ето, такива пердета искам за кухнята!"
Та има интериор в порнофилмите, но само жени могат го забеляза...
"Ню Йорк Сити Опера" предложила на композитора Чарлз Вуоринен да направи опера по сценария на филма "Планината Броукбек", който излезе през 2005 г. (5765 по еврейското летоброене). Оня филм, за каубоите педали! Стрелят, стрелят, па спрат, та се целунат... И педалската мафия му уреди 8 номинации за "Оскар"-и! Като крайно му дадоха три.
Нали знаете, че "Нощта на Оскарите" е един от еврейските национални празници, наред с Рош Ашана, Йом Кипур, Ханука, Пурим, Пасха и т.н. Но откакто е излязъл тоя филм, аз не мога да си обясня защо еврейската мафия се съюзи с педалската. Някак си бях свикнал да възприемам Мойсей като първият екшън герой, а Шварценегер като последния, но мека китка с пистолет ми идва малко в повече.
Сигурно са видели бизнес в тая работа. Щото въпреки яростната съпротива на ортодоксалните евреи (тия с масурите и смешните шапки, които, позовавайки се на книга трета на еврейската Тора - "Левит", твърдят, че сношението между мъже трябва да се наказва със смърт) Кнесетът наскоро даже им даде права за наследяване, което е първата стъпка към признаване на хомосексуалните бракове.
Ама и ортодоксите не се дават лесно. В началото на годината в Израел имаше серия от земетресения. И ултраортодоксалният депутат Шломо Бенизри обвини гейовете: "Бог е казал, че ще разтърси света, за да ви разбуди, ако слагате гениталиите си там, където не трябва!" Но който се е захванал с хомосексуалистите, хаир не е видял. Шломо го обвиниха в рушветчийство и го осъдиха...
Лошото е, че и обикновените евреи вече са позитивно настроени. Говорели си двама. Абе, Моше, знаеш ли, че Авраам станал педераст?" Верно ли, бе?! Взема пари и не връща?!" "Не, бе, в добрия смисъл."
Абе, братя, как мислите? Какво се става по-лесно на стари години: еврей или педал? Все пак еврей май. Дялкаш препуциума и готово. Разбира се, по-лесно е, ако майка ти е еврейка, но вече много не държат на това. Станишев например има и такава даденост. Чак се чудя защо не избра този път...

No comments: