3/24/2008

По повод идеята на Никито Станишев да назначи юрист, който да следи за конфликт на интереси сред министрите, колегите от „Труд” пишат: „Г-н Василев е несъмнено умен мъж при това вече със значителен опит във властта. Следователно няма как да взема на сериозно собственото си предложение.”
Умен, викате? Чакайте тогава да ви напомня, щото в нашите анали има хиляди примери. През 2002 г., когато Чорни искаше „Булгартабак”, пък жълтите го имаха предвид за свои хора, по вестниците излезе един запис на разговор между Георги Цветански и Мишата Чорни:
Георг: Аз познавам Василев. Той е честен глупак.
Миша: Той даже не е честен. Той просто е глупак.
Георг: Аз и досега мисля, че той е просто честен глупак.
Миша: Той може би някога е бил глупак, но като дойде тука, малко от малко поумня...
В целият разговор думата „глупак” се повтаряше 63 пъти.
Дали е беден, не мога да кажа. Първите години съобщаваше в декларации до Сметната палата, че си яде спестяванията. Но напоследък май престана.
Като се замисля, това човек, който си води дневник, е по-досаден от трезвеник на масата. Хората си пият, веселят се, говорят си разни простотии без ангажимент, а той на сутринта им разказва и ги поставя в конфуз…
Като си гледам бележките, се сещам че когато юпитата отидоха да играят благотворително в „Стани богат”, Никито изобщо не можа да се класира да играе? Записал съм си и как викаше, че “България е черноморска държава и това е дългогодишна традиция”? И как се аргументираше, че студентите от чужбина ще се върнат: „Средната заплата в България е $127, но тук животът е много по-евтин и плажовете през лятото са чудесни.”
А през 2003 г. , когато обясни, че при тяхното управление “доходите на българина се увеличили в доларово изражение с 54.25%” (забрави да спомене, че през това време доларът падна от 2.30 на 1.60), докторът си изпусна нервите и го запита регъл: „Абе, теб проверявали ли са те на глупомера?”
Боже, колко неща в тая държава от глупост просто се случват, а ние седим и им търсим дълбокия смисъл…
Като стана дума за връщане на емигрантите… Почнали да откриват бюра към посолствата ни, които да дават информация за свободни работни места и заплатите у нас, та българите да имат представа и да изберат дали да се върнат.
Ще се върнат, бе, що да не се върнат! Една позната работи в Италия. Безплатна храна и квартира, всички видове осигуровки и 800 евро чиста пара. Да се върне у нас, та да работи за едното ядене и за енергийните вампири от Топлофикация, Електрото и ВиК… Там поддържа една къща. Нещо, което прави и в България, но безплатно и след като си отбие 8-те часа трудова повинност…Това с бръмбара и родината му е вярно, но само за бръмбара. Българинът веднъж като се изтръска от лайното трудно можеш да го вкараш пак там.
Уволнили щатски чиновници щото шпионирали Барак Обама. Не знам дали Обамата в действителност ще стане президент. Обаче в събота по телевизията пак даваха един от многото американски филми („Държавен глава”), в който черен тържествено влиза в Белия дом.
Дайте бе, братя кинематографисти, дайте да направим поне един филм за пред Европа как индобългарин става президент. Ако е приемливо от Сирищник, що да не е приемливо от Факултето… Пък и да послъгва като сегашния държавен глава, по ще е в реда на нещата. Нали се казва „лъже като дърт циганин”, а не като дърт граовец…
Божо Димитров обяснява несъгласието си с протеста на интелектуалците срещу признаването на Косово: „2 млн. албанци са 1.5 млн. гласа. Няма сръбска партия, която да спечели толкова. Хората не си дават сметка, че Сърбия вече е с около милион по-малко от нас. Но точно като у нас 50% не гласуват. Албанска партия в Косово ще спечели изборите. И дори да не може да управлява сама, ще бъде много важен фактор в сръбския политически живот.”
Излиза, че сърбите са се отървали от опасен етнически балансьор…
Доган поставил задача на ДПС да вкарат 40-45 депутати в следващото НС. През 2005 г. ДПС взе 34 места с 400 хил. гласа.
Мисля, че те пак ще имат 400 хил. гласа, щото няма откъде повече. Колко места ще им донесат те, зависи единствено от българите. А българите са като сърбите…

2 comments:

Nini Vanini said...

Макар и след години (вече сме 2011)
е едно удоволствие да Ви чета,Докторе ! Браво !

трифон said...

И за мен е удоволствие да Ви чета,Докторе ! Браво !жалко ,че днес-9.II.2012 ви открих - на село , уж чета Дневник ,Фрогнюз, дир.бг- изтървал съм 4 години умна ,полит. сатира !Жалко ! Това истинското име ли ви е ? Много умни неща , сам ли ги пишете ? Това е талант ,г-не ! Рядък ,при това ! За смеха по човешки , или по детски чист ,ще ви пращам с уд-вие смс ! Чао !