4/14/2008

14 април 2008 г.

Медиите от Албиона пак се ебават с нас. "Дейли телеграф": "Българин размени съпругата си за коза". Некой си фермер, Стоил Панайотов, разочарован от третата си жена, че не му родила наследник, я разменил с 8-годишната коза Елена.
Тоя голяма беля си е хванал. Щото козата, ако качествено се осемени, може да се ояри до 5 наследника… Обаче мисля, че това са шменти капели. И ще ви кажа що. Няма коза Елена. Козите се казват Роза, Боцка, Клара… За коза Елена сефте чувам. Или си измислят, или са ни объркали със сицилианците, където содомизирането на козичките не се смята за нещо Бог знае какво… Челентано например се похвали по-лани, че загубил девствеността си с коза…
Та с козите не можем ги стигна сицилианците. Но в друго отношение сме ги задминали. Немският разследващ журналист Юрген Рот вика пред „Труд”: „У вас престъпните структури са проникнали в правосъдието и полицията, което в Сицилия не се случва… Никой у вас не говори за корумпирани политици и това е големият проблем.”
Ми може да няма, бе! Да не вярваш…
Има и другата разлика между нас и Италия обаче. У нас не може да се проведе операция „чисти ръце”. Щото, дето вика Панайотката, едната ръка била заета да се здрависва с криминалните авторитети, а другата да прибира лептата. Та у нас можело най-много „чисти крака”.
Ама и това не е малко. Щото може рибата да се вмирисва откъде главата, но човекът се вмирисва откъде краката. Имах един колега в СУ-то… Не, не… Обядвайте си спокойно, друг път ще довърша тая история…
Всъщност, политиците у нас си имат легални доходи. Например замът на Орешарски Ананиев взел 118 500 лв. от бордове. Другият зам. Дацов взел 45 000 само от РВД. Толкова взел и зам. Желев. И шефката на кабинета на Орешарски Нина Ставрева, за която се говори… ама то какво ли не се говори, взела 20 385 и т.н… И т.н. и т.н.
Както и да го гледаш, узаконена корупция...
Ей, народе, взимай гьостерицата! Некой трябва да разгони тия „демокрадци”, както се изрази един пич във форума на „Новинар”… Щото и Байърли вдигна ръце. Вика: „Колко пъти да повтарям, че България трябва да предприеме по-сериозни мерки в борбата против корупцията?!”
Колкото и да повтаряш… Трябва по-хард. Като оня баща, дето заплашил сина си: „Иване, ако не престанеш да се въртиш в кръг, ще ти закова и другия крак…” Ама що да си разказваме вицове, като може да си разказваме истории от живота…
Прав е престолонаследникът Бойко Борисов, като рекъл: „Оставят ми разрушена държава”.
Пък Петков вика: „Аз съм обект на толкова вицове, че ми е все тая.” Ама нищо, нищо… Дето вика Сираков, мокър пикае в гащите… От един момент нататък вече нема значение. Или казано по простонародному „пачавра леке не хваща”.
Тоя виси на Партията направо като напреднала херния, да ме прощавате… Абе верно ли е, че пияната змия пълзи направо?
Шефът на „Екоравновесие” Найденов вика в Часовете: „Много от животните, които скитат по улиците, са бивши домашни любимци, но това, разбира се, не се знае.”
Знае се, бе! Как да не се знае?! Че това го каза Алеко Кюркчиев, когато реши да става кмет и почна изведнъж да разбира всички муниципални въпроси. “На практика в България диво живеещи кучета няма и всяко животно, което сега е безстопанствено, някого е имало стопанин.”
Е, чак пък всяко… Но баща му, дядо му и прадядо му със сигурност са имали. Ако се тръгне по тази линия и се направят генетични тестове… В Гърция така едни доказаха в съда, че едно магаре е внук на тяхното и съдът им го присъди.
Помните ли го, граждани, Алеко? Е, не стигна далеко, но все пак остана в историята. Като го хванаха пиян на мотика, той отрече: „Не е верно, аз съм диабетик.” Та тогава тръгна лафът „Напил си се като диабетик”…
Само кучетата да са... „Труд”: „Кметство прави хайка за вълци, дошли от Влашко”. Странно, Дунава, доколкото знам, не е замръзвал тая зима. Освен да са минали с ферибота Оряхово-Бекет… По-лани пък ни нападнаха румънски лисици. Но така ще е, границите паднаха. Свободно движение на капитали и работна сила…
„24 часа”: „Хлапаци свиват 30 сладоледа”. Само 30? Аз що четох в „Новинар”, че били 300? Много вестници чета, това ми е проблемът…

1 comment:

Anonymous said...

Ей, д-р Филипов, и днес си заслужи лимонадата, че и повече!