3/19/2008

№ 15. 8-12 юли 2002 г.


От Съюза на глухонемите прегледаха записа на царската реч от преди една година и жестомимираха, че това, което се чува, и това, което всъщност Царя казва, съществено се различават. От Съюза на слепите също потвърдиха, че това, което чуват, силно се различава от това, което не виждат, но усещат. Само нормалните още упорстват, че това, което чуват, и това, което виждат, било едно и също.

8 юли
Опознаването на родината от клана Зрънкови дотук ни е струвало 50 хил. лв. според Калчев. Ако не решим да ги водим на море, цялата история може да приключи за не повече от 100 хил. лв. Ама те ако кажат, че искат на море, кой ще им откаже? Но пък, от друга страна, ако ги пратим за две-три седмици на курорт, държавата ще рахатяса.
Трудоваците пернали огромно заглавие: “Щом ни предизвикват толкова дълго, ще отговорим”. Не трябваше Блъсков така да ги предизвиква… А и Москов да не види нещо. Венелина пък направо кеш раздава. В “Новинар” вече дават трета точилка. Трябва да си пълен дебил, за да не отговориш на това предизвикателство. И “Труд” щял да отговори “с потоп от награди”. Не знам, но трябва да е нещо оригинално. Ако вече участваш за кола, апартамент, 50 хил. лв. и точилка, какво ти остава? Готино гадже! Вярно, че няма законова база, ама много важно. Те да ми пуснат Юлиана Кънчева, пък аз, ако не купувам по пет вестника на ден, Хасан да ми кажат.
Едно нашенско мъжко куче родило. Както си било мъжко, и родило. Всички вестници са изумени.
А едно американско направо го кандидатират за Сената, още преди да се е изметнало. Ама американското било кръстоска между овчарка и коли, а нашето между баща си и леля си. Цялата ни работа е такава.
Появили са се лъжепедерасти. Стана много модерно, а пък и някои се полакомиха за привилегиите, които обратните ще получат. Цял един клуб на пенсионери, активни борци от квартал “Сторгозия” в Плевен, писали на “Джемини”: “Реституцията ни подмина! Приватизацията също! Сега сме решени твърдо (доколкото ни е възможно) да се включим!”
Тц, тц… Няма ли кой да им обясни, че това е скъпо хоби и не е за пенсионери.
Ама и тия от “Дума” нямат акъл. Ежедневно публикуват програмата на ХХL: “Роко и сексманиачките”, “Поза 69”, “Сексмисията на Далила”. Развращаването на пенсионери е по-перверзно дори и от това на тиинейджъри. Пак в “Дума” четох, че 50% от хората фантазират по-често за пари, отколкото за секс. Пускайте на това място фондовата борса.
Извадили два метра питон от тоалетна чиния. Това беше единственото място, дето можех да седна и да се съсредоточа. Ама било в Тайван. В Тайван, ама два метра. Сега, като седна, и веднага се сещам за питона.
Ясновидката Калина правила наскоро хороскоп на Царя. “Видях, че той вече се е съвзел. В началото изживяваше всичко много тежко, бе изпаднал в депресия и бе готов да си събира куфарите и да си тръгва.”
А за Коцето и Калки вика: “До септември ги виждам пътници.” Кофти! За Калки не ми пука. Но Коцето ми е приятел. Даже бях решил да го каня на вечеря, ама сега мисля да поизчакам. Тая врачка позна всичките градушки.
Някой си Стоян Вълев написал “Български Декамерон”. Аз познавах един Стоян Вълев. Той пишеше вторник с главно Ф и задигна абонаментите на един старозагорски вестник. А друг един познат – Христо Стоянов (Ама и аз какви хора познавам!), написал нещо, което с достойнство може да носи заглавието “Слънце в ануса”. Батай няма да възрази.
Четох, че Чехов бил казал: “Ако може, не пишете!” То е ясно, че не могат, ама поне да дадат вид, че опитват. Един се прави на Бокачо, друг на Батай. А като погледнеш, само аз си признавам. Сега чакам да се появи българският Владимир Сорокин, който да напише една нашенска “Синята мас”, в която вълнуващо да пресъздаде полов акт между Тодор Живков и Милко Балев например.
Прав беше бай Радой: “Цялата ни култура се върти около …” римата. На такава култура много правилно Абрашев й е римата.

9 юли 2002 г.
“Народът решил да тегли и да търпи.” Това показва последното изследване на социолозите.
Браточки, изкривили сте пак извадката. Какъв народ? Народът е по морето. Имате ли гнездо в Кушадасъ и Мармарис? Имате дръжки! А там сега почиват най-малко 200 000 български пенсионери. Удвоихте ли квотите за “Златните” и “Албена”, където сега са почти всички лекари и даскали? Ей, разкатахте й майката на социологията!
Румънеца и Енчев ще правят хип-хоп парче за НАТО.
Нужно е! Идеята трябва да се обясни на хората просто, много просто. Както само рапър може. Да се онагледи един вид.
Помня един шумен процес в Пазарджишкия окръжен съд, който после дълго се разказваше като виц. На един Байчо прасето влязло в двора на комшията и му изровило барабоя (компира по шопски). И той го гръмнал. Та пред съда стана ответникът и онагледи ситуацията по следния начин: “Др. съдия, я си представи, че си една свиня и ми влезеш в двора, и ми изровиш барабоя! Е, моа ли аз дъ тъ ибъ в свинската зурла, или не моа?”
Осъдиха го, но тогава имаше нетърпимост към частната собственост.
Но за абстрактни идеи като НАТО онагледяването е направо задължително. Само 10% от българите били наясно какво представлява НАТО. А то е дошло, ей къде е Прага, на 3 месеца. Само Румънеца и Енчев, Конса, Мишо Шамара и Ванко 1, Колумбиеца и Мглата, Спенса, Ништото, Теслата, Бичето и т. н. могат да оправят хавата.
Ама те, Румънеца и Енчев, имат почти готови песни - “Къде е купонът?” Трябва само малко да се пипне: балконът да стане Балканът и още едно, две неща и е готова.
И аз мога да направя едно парче. Даже съм си нахвърлял римите: феномен, сплотен, Карден, сатен, рефрен, зачервен, извратен, победен, позлатен, Гоген, награден, преобразен, тен, решен, член. Припев: може би (24 пъти).
Ама нямам време. Нали пак ще идват малките близалки от “Тату”, та съм почнал да превеждам “Нас не догонят”.
Агенцията за енергийна ефективност даде 24 съвета за пестене на енергия, които ще променят България. Божке, тия съм ги скъсал още на старта. Разправят тенджерата да се пълни до горе, а във фурната да се слага не по-малко от кило и половина месо. А Миленчо дали позволява бе, братя идиоти? Какво значи “бойлерът се монтира изправен”. Зер може и по диагонала?
Царя верно зажъна. Огнянчо от сутрешния блок на bTV вика: “Но не със сърп и чук, а с модерна комбайна…” Младо, откъде да знае, че се жъне със сърп и паламарка. Едно такова като дървена ръкавица с формата на крив кукиш. С нея се захваща ръкойката.
Селянята наобиколили Царя: “Гладни сме, Царю!” А той им отговорил: “Да излезем от негативизма!”
И там, насред нивата в село Балканци, в присъствието на екип на Би Би Си Царя обясни, че не се отмята от думите си, че ще ни оправи за 800 дни, но никога не е казвал, че това ще са първите 800 дни. Можело да са вторите, а можело и третите. Той казал само “не по-късно от 800 дни, след като ви почна”. Много обичаме да изопачаваме хорските думи!
Съвзел се е Царя, съвзел се е.
Както вика артистката Деси Слава: “Аз имам познати и приятелки, на които гърдите им пораснаха по-късно, но пък по-големи и от моите.” Така е, какво да се убеждаваме. Нещата, като им дойде времето, и сами си стават.
Но ние българите “не умеем да даваме политически аплауз точно навреме”. Тоя лаф го прочетох в едно интервю на депутатката от НДСВ Анелия Атанасова и много го харесах. Щото ние наистина така правим. Даваме аплауз или много рано, или много късно. Но никога точно навреме.
“Аз, вика тя, съм в политиката от много години и вече гледам на нещата астрално. (Тц, тц… - бел. ред.) Просто един безпристрастен поглед. (А, сега разбрах - бел.ред) Защото в края на краищата съм политолог. (?! - бел. ред) Гледам развитието на нещата. То си има собствен път. И въпреки низшите страсти на тоз или онзи то си върви… Не може по своему да подценяваме и капсуловаме нещата... Всеки човек е един Космос. Един океан от нещо. (Понякога, но много рядко, може и от нищо – бел.ред.) Мога да напиша цял труд по народопсихология…”
И аз можех, ама закъснях. Депутат Атанасова ми прецака цялата типология. И нямам астрален разрез.
Господи, да не си забравил нещо?
Четох във вестника, че щастливи били ония хора, на които имената им започвали с първите букви на азбуката. И вече вярвам. Анелия Атанасова! Такова безгрижно щастие, направо извира от всяка дума. А аз – Т.Ф. ТъФънар!
Ей, Гонзо продадохме, “Булгартабак” още не можем. Що така се закучи тая сделка? Може би, защото адв. Батков по го бива да продава, отколкото да купува. А Жотев вика, че ако тая сделка не стане, правителството ще си ходи. Ама ще стане. В краен случай ще го дадат на свои хора, ако другите се откажат.
“Курникова пъшка, буди хотел.” С Енрике Иглесиас подлудили със страстните си викове гостите от лондонския “Четири сезона”. Същият Иглесиас, дето щеше да се снима гол, ама предупреди да не очакваме Бог знае какво. И как така с това “Бог знае какво” направи Курникова да пъшка до 4 сутринта?
Той така един приятел ми разправяше. Бил с едно гадже, което също много пъшкало. Това много го поласкало и попитал: “Ти винаги ли така пъшкаш, или беше много хубаво?” “О, това е нищо, рекло гаджето. Обикновено идва полиция.” Та той вика, че вече на пъшкане не вярвал. Без значение от какво се пъшка. Тоя ще стане политик с това прозрение.
То е доказано и от науката. Преди време френският сексолог д-р Лъв писа, че “няма никаква конкретна причина да издаваме каквито и да било звуци”. Пъшкали сме само на психологическа основа. Така сме се стремели да покажем на партньора, че ни е доставил истинско удоволствие.
Петканов смята, че “главният секретар се прави на умряла лисица”. Какво ли иска да каже?

11 юли 2002 г.
“Слепец гадае по задни части.” И предсказвал финансови успехи и бляскава кариера. 39-годишен дойчо някой си. Егати гяволето! Аз само ако погледна едно дупе, и знам има ли хляб в него или не. Ако пък го и опипам хубаво, мога да му дам направо клинична пътека, както е модерно да се казва сега.
Например: на 16.08 отиваш в БНТ и почваш собствено предаване. Или пък: на 20.08 отиваш в Министерството на финансите да поемеш пресцентъра. С пипане всеки знае.
През 2020 година ромите (Зрънкови) щели да са колкото нас. Ние и сега сме имали най-много роми на глава от населението. Вярно е. Но само у нас ромите са на главата на населението. По другите земи ги свалят оттам с шамари.
Ченгетата написали дипляна, която да предпазва чужденците от тукашните магистрални банди. И един автор веднага да се изгаври. Там било написано на английски: “The traffic policemen wear reflektive vests with his photo” (Пътните полицаи носят отразителна жилетка с неговата снимка…” И този автор твърди, че трябвало да е “със снимката си”. Неговата, неговата, не тяхната си. Тоя не следи ли рейтингите, или се прави на умряла лисица?

12 юли 2002 г.
Ало, пенсиите, как е, как е? Апропо, излязохте ли от негативизма, или още се влачите след Царя да досаждате с вашето “гладни сме”. Бачкане му е майката, бачкане и инициативност. 74-годишната полуглуха баба Митра от монтанското село Замфирово направила фирма – “Дрога 1”, извадила лиценз за търговия с оръжие, боеприпаси и взривни вещества. Фирмата й спечелила и разни проекти от западни спонсори. Само за ремонта на помпената станция взела грант от 26 000 долара. Всъщност, тя работата е малко по-дебела, ама да не влизам в детайли. Тъй че се вземете вече в ръце.
Валентин Церовски, депутат от НДСВ, вика: “Много се закъсня с конституционализирането на партията.”
Господине, вече се казва конституиране. С конституционализирането (чл.1) приключихме още 1990 г.
Церовски вика още: “Народа го интересува да му са пълни джобовете. Но за да се напълнят, трябва да се извървят определени стъпки. Те не могат да бъдат направени от днес за утре.” Гаче ли Царя слушам!
И Коста Цонев, и той: “Не напълним ли гушката на българина, винаги ще е против нас.”
Гледай колко бил прав Радичков, като пише в “Суматоха”, че “човек не всякога е там, където е капата му. А при суматохата изобщо не може да се разбере под коя капа какво има.” Ама пък и такава суматоха като сегашната май не е имало!
Не, не! Не е умряла тая лисица, не е! Петканов е юрист, нищо не разбира. И изобщо не е това лисицата!
Не знам какво да кажа. Освен и аз като ексобластния на Бургас: “Егати Новото време!”
Една, макар и малка утеха, е, че алабаш се засажда и през юли. Среден добив от декар 3 тона. Консумира се в прясно състояние. И ако се случи топла есен и мека зима, ако дефлацията се задържи като през юни – 1.7%, дорде се обърнеш, и пак ще е лято. И вече ще сме в НАТО.
Сигурно много ви натъжих, а? Една гатанка за компенсация. Какво е това, което е дълго 15 см, широко е 5 см и подлудява жените? Не е това, не е…
Банкнота от 100 долара е…
Май стана още по-тъпо. Откъде да знам, че не сте виждали 100 долара нацяло. Аз каква вина имам?
“Бъдете сигурни, че нямате вина за несъвършенствата на света, който ви заобикаля!” Това го пише в хороскопа ми за днес.
Олекна ми. Невинен съм!

No comments: