3/07/2010

Призив

Братя, подкрепете подписката до парламента срещу Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП, с което хер Флик иска да измъкне залъка от устата на хората от дребния и среден бизнес!

Можете да го направите ТУК

5 comments:

Anonymous said...

Тонка, моите уважения, ама тоя път си объркАл рейса малко. Указанието е издадено от някой си Красимир, който пък от своя страна е назначен от някой си Орешарски. НАП и НОИ наистина са на подчинение на министъра на финансите, но в случая става дума за солова акция. Дянков си има достатъчно главоболия напоследък, за да се занимава с това, което не е точно негова работа. Нещо повече - като попрочетох малко по форумите по въпроса (пряко засегнат съм, фирмата ми буквално виси на косъм), установих, че указанието макар да противоречи на здравия разум и нормалната логика, е законосъобразно. Та... макар да подписах вече петицията и да се надявам указанието да падне, не мога да си затворя очите и да кажа на бялото черно. Истината е, че трябва да бъдат коригирани закони и подзаконови актове, за да влезе всичко в норма. И още нещо има, Тонка, за което никой не се запита, а то е - ЗАЩО го направиха това. Мисля, че отговорът е очевиден - за да се напълни касичката на НОИ и да има пари за пенсионерите и циганите.
Мисля, че се досещаш в каква дълга дискусия можем да влезем от това заключение нататък... нямам желание да го правя.
Докато не се научим да търсим източниците на проблемите си и да ги отстраняваме, подобрение около себе си няма да видим. А на Дянков, когато все пак му се наложи да оправя бакиите на нападжиите, бих припомнил една американска пословица - two wrongs don't make a right.

Femme said...

Тъй като отново става дума само за мъжкия род, и то непосредствено преди Осмия март, ще пропусна апела, а може и цялата колонка за деня.

Anonymous said...

Изобщо не си объркал рейса докторе. Наистина Указанието е подписано от Кракимир Стефанов - изпълнителен директор на НАП...който на въпрос на журналистка от Дарик радио...се оказа, че не знае какво е подписал и отговори.."Обърнете се към методистите на НАП".
Изводът а) или това указание идва директно от МФ..
б) Стефанов го е подписал с единствена цел да се подмаже на шефа си...колко приходи ще събере.
Просто Стефанов бяга от директен отговор.
Че законодателството ни не е наред това е ясно. Че трябва да се приведе в европейски норми също.
Тази подписка е да парламента, който е законодателя и би трябвало да промени така закона, че в него всичко да е ясно.
А не с указанията на "самозвани тълкуватели" да изкарват четсните хора, който по 25 часа, 8 дни в седмицата се трудят за да вържат двата края едва ли не мошенници и да им се вменява задължение да плащат осигуровки върху суми, които в повечето случаи не са и сънували.

Anonymous said...

s udovolstvie ustanovyavam, che v bylgariya pokylvat pyrvite kokicheta - elektorat za dyasna partia

Anonymous said...

Докторе. Тръгвах да се подписвам под петицията и видях, че има място за коментар. Мислих, мислих ама нищо оригинално не ми идва на главата. От това което си написал ти едва ли има нещо по оригинално.

"Граждани, до 16.23 часа на 1 юни 2010 г., можете да не си давате много зор с бачкането. Не, че сте се скъсали де, но има повод още малко да забавите темпото. Според изследване на Института за пазарна икономика, тези 5 месеца и 1 ден ще работим за данъците. Лани този ден, наречен „Ден на свобода от правителството", е бил на 27 май, т.е. три дена по-малко. В САЩ ще е на 13 април, в Австрали на 22 април и т.н.
Представяте ли си, пет месеца от годината работим за тия кърлежи! Той затова един пич отишъл в данъчното и казал, че иска да си вземе един месец отпуск. Ама как, вие не работите при нас!? Да де, но работя главно за вас."

Подписката е сериозна. Ама въпреки това един такъв текст ще е точно на мястото си.

Че ще разрешиш ли да те цитирам. Все пак авторството е твое.
Ако разрешиш ще пиша, че е цитат, без подробности. А ако кажеш ще напиша че е цитат от д-р Филипов.