3/22/2008

22 март 2008 г.

„24 часа”: „Както ви обещахме – зима и лято в 7 дни”. Браво, колеги! Браво, че си държите на думата. В наше време това е толкова рядко. Всеки обещава, никой не изпълнява. Само да попитам, сигурни ли сте за лятото, щото сега докато пиша, вън е както писа „Дума” по лани, „Сняг се сипе на парцали. С други думи вали.” Ама и на 50% да си изпълните обещанието, пак берекет версин.
Трябва, трябва да се изпълняват обещанията. На 27 февруари посланикът на САЩ у нас Байърли обеща: "До седмици ще признаете Косово”. И ето, на третата седмица го признахме.
По тоя повод сто български интелектуалци написали отворено писмо: „... Държавата България има някакви псевдополитици, които твърдят, че трябвало час по-скоро да се признае странната територия, наречена независима държава Косово…Луди ли сте, слепи ли сте, или само купени? Каква е цената на вашите души?”
Е, цената се определя от пазара. Няма някаква универсална цена. За колко се спазариш , толкова струваш..
„Телеграф” пуска трета гола мацка, учеща журналистика в СУ. И й турили в устата думите: „За децата не е добре да пушат.” Което само по себе си е правилно съждение. Притеснен съм за бъдещето на професията. Ами бъдещите журналистки ако почнат от втори курс да се събличат… Те и сега някои злонамерени търсят паралели между нашата професия и най-древната, представям си ако им дадем и поводи… Снимайте инженерки, бе, главни счетоводителки, детски учителки… Мариана Попова, певицата, дето полани ходи на Евровизия, рече пред “Монитор”: “Нека ме харесват първо като певица, а после като цица.” А музикалните среди са къде-къде по от университетските… Мина времето на Хачо Бояджиев, когато мотото в телевизията беше: „От дивана към екрана”.
Снощи гледах архонт Славчо Бинев в „Стани богат”. Да се чудиш как е станал богат. Явно не се изисква акъл. И не са му задавали въпроси. То всъщност не беше точно игра, а една хубава пиар акция по телевизията. Ники Кънчев на няколко пъти откровено го напъти (за палачинките, за Веско Маринов, за „Бизония”, която съвсем не идва от бизон…) И въпреки,че въпросите бяха точно като за него, с мъка стигна до 5 000 лв. Чопнало е момчето това-онова от приятелите си, главно от Дилов, но си личи, че туй знание седи като кръпка върху базисната му интелигентност. Например вика: „Противоречията между богатите и социуса…” Вероятно имаше предвид социума. Ама то Дилов като ти го изфъфли, никога не можеш да си напълно сигурен как се произнася. Славчо, искай му ги на Дилов новите думи писмено!
Езотериците твърдят, че учителят идвал, когато ученикът е готов. Тука явно малко е подранил.
Доларът се срина до 1.25 лв. Горе-долу колкото ни го остави Тато. Голям кеф ми става. Не че имам далавера някаква. Една къса левова позиция никога не може да се повлияе от курса на долара. Имаме стари сметки с него. Щото 96-та година продадох 350 долара по 54 лв. и само след три месеца курсът рипна до 3000. Е, тогава загубих 1 031 100 лв. И си пропилях единствения шанс да стана милионер. Какво щат да ми разправят, ама милионер се става само в силно инфлационна среда. Каквато несъмнено е сегашната. Точно затова финансови експерти съветват в Часовете: „Хората, които имат свободни средства, могат да си купят долари сега, защото рано или късно щатската валута ще поскъпне. Точно кога и до какви стойности ще стигне обаче, трудно може да се каже”…
Ало, пенсиите, немой дремете! Почнете да мислите в долари, бе! Ама то вие като сте свикнали да мислите в боб и леща…
Братя от последната възраст! Искрено ви съветвам, минете на доларова. Дълга доларова! Е, дълга, колкото ви позволяват възможностите, пък и клиничната пътека. Но и да ви надживее позицията ви, нали ще остане за децата. И един ден, ако е рекъл Господ, ще живеете от курсови разлики само… (Дано не помни някой, че и на 1.90 лв. за долар ви съветвах да купувате…)

1 comment:

Anonymous said...

Евала докторе! Карай все така!