5/17/2008

17 май 2008 г.

Министър Петър Димитров хептен го удари през къра. Рекъл, че при цените на хранителните продукти се наблюдава трайна тенденция към падане. И напук на НСИ (който отчете 15% инфлация на годишна база) прогнозира 4.4% за 2008.
Може и да паднат, ама друг път… Навремето имаше виц как Бай Тошо питал Господ кога ще паднат цените. Пък Господ му отговорил: „Няма да е през моя мандат…”
Сещам се и за любимата притча на бай Добри Терпешев, червен деец от романтичните години на соца. Вървяла лисицата след коча, гледала, че му се клатят … и си мислела, че ще паднат… Та и др. Петър малко ми прилича като да върви след коча…
Няма да паднат, г-н министър! Не и през вашия мандат.
И ако мислите, че тука настъпих чертата на добрия тон, не сте прави! Конкуренцията се изостри. Например Калин Руменов. Във вчерашната си статия „Чалга вулви за разплод” в „Новинар” е надминал даже и себе си: „Чалгата е тяло, което носи подарени цици, кара чужда кола, но има собствена путка. И личен PR на путката… Въздухът, който използвате дори е тапициран от путкоимидж. Гето на путкопреуспяването… всички се ебат свободно, но забременяват само от един бизнесмен… Мерната единица на успеха в чалгата са ташаци, много ташаци на рояци... Отскоро фолкфурията Вагина благодарение на собствената си дупка се движи по дупките с ново Audi Q7… Използвайте умно своите дупки и оттам ще излезе джип…”
Верно, че не е „Църковен вестник”, ама бива ли чак пък дотам! А мен горе, ако забелязахте, ме беше срам да кажа, че на коча му се клатели т….
Па се прави и на умник. „Ако беше жив, вика, бащата на PR-а Едуард Бернайс би казал…” Не знам той какво би казал, но се досещам какво би казал вуйчо му, Зигмунд Фройд. Пък и аз мога да го кажа: синдром на Жил де ла Турет, рядко заболяване (около 0.05-1 на 2000)... Рядко, ама все в «Новинар» се събират...
Като стана дума за Фройд и роднините му. Оня ден „Кристис” продаде картината на внука му Люсиен Фройд „Спящата социална работничка”(масло) за $33.6 млн. (Може да я погледнете в блога на доктора.) На картината е 51-годишната и около 130-килограмова Сю Тили, легнала чисто гола на един диван.
Много мислих върху тая картина. Не само щото Сю много прилича на Масларова (в лице). Не разбирам защо социалната работничка е гола. У нас голи са обектите на социалната дейност. А социалната работничка носи обувки “Casadei”, чанти “Bally”… Много нереалистична картина…
Какво нещо – дума думата тегли. Като стана дума за изкуство и за „Новинар”… Взели интервю с Антон Кутев и го представили така: „Роден е 1968 г. в София. Завършил е История на изкуството в Националната художествена галерия…” Точно както викаше Стратега от Мировяне: „Ще те пратя да учиш в БАН…”
Питат го Кутев „леви ли са мерките да се преразпределят едни пари, които преди това са иззети от гражданите”? Вика: „Не съм съгласен че се “изземвали” пари. Това са нашите общи пари.”
Нашите общи пари!? Тоя трябва да се върне в трети клас, щото парадигмата на притежателните местоимения му е тъмна Индия!
„Сега, вика, тези пари са малко повече и затова е възможно да се разграничи лявата от дясната политика.”
Тука не споря. Навсякъде по света десните, като понатрупат некой лев, дойдат левите и ги изхарчат.
Ето пак, казах левите и веднага се сетих за Джемини. Прав е Дим Дуков: „Всяка лява партия трябва да защитава правата на гейовете. Иначе защо е лява?! ПЕС е една от малкото, която си има крило, наречено „Рейнбоу роуз". То обединява гейове и лесбийки.”
Но за Джемини. Аксиния Генчева вика: „Така, както се обяснява, че Лора и Мина са вдъхновявали Яворов, трябва да се намери и пример за автор, който е бил вдъхновен от представител на същия пол.”
Не знам, аз, доколкото съм чел, сред класиците няма. Дядо Вазов например е бил голям пич, много надарен. Даже имало лаф: „Дядо Вазов излиза от басейна, онуй му още не излиза…” И Йовков е скачал на даскалките… Може би някой съвременен. Например „писателят” Денди от Дупница…
Но може и да не е писател…
Абе знаете ли какво разправя Дуков? Вика: „Наскоро чух, че Станишев имал връзка с доста по-младо от него момче, което назначил в МС.”
И аз чух за некой си Азер Маликов, завършил през 2002 г. Трябва да питам колежката Буруджиева, тя му е била научен ръководител…

No comments: