4/14/2010

Анално проникнати тела

Днес ми се ще и малко за изкуство да си поговорим, не само за политика и битовизми. „Новинар” съобщава, че французите Сесил Бенголеа и Франсоа Шено изнесли пърформънс Paquerette (маргаритка), в който танцували голи. Ама като казвам голи, нямам предвид нещо половинчато, а чисто голи, по парфюм, както казват малките келешчета. От снимките се вижда, че тя е с интимна прическа, която колегата Росен Янков от „24 часа” във фундаменталната си статия “Войната срещу космите” определи преди време като „писта за кацане”, а Франсоа е малко по-рошав, но не много.
Според „Новинар” артистите танцували „голи с изкуствени оребрени пениси в телата си” и показали, че „изкуството и езикът на анално прободените тела може да е далеч от вулгарността и ексхибиционизма… Paquerette разширява географията на танца…”
Не съм единодушен. Дано не ви прозвуча старомодно, но има места от човешката география, където, по волята на Твореца, изкуството няма работа.
Не съм против умерената еротика. Но както беше казал един колега, разликата между еротиката и порното е в осветлението. А осветлението в театъра е било доста силно… И това ме колебае.
Ало, пенсиите, като споменах статията на колегата Янков, та се сетих, че в нея той прави следната важна за вас прогноза: “След още десетина години даже и бабите ще си махат космите у нас.”
Това той написа през 2004 г. Та ви подсещам, че ви остават само 3-4 г. да се приведете в съответствие с бъдещето.
Ако го повторят тоя пърформънс, ще ида да го видя. Не за друго, ами да мога да ви разкажа по-подробно. Сигурен съм, че и на вас ви е любопитно как се прави па дьо дьо с оребрен пенис отзад…
Артистът и творец Борис Панкин пък организирал пърформанс в подкрепа на правителството. Писал съм ви за него. Той, освен, дето е братовчед на главния прокурор, стана известен наскоро с това, че Веждито го назначи за директор на Музикалния театър. Но колективът на театъра имаше съображения срещу това назначение и му предложи алтернативна длъжност - „портиер”. Която той на свой ред, след няколко дни размисъл, отхвърли. Та се наложи Веждито да го изтегли като съветник в министерството. Но мисля, че той не в това си качество, а като гражданин е организирал първия мирен протест в защита на правителството в демократичната ни история. Това според мен е пърформънс на една нова демократична култура, който, без да си служи с оребрени пениси и други извратени артикули, е далеч по-вълнуващ от голите французи. Щото досега ние какво, излизахме само да викаме „Оставка!”, „Долу”, „Мафия!” и други такива гадости. И то само когато се чувствахме „анално прободени”, така да се каже. Сега за пръв път се скандира в подкрепа на правителството, пожелава му се лека и ползотворна работа, окуражава се то в неговите реформаторски помисли…
С това „помисли” намеквам, че малко се разминаваме с премиера, което не значи, че аз съм прав, де. Той вика: "По-големи реформи от тези аз не знам кой е правил преди мен". Пък аз различавам вербалните (които при Бойко наистина са най-големи), от реалните реформи. Но това са дребни различия. Не ли?
Пък може и съвсем по друг начин да стоят нещата. От един форум се подсетих за метода Куе. Това е метод за самовнушение, който много помага да станеш уверен в себе си и да жънеш победи. Най-общо той звучи като царското „Гледайте положително!” Малко по-конкретно може да се каже, че ако по пет пъти на ден си викаш „Аз съм пич, аз съм голям пич, аз съм най-големият пич!”, с времето наистина можеш да станеш пич. Но все пак се искат и определени заложби, де. Ако си Евгени Минчев, или оня от ГЕРБ, дето му викат „православен хомосексуалист”, колкото и да си повтаряш…
Та искам да кажа, че не изключвам един ден, ако продължава така да си повтаря, Бойко да стане най-големия реформатор. Между другото този Емил Куе е бащата и на изследванията на плацебо ефекта. Но това едва ли има връзка с темата…
Между другото уточних, че всъщност Панкин създал група във Фейсбук „Справедливост за всички”, която трябвало да организира подкрепа за правителството. Към 18.30 днес в групата се бяха записали 693 души. И само 7 от тях отишли пред МС да пожелаят спорна работа на правителството. Далеч повече излязоха в защита на кучката Мима.
Следващата културна новина е свързана с Българския Лувър. Некои викат, че на гол гъз саде Лувър му е ексик, но на пук на критиците вчера Бойко и Веждито направили „първа количка”. Всъщност, само Веждито, Бойко го било срам да се снима с трудовашка количка. „Стандарт” го похваляват: „Борисов показа, че разбира и от модерна графика.” Разбира, без съмнение. Премиерът рисува, по-точно копира, даже бил доста добър копист. Спонтанното възхищение на колегите е от това, че Бойко подарил на бъдещата експозиция картини на Пикасо, Шагал и Дали. И тук се появява въпросът от къде са се взели. Дали Дали, Шагал и Пикасо не са от Галерията за модерно изкуство на Краси Гергов? Щото на 17 декември, когато се откри тази галерия, там бяха изложени за продан точно тези и още некои художници. Даже беше дошла лично внучката на Пикасо Диана да открива. Веждичката вика: "Графиката на Пикасо не е купена скъпо. Успяхме да я вземем от близки хора, почти без пари, на ръба на подаръка."
Обърнете внимание – близки, а не познати, не приятели.
И като съберем едно и едно излиза, че червеният олигарх и рекламен бос Краси Гергов е приятел на правителството.
Браво, хубава работа! А аз се чудя защо за олигарсите дума не се споменава.
Костов днес пак се дръвчел в НС. Обаче на Бойко не му дреме. "Аз завися само от народа. Ако искат да оттеглят подкрепата си - отиваме на избори и народът пак ще каже кой иска да го управлява.”
Е, той и Иван Костов така си мислеше, ама народът се изметна в последния момент, та Иван две години му се сърди и не му говори…
Пък Кольо Босия вика по повод това изказване на Бойко: „Премиерът направи държавен преврат без да иска. Заяви, че ще се отчита само пред народа. Така автоматично България се превърна от парламентарна в народна република.”
От невежество го казва бе, Бос, не да прави преврат. Той така разбира парламентаризма, малко по старому. Помня преди години, като стана скандал, че министри и депутати масово джиткали из София със сини лампи и "на трасе", премиерът, тогава главен секретар на МВР, каза: „Многократно съм правил лични забележки. Стана дори един скандален случай. Аз минавах, а отдолу идваше парламентарният шеф Огнян Герджиков. Задържаха ме мен в колата, за да мине той. Бърза за някъде.” (14.04.2002, "Стандарт")
Излиза, че парламентарният шеф е трябвало да спре, да отбие дори, за да мине г-н главният секретар на МВР. Което в парламентарната република не може да бъде, но в народната… Гаче не помним как Станко Тодоров никой го не бръснеше за слива…
Сидеров пое комисията за ДАНС. Вика пред „Стандарт”, че утре Костов щял да издаде поста. „Оттам нататък дневният ред ще се определя от мен.” От интервюто става ясно, че Сидеров се гласи да контролира службите цялостно. Така той ще стане първият шеф на службите без висше образование. От друга страна обаче той учи за поп в Шумен и ако завърши, ще бъде първият поп, шеф на службите. Като изключим Жозеф Фуше…
Мъка ми е за Бойко. В тази релация, де, иначе не ми е. Не познава той Сидеров и неговите сложни душевности. Но ще почне полека-лека да го опознава и мисля, че хич няма да остане доволен от наученото.
Лош човек е Сидеров. А лошият човек, казваше древният мъдрец, е като въглена – ако не те изгори, ще те изцапа.
Ама техни си работи…

19 comments:

Anonymous said...

тоз херой борисов, що не си прави с бориславова копките в градината, че ми писна да ме занимават с неговите святи дела и слова елейни... пишман бабаит и шекер локумджия...

Anonymous said...

Докторе, криза е - как да събереш иначе публика! Колкото по-тежко е положението - толкова по-голи ша са явяват. Само дето е малко стара информацията на "Новинар"- Paquerette на Бенголеа/Шеньо се играе от лятото на 2008 г. И не се казва "пенис", а дилдо... Ама о.к.
Жив и здрав!

DENI said...

Космите май ще се налага да ги бръснат не само пенсиите,ами и децата и то, еври дей, защото за часове никнат,бе:) Седи цял народ пред "новините" и чака ББ и ЦЦ да кажат нещо ново.Та като ни щръкнат космите...На някои женски само от възбуда са им готови за бръсначката:) А Сидеров с новото си настъпление към службите доказа,че е агент на ДС-нали всички попове са такива:) Само дето е по лудичък от нормален поп.И на сън факсовете му отгоре не спират:)

Anonymous said...

Тонка, забелязал ли си, че думите "пенсии" и "пениси" се състоят от едни и същи букви? Защо ти обръщам внимание ли? Заради това:

http://i.frognews.bg/images/Teen_Time/moz2.jpg

Anonymous said...

Сидеров поема комисията за Контрол на ДАНС - уууу, мръсник, щял да Контролира службите.
По закон, Сидеров като председател на комисията определя дневния ред на комисията - ууу, мръсник, щял цялостно да контролира службите.
Сидеров е със сложна душевност - хем депутат, хем партиен лидер, хем във високите етажи на властта, а не краде, не съсипва държавата, не приватизира, не корумпира, няма банка, заводи, застрахователни дружества и т.н. Обаче "учил за поп". Е, не е ли мръсник?
От където следва, че е лош човек. Блестящо!
Едно време в Работническо дело имаше указания във всяка статия да се споменава Първия.

diandra said...

Откъде почна, докъде стигна...
А метода Куе има ефект само при алфа ниво на мозъка, т.е. при медитация..
Сложно, сложно..

Anonymous said...

От Арпаджик
Колко жалко, дето медиите не ни осведомяват дали Сидеров е аплодирал анално проникнатите тела и дали Цветанов е арестувал истинския водач на ръчната количка. Все пак военният министър в извънработно време помете колата на младо семействи и ги прати заедно с детето им в болница. Ако Цветанов не се намеси, ще вземе да се повтори сценарият от Катинската гора. Бдителност е нужна, бдителност. И моого големи реформи!

Anonymous said...

Д-р Филипов, подарявам Ви това:
Сега разбирам, защо Б.Б. инвестира толкова милиони в земекопна машина, дето уж била за метрото...
С тия темпове на Дянков не може да му насмогне в копаенето ПОД дъното на кризата и Му трябва по-ефективна техника!
И ето доказателството: Сега в България, скоро и у съседите:

Дянков срина рейтинга на страната, повлече дори съседните

*
e-vestnik

Последствията от активността на министър Симеон Дянков станаха международни. След като той обяви, че България има скрит дефицит, румънската леа падна на валутния пазар.
Европа се уплаши, че след Гърция, ще почнат изненади от другите страни в региона. Заради изявленията на Дянков, бизнес средите започнаха да подозират,че всъщност и цяла Източна Европа е по-зле, отколкото изглежда.

Дали наистина е така, както казва Дянков? Специалистите въобще не са единодушни по въпроса. Като надникне човек по форумите в Интернет, където дискутират експерти, могат да се видят мнения, че това е шикалкавене и манипулиране с
...още

Поздрави!

Anonymous said...

Така, така! У форумите сме най-големите експерти, нас да слушат!
Аз например съм изключително добър в областите "Финанси", "Корпоративен мениджмънт", "Ядрена енергетика", "Изотопна химия", "Фигурно пързаляне" и "Азиатска кухня". Вярвам, и останалите форумци сте като мен... не ли?
Дянков! Кой е тоя Дянков, бе?!

Anonymous said...

diankov e chovek, koito ne znae, che nishto ne znae.

Anonymous said...

Това за бабите - какво лошо - аз съм баба и си "махам космите",за всичко останало - както винаги е много добро.

ЧБ said...

Напоследък заглавията и част от текстовете омерзително наподобяват Калин-Руменовото творчество.

Unknown said...

Хубаво си го написал... Хареса ми и защото май виждаме тези неща по един и същи начин. Това, обаче не пречи да сме като Станко Тодоров едно време:-)

Unknown said...

Трябваше 2 ма французи да дойдат и да покажат нагледно какво представлява българският народ с оребрен червен бесепарски отзад.
Докторе обърнете внимане, че оребрените пениси са червени!

Marten's said...

Peter M-направо ми го взе от клавиатурата,но без "бесепарски",а парламентарен или политически-по избор-отзад!

Anonymous said...

Докторе, какво ще кажеш за учителката по литература от Плевен,а?Имало свестни учители в таз България.

mar said...

много добре

Anonymous said...

Докторе, да не би да си болен?!Не пишеш нещо?Д

prodigal said...

Много добро, като и почти всички материали в блога, направо реабилитираш гилдията (голямо зле е четвъртата власт напоследък).

Дано поне част от по-неопитните ти колеги гонят летвата, ама за това май и четене трябва, освен да си можеш. Да оставим на страна, че и разрешение вероятно е нужно, най-често.

Този образ Фуше, го бях забравил, пък идеите му са толкова актуални. ;)

Поздрави