3/09/2010

За курвата на Нейтли и … други курви

Аман от помияри!
В сайта си Бареков написал: „Бареков подкрепя Бойко и Дянков срещу Първанов”.
Браво! Макар, че, ако бях на мястото на Бойко, енергично щях да откажа. Но негова си работа. Аз се сещам как колегата Москов в качеството си на главен редактор на „Стандарт” беше събрал екипа и им съобщил: „Стандарт подкрепя кандидатурата на Буш”. И Буш спечели…
Какво стана бе, майна? Забравили как само преди година правеше ревитализация на Гоце Маца в „Стандарт”. Как ни убеждаваше, че "добрите дни пред него предстоят, че го чака чудесно политическо бъдеще”, че му е гарантирано мястото като остров на спокойствието и носител на толерантността и баланса в обществото… Как го провъзгласи за „баща на нацията”. Което ме принуди навремето веднага да помоля за статут на копеле…
Тази статия на Бареков ме убеди окончателно в правотата ми да пиша думата анализатор с две "л" - аналлизатор. Няма да се хваля, но не мога и да не спомена, че тази дума изненада и мен с евристичния си заряд.
Между другото, чета, че австралийски учени установили, че леките жени (курвите по народному) имали специфична група гени, които ги различавали от задръстените. В смисъл такива си се раждали…
Трусът, който предизвика опитът на Граовската тектонична плоча да се подпъхне под Банкянската, затихва. Прогнозите са, че до няколко дни ще отшуми напълно. Проф. Драгомир Драганов вика в „Труд”: „След 2-3 дни между тях пак ще има джентълменски отношения.” По принцип съм съгласен. Само за „джентълменски” ще възразя. Щото джентълменски са отношенията между джентълмени. А от Съмърсет Моъм съм запомнил, че „за да се получи един джентълмен, трябва да минат три поколения… Преди всичко джентълменът е син на джентълмен, бил е в колеж и е следвал в Оксфорд или Кембридж…”
Все работи, дето не са налице при нашите джентълмени.
Драго вика още, че никакви трусове нема да има напролет. „По простата причина, че българинът, като види, че копривата е тръгнала, се успокоява.”
Тука вече на сто съм съгласен. Даже си спомням едно хубаво стихче от „Елегия” на Ивайло Диманов:
И този път ще доживеем до копривата –
това е нашият извечен идеал.
Като взривен небостъргач се срива
митът за тъй наречения нов морал.

То, както се вижда, е писано по царско, но става и за Бойково. Морал след морал се срива, но пак тръгва коприва. И така я караме – от коприва до коприва…
Д… тая крива нива…
Пък „Новинар” информира, че порно звездата Бриана Банкс се отказвала от порочния си живот и се отдавала на целомъдрена библиотекарска работа. “Ще потърся, рекла, спокойствие сред книгите и ще се запознавам с нови хора”
Да не ви додея днес с литературни препратки, но доколкото си спомням, в «Параграф 22» старецът на Нейтли оправдаваше курвата на Нейтли с това, че “проституцията й дава възможност да се среща с хора.” Тоест, точно наобратно…
Между другото като споменах Хелър, та се сетих как поетът Ани Илков писа преди време: “Вече половин година откак президентът Първанов (тъй както курвата на Нейтли от романа на Джоузеф Хелър) се появява в публичното поле от всевъзможни ъгли и кьошета, за да атакува безогледно българското обществено мнение…”
Поети... Карбовски представил по много оригинален начин новата си стихосбирка. Направил го в Hill clinic, където срещу 2 000 лв. може да си увеличите G-точката, да си „подмладите вагината” (от 2000 до 8000 лв) и други подобни услуги… И заедно с друг виден поет, Тома Марков, закарали една гола моделка… „Защо има технология за освежаване на вагини, а няма такава за освежаване на литературата”, запитал риторично Карбовски… И поискал прочистваща операция „Стари курви в литературата”, забрана на „менструалната поезия”, превръщането на станцията на писателите от старчески в публичен дом” и други такива…
Между другото, чета редовно Тома Марков в «Новинар» и като разбера защо точно пише и какво иска да каже, ще ви обадя...
Карбовски определил стихосбирката си като: „”Изключителна книга”. Преценете сами:
Гърдите Й са родени в лудница.
Зърната Й гледат навътре във мене
И ме разкъсват и ме раздират
И ме прибират преди да се стъмни
По стръмните пътища на Колената Й
Осветени от Очите Й
Мокри като Устата Й
Твърди като езика ми
Бродещ между Краката Й.

Ми да ти е сладко дет се вика…
Та исках да кажа, че некои извървяват обратния на госпожица Банкс път…
Бойко заплашил лекарите и земеделците: „Много ви моля, когато речете да ме пресирате, да знаете, че съм написал оставката на правителството и тя е в джоба ми. Влагам целите си усилия и характер, но всичко си има граници”.
Вярвам му, че влага усилия, но историята, забелязал съм, не държи сметка за усилията, а само за резултатите. А резултатите… На Национален съвет хората на Мартин Еванджелиста изработили програма от 13 антикризисни мерки, които ще покажат на Костов и после ще връчат на Бойко. Марто вика, че те запретнали ръкави поради „критичното положение в страната”: „В момента цари хаос, ГЕРБ не изпълнява своята предизборна програма, стига се до бедствено положение…”
Ей, господин премиер, каква я мислехме, каква излезе? Не било толкова проста работа! „Ма каква е разликата между кмет и премиер? Разлика в няколко милиарда повече, които се управляват. Да управляваш София и два милиона от най-интелигентните хора на държавата не е никак малък пост. Ако си премиер, единственото, което е, ше ти сложат едно портретче у Министерски съвет.”
И ще си останеш с портретчето…
Пък Тетка Цачева проявява характер, не се съгласява за оставка: „Това в момента не е добър ход за държавата. Едни избори в момента не са добър знак и към Европа и най-вече за стабилността на държавата.”
За Тетка това никога вече няма да бъде добър ход. Помислете логично – никога повече с. Драгана, община Угърчин, Ловешка област няма да излъчи председател на НС. Монтана също ще бъде зле засегната. И още много села и паланки…

20 comments:

Anonymous said...

Génial mon Seigneur

NJ

Anonymous said...

Стихчето на Карбовски ме остави безмълвна. Вогонската поезия от Пътеводителя е направо приятна за ухото в сравнение с тази. Този за чий ..... е решил че може да пише поезия? Е то бива, то може, ама другари!?

vezz said...

сра в каца гоце маца :)

Unknown said...

Преди всичко бих искал да изразя почитанията си към Доктора! От години го чета с удоволствие, даже закубих една негова книга, която бях взел от приятел. Още го черпя за извинение, когато се съберем да си правим взаимна психоанализа на шише водка. По-евтино щеше да ми излезе да си я купя пустата му книга :)

Колкото до "поезията" на явлението :) Карбовски, смея да кажа, че е плагиатствал от един млад автор, Ясен Василев. Та той има едно стихотворение, в което всяко "и" е главно. Този хихи пък е решил да пише всяко "Й" с главна буква.
Предлагам в следващите си творби да се концентрира върху останалите гласни от азбуката :)

Дерзайте Докторе!

Unknown said...

P.S. Исках да кажа загубих, а не "закубих".
Извинявам се на аудиторията!

Anonymous said...

Извинен си, Тихомире. Ама да пращаваш - "Й" не е гласен звук / буква, както казваш/! :)

Unknown said...

Посипвам си главата с пепел за тази фундаментална грешка :)
Но това, че съм извинен, ми стопля душицата... Приятна вечер и добро настроение желая на всички!

Живко said...

Много си жлъчен днес докторе...
За наше най-голямо удоволствиа!!!

Живко said...

Пардон, удоволствие.

DENI said...

Май Карбовски сефте вижда зърна,вагина и..твърди колене:) И накрая какво- с езика хахахха. Господи,прибери и смешните. А коленете на Тетка са като бебешко личице,ама извадено с форцепс.

Anonymous said...

Аналлизатор наистина се явява като добро название за някои родни писачи.

Не смятам обаче, че когато одобриш някоя личност трябва да я подкрепяш, дори когато глупостта й вършее по всички медии.

Впрочем като си споменал за Съмърсет Моъм, сега се сещам, че имаше един писател във "Вино и баници", който дължеше популярността си на много труд и на никакъв талант. Просто хвалеше всички останали писатели и те му се чувстваха задължени.
Това ми напомня на някои български блогъри. :)

Anonymous said...

За Тихомир
Карбовски е още по жалък преписал е от 17-годишният Станислав Касчийски :
Избяга
24 юли 2009
Избяга комунизма.
Избягаха и ТКЗС-етата, а с тях ни напуснаха и демократите.
Останалите избягаха с банките и с идеите си.
После избягаха няколко правителства.
Избягаха и парите.
Избяга и Жорж Ганчев.
От Испания избяга и царя.
Избяга ни либидото.
Избягаха и надеждите за държава без корупция.
Избягаха и свестните.
Избяга и тока.
Избягаха и фондовете.
Избягвахме влизането на европейски и световни футболни първенства.
Избяга и чувството ни за хумор. Слави го сви.
Избяга и журналистиката. Нея я сви Ирен Кръстева.
Прибягаха турците в България за изборите.
Избягаха и надеждите ми.
Съучениците ми и те избягаха.
Избягаха и агентите.

Останаха само техните наследници и техните гардове.

Айде бегайте!

http://bsskg.wordpress.com/
ТТ

Anonymous said...

Кат се замисля... дали премиерът да не вземе да си изпразни джобовете?

Anonymous said...

Къде е плагиатствал от мен? :)

Anonymous said...

Ами виж по горе коментара на Тихомир
ТТ

Верка said...

Тоз път особено ме кефят кратките и съдържателни коментари на автора под зашеметяващите цитати, с които е преценил да ни запознае.
Поети...
Както правилно е отбелязал първият коментатор на днешния пост: Genial, monsieur le Docteur!

Anonymous said...

Евалла Док!Явно днес музата те е споходила.Всеки ред ти е все у десетката!Да си жив и здрав!

shoki said...

Абе всичко много хубаво,ама това за ентелегинцията* в София как го измисли бре.Ей стегни са ба!!!

Anonymous said...

Докторе, не споменавай името Барбареково, че може да се помисли за значим.

Anonymous said...

За "аналлизатора" имаш "мн.добър"!Теди също пуши единичка...
Л.Л.Г.