4/25/2010

Голямо заглавие: „Кукумицин”

Национално проучване в САЩ установило, че мъжете, които се бръснат всеки ден, правят два пъти повече секс в сравнение с небръснатите. Оказало се също, че тези, които ходят на работа, се бръснат всеки ден и, съответно, правят секс по-често.
Връзката между ходенето на работа и бръсненето съм я забелязал. Но за „бръснене-секс” ще се доверя на учените. Като, разбира се, не изпускам изпредвид („Люлин”), че учените може да са на ведомост в „Жилет”. Аз след свинския грип всички ги подозирам… („600 милиона мъже се бръснат с Жилет”)
Между другото, знаете ли колко време от живота на мъжа отива в бръснене, ако го прави всеки ден? 3350 часа! 418,75 трудодни! Един мъж ако вземе да се замисли каква част от живота му се губи… Не стига, че живее по-малко от жените, ами и животът му минава в глупости. 418,75 дни. отиват за бръснене. 2 г. в казармата (добре, че я махнаха). 3 г. в тоалетната. 6,4 г. да чака жената да се облече и гримира, 4 г. да я убеди, че точно тая вечер не я боли глава... И като погледнеш животът верно си минал в глупости…
За секса не знам. Може да изглежда, че тая работа нема свършване, ама съм чел, че човек има през живота си средно около 7 000 оргазма. И предполагам, че тия, дето се бръснат всеки ден, ще си ги изхарчат бързо-бързо и после ще подсмърчат. Затова, братя, ви съветвам поне да им водите сметка и като видите, че почват да свършват, да разредите бръсненето.
Защото всяко добро е последствие на броене и измерване, казваха гръцките философи, особено Питагор и Анаксагор.
Между другото, ако трябва да сме честни, за секса не отива Бог знае колко време. 7 000 оргазма по 11 секунди… Кандърмата е много времеемка.
Ей, пенсиите, за вас не се отнася, на вас бръсненето нито ще ви помогне, нито ще ви попречи. За туй се бръснете, та поне да не плашите мирните граждани. Оня ден едно бабе в рейса ми скри топката с мустаки като на Панайот Хитов. Нали знаете, като застанел зад стогодишна бука, краищата им стърчели.
Иначе който си е готин, си е готин и небръснат. Премиерът да не би да се бръсне всеки ден? При това при него е много по-лесно. Чувал съм, че можел да се бръсне на тъмно, дотолкова опознал лицето си от гледане по телевизията. То, дето се вика, и ние можем вече да го обръснем по памет… И въпреки това сайтът на Бареков го избрал за най-красив политик у нас.
Пустият му Бареков, пак се е навел яко! Бареков, поизправи се малко, бе! Така си се навел, че само задник се вижда от тебе… Държиш се инволюционно. В смисъл, че ако беше една маймуна, никога нямаше да станеш човек…
Чета, че в Тюркменистан разрешили цирка, щото Тюркменбаши го беше забранил. Та се сетих, че тоя, „бащата на тюркмените», каза през 2003 г.: "От хвалебни оди аз съм готов да потъна вдън земя от срам." И обяви конкурс за телевизионни журналисти под надслов "Кой най-малко хвали Туркменбаши".
Но такава награда е възможна ако Бойкобаши го хване срам. „Най-красивият” вика, че имало много по-красиви от него. Той виждал в себе си други хубави качества, по-скоро характера, отколкото външността. Мисля, че специално тук е искрен. Донякъде. Но то кой ли е искрен до край… „Аз не се харесвам, защото ми е крива главата. Ръбеста е. Иначе като фигура не съм лош. Можеше да съм по-суратлия. Косичка, бретонче... Разбира се, това не ми е комплекс.”
И дава за пример на красив и „успешен” мъж Берлускони. Разправя как като идва преди време у нас, Силвио му показал безкраен списък с женски имена в телефона си. Та Борисов пожела на всички мъже след 70-ата си година да имат такъв успех сред жените като него.
Да имат, не съм против. Както съм ви казвал, “във вагината има открития за всяка възраст” (Селин). И мъжът е така устроен, че гони жените доде е жив. Понякога дори вече и не помни за какво ги гони, но ги гони… Но когато хукне 74-годишен дедко да гони 18-годишни, в медицинските среди го определят като старчески сатириазис…
Но по-важното е друго - вижте за какво си говорят великите държавни мъже! Ние си мислим, че те за нашите работи само мислят! А те мислели за ония си работи главно…
Според мен обаче при Борисов не трябва да се говори за красота. „Дейли мейл” пише, че Катрин Хаким, д-р по социология в Лондонската школа по икономика, измислила концепция за "еротичния капитал" като основа на успеха. Та този еротичен капитал бил понятие по-широко от харизмата и се определял не толкова от красотата, а от умението да се общува с хора от различни слоеве, от подхода към противоположния пол, умението за справяне с различни ситуации. Хората с висок ЕК печелели средно 10-15% повече от останалите.
Ей, тая е голяма терца. Ще поразровя да я разгледам по-подробно. Например това, което в крайните квартали наричат „бройки”, тя го нарича "сексуална компетентност".
Знам, че ви се ще да ви кажа нещо по-пикантно, каква е например сексуалната компетентност на Бойко. Но за съжаление нямам наблюдения. Пишат се разни работи. Кеворк писа веднъж, че задължително пробвал. Имало случай даже с една журналистка, съвсем не първа младост. Вземала му интервю. И накрая Бойко я погалил по коляното. Онази се разпискала, пък той й обяснил, че го направил, само за да я уважи. В смисъл, че може да е чула за другите и да се почувства пренебрегната…
Като стана дума за компетентност. Оня ден премиерът откри пречиствателни станции в Ловеч и Севлиево. Според „Труд” в Севлиево, в двора на пречиствателната станция, посадил брезичка. „По-точно, обяснява „Труд”, той държа дръвчето, а министър Томислав Дончев завъртя лопатата.“ Но пък на мен ми казаха, че и гражданите на Севлиево се включили с напътствия: „Зеленото нагоре, зеленото нагоре…”
Между другото оня ден, Бойко като каза за арестите „Разбирам я, мога я тази работа”, аз му повярвах. Но вчера чета какво казва Сашо Диков пред „24 часа”. А Сашо не може да бъде обвинен в антипатии към Бойко, даже напротив. Та Сашо отишъл да види как вървят делата по арестуваните. Вика: „От съдебните заседания разбрах една кошмарна, ужасяваща разлика между публичния балон, наречен “Октопод”, и действителността. Така е и с тримата задържани Тенчо Попов, Цонев и съдията Сантиров… Най-стряскащото за мен беше, че в съдебната зала никой не говори за “Октопод”. До този момент няма нито един факт, че тези 7 души са правили общи престъпления. В момента дори не могат да намерят общо престъпление, извършено от двамата, останали в ареста - Марчело Джотолов и Алексей Петров. Междувременно в публичното пространство излизат какви ли не неща за Октопода, но в съдебната зала нищо от това не се потвърждава. Изцяло поддържам линията на Бойко, желанието му да се разкрият всички далавери. Хората затова го избраха. Но начинът, по който се действа досега, не ме убеждава в професионализма и сериозността, с която се подготвят нещата.”
Значи и тая единствена сфера, където професионализмът на премиера изглеждаше сигурен, се оказва менте…
За професионализма на новата здравна министърка не мога да съдя. Все пак аз съм просто хомеопат самосев в тая област. Но изгледах с внимание пресконференцията й. Телевизиите я излъчваха с удоволствие. То не беше точно пресконференция, а по-скоро открит урок по журналистика. Като цяло мога да заключа:
Голямо заглавие: „Кукумицин!”
Голямо заглавие: „Ще берем големи ядове!”
Некои викат да й дадем шанс, да поработи, да видим. Не, 20 г. давам шансове на тоя и на оня! Вече не давам! Може и да не сте съгласни, но госпожата просто не е в центъра. Как може да съм сигурен ли? Много просто. След нейната поява в публичното пространство Дянков почна да ми изглежда нормален.

14 comments:

Diana said...

Както обикновено,четох и споделях с удоволствие. И на мен ми направи впечатление тази част от интервюто на Сашо Диков. Казах си, че щом толкова афиширани поддръжници на ББ вече са си направили подобен извод, какво остава останалите управлявани?...Но сега всички викат, че не са гласували за него, а мандатът е дълъг и ще трябва да го търпим. Както казваше един герой на Островски: "Трябва да се живее така, че да не се срамуваш от безцелно преживените години..." Хайде, и по-бодро! Бъди здрав докторе!

Anonymous said...

Докторе,
Жив да си! Бяхме се притеснили от липсата ти последните дни.
по-читател :)

Anonymous said...

Докторе, това с бръсненето и секса е no-brainer. Да не мислиш, че е много възбуждащо да те шкурят с брада на два дни.

Anonymous said...

Поздравления за ясната мисъл и убедителното изложение.

GadMrusna said...

Хареса ми!
Свежо!
Еротичния елемент винаги ободрява.

Anonymous said...

Докторе, докторе,
искам джазово дете!
Мъжко, женско, кво да е,
само да е от тебе!

Unknown said...

Аз пък си мисля,Боко като ходи с 3-дневна брада за да е по секси и да прилича на Брандо-е ли Цветелина една щастлива жена.Или и тя като в Швеция прави торта да почерпи кога мъжа и я сайдиса.А иначе меракът никога не свършва.То е като в песента за Барба Яни-"Барба Яни не те ли и срам да гониш младите момичета?-Не не ме е срам,срама идва по-късно като ги стигна."Та са ли щастливи жените,които Боко и Берлускони са настигнали?Иначе много свежо и днес.С по-здрав!

Anonymous said...

Ех, Тонка... Цялата ни държава не е в центъра, хайде да не си кривим душите :) А нали знаеш какво казват хората: на зла круша - зъл прът.
Иначе аз се бръсна къде един път седмично :))

Anonymous said...

Докторе, с твоите писания аз тъ припознавам като идин съвременен Чудомир,а ощи по назад като идин Добри Войников.
Иска ми се това припознаване да ти прозвучи като комплимант тъй кото не знам колко е висока летвата ти.
С една дума улавяш духа на времето и твоето писане ще е по вярно от това което ще пише в учебниците по история.

Diane Lane said...

Хм, добре казано. Да видим по-нататък.
Относно ЕК мога да споделя лични наблюдения, доста пространни впрочем, че за големия ръст важи правилото за правия ъгъл между палеца и показалеца. Та и бойковото е натам по всяка вероятност, ма коя от "уважените" да му каже.
Виж, Берлускони е друга бира, той е нисичък. Което ме подсеща пък, че напук на правилото, понякога и едрите мъже са комплексари. И в двата случая, тежко на потърпевшите, особено ако са цяла нация.
Лелята няма да я коментирам, тя си е ясна, да търсят нов.

Unknown said...

Докторе, Докторе!
На времето Ал Капоне са го опандизили на базата на един свидетел и книга с числа( косвени доказателства както реват червените паразити). Сега разбираш ли Докторе къде е разликата между там и тук!!!!. В днешно време с БГ съда - дори и прекараното време в ареста е ГОЛЯМА победа за обществото. Индикатор за правилната посока е воя който надава червената пасмина. Ал. Петров е публична тайна през изминалите 10 години с какво се е занимавал. Няма голям бизнесмен в Сф. който да не се е отчитал при него. Колкото до Бойко евала за упорството.

Anonymous said...

Абе,а Е.Минч. не каза ли и той,така за бръсненето?Аз мисля,че и в USA си имат таквиз специалисти и анализатори като А.Райч.,та може и това да е оказало влияние на"националното проучване"(а на коя по-точно нация там).Не ли?

Anonymous said...

Така, така

Anonymous said...

Не разбрах Защо е "Евала" на Бойко?Не ни ли представи точно той Алексей Петров като "лоялен гражданин"?Не е ли публична тайна,че в началото бизнеса им е общ?Но докторе ти тия неща не ги разбираш,най вече разликите между тук и там!!!Все още има толкова наивници..............