5/29/2008

29 май 2008 г.

Несебърският наркобос Митьо Очите го преместили на по-лек режим в затворническо общежитие, щото щял да почва работа като комбайнер. Даже няколко фирми наддавали за него.
Знаят те що наддават. Щото си представям, като се появи този виден мафиот на къра, как врабците връщат откраднатото жито от три реколти назад, мишките се скриват в миша дупка, отказват житото и минават на канабис, циганите заобикалят Бургас откъде Провадия, хлябът поевтинява... Щото, както обичал да казва Ал Капоне, с добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума...
Според някои наблюдатели обаче Очите се връщал в бизнеса с конопа с трактор и редосеялка...
Пък колегата Чаво написа вчера, че сме живи благодарение на сивата икономика. Тя хранела българина. Но аз намирам това изказване за малко расистко. Щото тя храни българина, но не храни циганина... Те нали живеят главно от данъци и социални отчисления на избеления бизнес... Ако така разсъждаваме, никога няма да ги интегрираме.
Словенското председателство не иска по негово време да излиза докладът за България, щото щял да е ужасен. Те се притеснявали, че после ще им гоним карез и отстъпили правото да ни коли на Франция. И сега жабарите ще ни го върнат и за Парк дьо Пренс... Дано Саркози си спомни, че сме спасили евреите...
Изследване за хардуерните проблеми на българина и предпочитаните сексстимуланти показва, че цели
40% от пенсиите на 80 г. още го вдигали!
Сигурно. То вдигането може и с ръце да стане. Даже на тия години с ръце е най-сигурно...
Ало, пенсиите, Станишев каза, че векторът е социален, не сексуален... Затова препоръчвам максимум четвърт хапче виагра, колкото да не си пикаете в обувките. Но ако толко ви влекат смешните движения, прегледайте пак родната фармакопея. Оня ден ви споменах за благотворния ефект на меда от магарешки тръне. Пък ако не обичате благо, в Пейзбург правят и ракия от туй биле. Писал съм и за мурсалския чай, също помага, но в района, дето вирее, имало стръвница, та не знам дали си струва риска. Споменавал съм ви и за ухапване от пчела, за благотворния ефект от облазването на охлюв. А също и за испанската муха, на която сега точно й е сезонът за бране. Единственото ново, което мога да добавя, е, прочетох го в един сайт вчера, че може да го ръсите и с пресен магданоз... Не си давайте парите за глупости!
Изследването сочи също, че и много хора без нужда вземали повдигач. Според мен обаче никога не се знае предварително има ли нужда. Още през далечната 2002 г. съм обяснил подлия характер на импотенцията: "Започва с това, че за първи път не можеш втори път, после за втори път не можеш първи път, докато един път установиш, че предишния път ти е било за последен път."
Проф. Протич вика, че единственият страничен ефект бил, че човек можел да почне да вижда в синьо за известно време.
Ало, Юруков, що дремеш! Нема друг начин народът да прогледа в синьо! Минете ранко в изборния ден, раздайте на народа от синьото хапче, пък каквото сабя покаже...
Понеже сме на сексуални теми... Калин Руменов от "Новинар" взел "Черноризец". Тоя, дето оня ден ви писах, че в един текст само е употребил думата "путка" 6 пъти и още толкова путкопроизводни думи... "Отличаването му, пише "Новинар", е истински пробив и признание за новата журналистика, която "Новинар" се опитва да прави."
Ако е така, ние с нашата деликатност ще гледаме "Черноризеца" през крив макарон, даже през юфка...
Обаче в същия вестник Силвия Йотова застъпва друго гледище: "Шест години след учредяването си "Черноризецът" не може да се превърне в престижен приз. Авторитетът му се срина не само в очите на обществото, което отдавна го нарича "Гъзолизец Храбър", но дори и потъналата в самосъзерцание журналистическа гилдия започна да се свени от него... Когато възникнаха новите медии, сношаването им с властта започна като почти невинен флирт... Десетилетие и половина по-късно посредством сводничеството на бизнеса медиите и властта вече безчинстват в безсрамно и евтино порно... устройват си любовни пътешествия до Чикаго, Рим и Мадрид... ходят си на рождените дни, на семейните тържества... А публиката ги гледа отчуждена и отвратена."
Абе, братя, верно ли така гледате на медиите?
Ама и аз какво питам. Сабале един каза на Коритаров в ефир "мазен г.з"...

No comments: