4/15/2008

15 април 2008 г.

Казаха ми, че на последния министерски съвет Станишев се ръкувал по отделно с всеки министър: „Довиждане. Довиждане. Сбогом. Довиждане. Сбогом...” Шест пъти казал сбогом. Първо на вътрешния министър. И Румен подаде оставка.
Румен вика: „За съжаление има немалко случаи, в които аз съм бил предаван, но в живота си не съм предавал нито човек, нито кауза.”
Четете зад думите! „Предаден…” И още: „решението ми е лично и не е взето под натиск”… Станишев: „Постъпката му е съвсем достойна, логична и закономерна”. И толкова. Нема благодарности, нема нищо. Феим-Петър изпрати с повече чувства.
Неудобно ми е сам да се изтъквам, но то ако чакам на вас… Ето какво писах на 28 март: „Когато оглави партията, двамата Руменовци се държаха със Станишко като регенти с малолетен идиот. И сбъркаха. Момчето било амбициозно. Единият Румен вече е извън кабинета и дояжда остатъците си от политическо влияние като шеф на софийската организация. Ред е на другия… Подцениха го, мислеха си тоя пухльо ще си го въртим на малкия пръст…”
Ама и Петков си е виновен, такива ги забърка. Всичко си вървеше както трябва и току…
От небето ясно
падна говно прясно
и удари Коста
по главата проста
.
Внимавайте какво ще кажете! Щото това стихче съм го извадил от учебника по пеене за 5-ти клас. А може да беше и за 7-ми… Може би не трябваше да го цитирам… Дето казваше Полоний на Лаерт в „Хамлет”: „Естествено се дръж, но не простей!”
Ама то като си ме влече… А всъщност исках да кажа, че Петков, а преди него и Овчаров, направиха така, че да поруменееш стана по-срамно, отколкото да почервенееш, както писаха колегите от „Новинар”…
Язък. Тъкмо реформата в МВР почна да дава плодове. Радио „Фокус” съобщи оня ден, че в Сливен заловили една пенсия, която откраднала три храста рози, току-що засадени от кмета Лечков. Уж че ги взела да ги сади на гроба на бабата. Но полицията го заподозряла, че е част от организирана банда, която изтръгна над 1000 фиданки в Сливен…
И царя помогна да се дооформи обществената акустика, както би казал Гого Лозанов, за тази оставка. Велева пише в съботния „Труд”, че преди вота Станишев, Доган и Симеон вечеряли заедно, но царя нищо не им споменал за „въздържанието си”. Та Велева напомня, че на Симо не му било сефте. Така на 5 април 2001 г. казал на Костов, че отиват заедно на изборите, пък на 6-ти на моравата пред Врана го изненадал.
Той много хора изненада. Спомням си как през 96-та Клара Маринова викаше: “БСП очаква Симеон ІІ като турист.”
Ама на, той се задържа прекалено дълго за турист… И докато туристът управлява втори мандат, пък ако е рекъл Доган и трети, Клара Маринова оня ден си затворила магазинчето за китайски изделия на пазара в Дупница. „Усамотена в дупнишкото Ресилово (частното село на братя Галеви – Т.Ф.) Клара упорито страняла от политиката”, пишат колегите от „Труд”. Според мен политиката страни от нея. Каквото си постелеш, ама то човек, докато е велик, не мисли.
Та го казвам това на вниманието на Мая Манолова, дето се изказва като „Румен Петков, маскиран на блондинка". И тя е от Кюстендил, и тя е свързана с Ресилово… Да не хлебосоли в остатъка от живота си. Щото животът е един от най-сложните…
Руската армия дала на известния дизайнер Валентин Юдашкин да направи новите униформи. И сега маса военни тръгнали на фитнес, щото в дизайнерското облекло нямало място за шкембето.
Ох, ще ми се да питам Станишев той какво мисли като специалист, ама сега не удобно май…
Между другото оня ден, като се правеше на много ядосан на царя, че му помогна да се сбогува с Петков, Станишев рече: „Предишното правителство е нямало воля да проведе тази реформа и назначи тогавашния главен секретар и днешен лидер на опозицията от шеф на охранителна фирма, а знаем как се създаваха в началото на 90-те години охранителните фирми.”
Ей, човекът има право на забрава. Има такава категория в съвременното право. Е, верно, тя е за изтърпели наказанието, но…
В неделя се провел и конгрес на партия ЛИДЕР, собственост на Христо Ковачки. „24 часа” пише: „Бизнесменът обмисля скоро да стане члена на ЛИДЕР.”
Члена на ЛИДЕР?! Колеги, малко двусмислено, бе!

No comments: