2/10/2010

Доц. Трактора

Тая нощ са арестували доц. Алексей Петров от УНСС, известен извън университетските среди като Трактора. Не им върви на УНСС! Втори преподавател им арестуват.
Не че има някаква връзка, но ще напомня, че и Косьо Самоковеца беше възпитаник на УНСС. И беше защитил с отличен дипломна работа на тема: “Структура и организация на данъчната администрация в България”. И помните как, въоръжен с туй знание, стана шеф на цялата контрабанда и повечето политически партии... Но да не напомняме, че пак ще скочат феновете на… Във ВАК обаче не знаят нищо за доц. Петров, няма хабилитирано такова лице... Но може и той като Бойко да е защитил в Магнаурската школа...
Всъщност, аз още преди да чуя новината, си знаех, че днес ще се случи нещо такова. Защото Лещански беше написал в хороскопа на Бойко: „Има една група от зодията, чиито проблеми се отнасят към деловите партньори. По-точно става въпрос за неразбирателство, което предизвиква доста напрежение.”
Не знаех, че ще е точно Трактора, щото Бойко е имал много такива партньори…
На Бойко специално Лещански му познава. Оня ден например му пишеше, че го чака път и аз какво ли не си помислих… Ама не, замина за Англия.
Изобщо размърда се народната милиция. Дано е на добро. В центъра на столицата почнали да глобяват пешеходците за неправилно пресичане. Засега катаджиите си затваряли очите само за високопроходимите 4х4 пенсии, но и това ще е до време…
Преди да кажа браво, ще отбележа, че специално тия дни, при непочистените тротоари, от КАТ трябва да се въздържат от глобяване. Софийските граждани много-много недолюбват онази екстензия на човешката ръка, наречена гребло. Вследствие на което пешеходците се превръщат във фигуристи. Току гледаш как някоя пенсия направи двоен аксел или троен ридбергер и се приземи гъзним. Кой ръка, кой крак… В такава ситуация човек пресича където може, ако изобщо може. Но некои си карат така без оглед на метеорологичните условия. Оня ден, преди да завали снегът, за малко да пратя една пенсия в по-добрия свят. Пресича, моля ви се, успоредно на подлеза! Направих й учтива забележка: “Господине, има подлез за пешеходците…” Оня като се разпеняви: “Глей си работата бе, чукундур, ти ли ще ме учиш!” Помислих да му сляза, па го зарезах. Е, не безмълвно, разбира се, влязох му в тона: “Ей, дърт педал, за Орландовци ли бързаш, бе!” После много ме беше срам, но дума назад се не взема…
В интервю колегите от „Стандарт” питат проф. Кушлев, от комисията за незаконно забогателите, дали политици са се опитвали да му влияят. Вика: „Спомням си, че преди време в комисията дойдоха 5-6 красиви депутатки от различни парламентарни групи, които ме помолиха да простя във връзка с един случай. Не се повлиях.”
„Стандарт” все пак открехва малко пердето: „Кои депутати са лобирали пред проф. Кушлев за Братя Галеви - четете утре.”
Хайде на бас, че една от тези 5-6 депутатки е Мая Манолова! Щото професорът казва красиви, затова се сетих за Мая. Е, професорът е на години и е нормално да харесва жени на средна възраст… Един приятел ми разправяше, че веднъж нещо споменал по неин адрес „средна възраст”. И тя като подскочила: „Ах, но как може! Говори ли се така на една дама! За първи път чувам, че съм на средна възраст.”
Винаги има първи път…
Гледам по телевизора двойничката на Тетка Цачева. Казва се Кръстина Стайкова, директорка на читалище в с. Труд. Ама досущ Тетка. Госпожата си изглежда перфектно за директорка на читалище. Просто си е на мястото. И прическата не те дразни, все пак в с. Труд не ходят като софийските фльорци всеки ден на фризьор, и дрехите, и най-главното не се опитва да говори с мъчни, неовладени, неинтериоризирани казано по народному, конструкции. Та си дадох сметка, че не външния вид на Тетка ме дразни. Просто не си е на мястото. Като директорка на читалище, щях да й отдам нужното уважение…
Ало, Банско, научавам, че сте имали клатене от 2.4 по Рихтер! И се сетих, че поетът от пазарджишкия край Иван Динков обясни в едно интервю веднъж: "Дори когато лежат върху жените си, българите не шават, а чакат да ги разклати някое случайно земетресение." Та затова рекох да ви питам дали сте се възползвали. Е да, кратко беше, но ние българите май не обичаме много дълго...
Ей, братя, като стана дума, да не забравя да ви кажа. Внимавайте с уредите, които не познавате. Един пич на 43 г. от новопазарските села намерил на жена си вибратора и решил да види какво толкова му харесват жените. Всъщност, може и да не е пич вече… И нали аджамия в тия работи, та го изпуснал и се отзовал в шуменската болница… Егати дзвера, каква е била тая батерия, та вибраторът продължавал да работи и му стигнал чак до стомаха. Та се наложило да го спасяват с тежка операция. То пак добре, че булката е била от скромните, та си е закупила от малките. Но може би пък ако е бил от по-големите, не е щял да го изпусне. Знам ли.
Да, както казваше Съмърсет Моъм, „едва ли има човек, чийто сексуален живот не би потресъл целия свят, ако бъде огласен по радиото и телевизията”.

17 comments:

Anonymous said...

Ч А Л Г А Т У Р А

Anonymous said...

Аз пък не се срамувам да си призная, че днес се смях цели шест пъти! Шрудно се пише хумор, но но доктора си го може!
Благодаря, докторе, за хубавото начало на деня!

Anonymous said...

Аз пък не мога да разбера: как може докато четеш нещо, което тихаресва и ти доставя удоволствие, същевременно да броиш колко пъти си се засмял?!
Бог да ме пази!

Anonymous said...

Браво, докторе.

Anonymous said...

Аферим,машаала докторе!

Anonymous said...

Те хората около мен броят и ми казват!:) Никой от познатите ми почитатели на д-р Филипов не слуша чалга - все свестни хора сме! Можем и със себе си да шегуваме!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Верка said...

Изглежда много зависи от общото настроение на четящия, но днес наистина се хилих до припадък...
Привет, док!

Anonymous said...

Аааааа! Много Гот!
Д-ре, тея от милицията както подхванаха икономиксите (сега учат "икономикс" и излизат "икономиксити") може и до Дянков да стигнат. А пък- недай си боже - може да арестуват и един, дето не искаш да му споменаваш името...
Той така рече доц. Трактора - ако му били взимали под внимание докладите на информатор, онова лице (дето не му казваш името) отдавна щяло да е в затвора.

Anonymous said...

На мен пък четенето на д-р Филипов не ми пречи на чалгата.
Даже в известна степен се допълват - то се е майтап.
Но тая обида - дето съм бил ентелегентен - не мога да я преглътна.
Не е верно, че съм ентелигентен - имам и работа, и пари, и къща, и кола...

Anonymous said...

Д-ре,
Ама Доц. Трактора го гътна Цецко Багера.
Бати Бойко го освети още от немската сгляда.

ахо said...

Другари,
некой да е чул какво откриха в мазето на басейна Спартак баретите? Некакви папки, архиви,снимки. Да попитаме все пак, от кумова срама, по официалному...

Anonymous said...

Д-ре,
Не се излагай - ама хич не съм вентилатор(фен) на ББ, но кандидатската му дисертация си е минала през ВАК.
"Д-р Тони ми е скъп, но истината ми е по-скъпа"
:-))))

Anonymous said...

В мазето на басейн Спартак са старите прашки на стриптизьорките и проститутките.
Може да има и ползвани презервативи.
Ебати тъпото население - те му затварят болниците и го крадат отвсякъде, то рови у мазето на Спартак!
Зрелища без ляб.

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Съгласен съм, Бойко е защитил и е минал през ВАК - 11.04.1990. И съм го писал още преди време. Имах предвид, че е защитавал в Симеоново - Магнаурската школа. Докато с Трактора нещата не стоят така.

Anonymous said...

Хрумана ми едно предположение и реших да го споделя. Нали си спомняте колко смаяни бяха хората когато пуснаха хамстера? Дали не е сключил сделка да им поднесе доц. трактора, в смисъл на някакви доказателства и/или да му спретне някакъв номер? И понеже уж го издирват същата вечер след ареста се предал. Предолагам, че по - късно може и да се разбера, напр. ако само той се откачи с някоя формална присъда. А най - вероятно е нищо да не се разбере. А всички тези неща дето ги пишат за главата на октопода - смешкииииии или както казваше ББ шменти-капели :)@Тони Филипов, д-р. Много те уважавам, ама мисля че тези боклуци не заслужават да им пишеш прякорите с голяма буква :)

shoki said...

Отдавна не се бях хилил така.Те това е сладкодумие.Поздрави на автора.