5/19/2008

19 май 2008 г.

Пише ми г-н Стоянов от Ст. Загора: "Все си мисля, че една държава, за да направи успешен преход, трябва да мине през диктатура. Мен от тази думичка не ме е страх."
Дето беше рекъл Чърчил, "Най-добрият аргумент срещу демокрацията е петминутен разговор със средния избирател".
Или пък дето аз рекох оня ден, "Народът е втасал и превтасал, ще вика "Ура" и "Да живей!" на всеки пехливанин, който хване сопата откъде дебелия край и подкара политическата пасмина".
Абе явно, щом като го иска народът, ще опитаме и от оня клон на познанието, наречен сопа.
Но Бойко страни от интелигенцията. А без нея ще е трудно. Например "Мартенската петиция", одобряваща диктаторските пълномощия на Хитлер през 1933 г., е подписана от 300 професори. През 1993 г. в Русия 69 деятели на науката и културата се обърнаха към Елцин с молба да стане диктатор, щото руската демокрация била "слаба". На 16 октомври лани ръководителите на съветските творчески съюзи се обърнаха с молба към Путин да остане президент, въпреки конституцията... Още от древните е известно: "Купи жреците, народът сам ще дойде". Но Бойко не се стреми да привлече интелектуалци, като изключим Цецо...
Депутатът Ремзи Осман рекъл в Исперих, че на следващите избори за президент ДПС ще се бори вицепрезидентът да е техен човек. Време е, рекъл Ремзито, да разширим позициите си във властта."
Абе, според мен е време малко да си седнете на гъза. Щото сте отворили една уста за власт... Не знам граждани, но доколкото съм чел, хипопотамът има най-голяма уста, може да я отваря на 1.20 м, но депесарите го задминаха...
Ефенди, защо ви е вицето, като имате президента? Параванката е толкова ваш, че преди последните избори се наложи г-жа Велева да го предупреди, че заради 300 хил. турски гласа може да загуби 700 хил. български. Но тогава сините извадиха Биберонов и гласовете нямаше къде да идат... Толкова е ваш Параванката, че нема накъде повече. Например в Елхово през 2006 г. каза, че ГКПП Лесово става врата на България към Европа. Лесово, на границата с Турция! По това време вече и самият Доган се беше отказал от възгледа, че пътят на България към Европа минава през Босфора... Ами обръчите, които президентът почна да си изгражда по примера на Доган?
Между другото, Ахмед поставил задача на предстоящите парламентарни избори движението да вземе 500 хил. гласа. Пък психологът на ДПС проф. Людмил Георгиев каза, че щели да вземат даже и повече. Ама не обясни откъде.
Но както казва руският писател Антон Лигов, "Чудеса не стават: от една муха може да се направи само един слон". Сега народът е решил да прави слон от Бойко. И мисля, че ако "непотопяемият" Ахмед Доган не му се извини, дето го нарече мухльо и бияч, тоя път може да глътне водичка и да изпадне от софрата. Последното изследване на НЦИОМ сочи, че ако изборите са сега (което, разбира се не е реалистично, щото Бойко още не е готов), ГЕРБ би взел 27% от гласовете, БСП - 16%, ДПС - 8%, а НДСВ - 1.4%. И общо ги бие. Та на фона на нерадостната картина, която ми се очертава, ако Бойко вземе властта, ще има и радостен щрих: депесарската мафия ще бъде отбита от нянката за известно време поне.
Ало, пенсиите, чета, че Масларова рекла, че ще ви дигне двойно парите до края на мандата. Първо на 1 юли ще ви ги дигнат с 10.35%. После, през октомври, средно с 30 лв. Ало, братя от последната възраст! Ами вие ще се увъртолите в кинти, както казва колегата Сираков, че казал колегата Юлий Москов, когато "Мобилтел" купили "Стандарт". За следващото лято направо планирайте Анталия или Кушъдасъ. Но първо се консултирайте с джипито си, да не би клиничната ви пътека да води в друга посока...
Пък губернаторът на Ню Йорк подписал закон, който забранява използването на примката за обесване като лого, защото създавала асоциации за расистките линчове на Ку-Клукс-Клан срещу чернокожите. Законът предвиждал затвор до 4 г. за такава простъпка.
Да, явно се готвят вече за идването на Обама в Белия дом. Абе, дали е верно, както вика директорът Петров, че ако спечели Обамата, Белият дом щял да се преименува на Черния дом. Чудя се защо афроамериканците досега не са атакували това явно расистко название?!

No comments: