2/11/2010

"Е, с'я си е... майката!"

„Финансовата бездна е единствената в която можеш да падаш цял живот и да не стигнеш дъното.” Без да оспорвам великия Остап Сюлейман Берта Мария Бендер бей, ще допълня, че и в моралната бездна можеш да падаш, да падаш… колкото си искаш да падаш! По телевизора журналистката и издател на в-к „Галерия” Кристина Патрашкова, ген Наско и Едвин Сугарев дискутират ареста на Трактора. Патрашкова яростно защитава арестувания. Да не си помислите, че го защитава като издател на вестника? Не, бил просто един добър източник на информация. И освен това цял живот бил служил на родината. Слушам я как слави мирния Трактор и без да искам се сещам:
Сообщение ТАСС: Сегодня на советско-китайской границе произошел вооруженный инцидент - китайская сторона обстреляла наш мирно пашущий трактор. Ответным ударом трактор уничтожил 3 ракетных установок китайцев, после чего перешел на околоземную орбиту. Тракторист капитан Петров награжден медалю. Председатель колхоза генерал-лейтенант Иванов заявил, что если подобные провокации повторятся, на поле выдет комбайн.”
В оригинала си е Петров, да не мислите, че аз съм го преправял! И председателят на колхоза е генерал лейтенат, само че не е Борисов. А разликата е, че на полето излезе Багера, не комбайна…
Пък ген. Наско има нахалството да прекъсне Патрашкова веднъж. Леле-е-й! Изсъска и моменталически зае онази поза, в която обикновено я изобразяват на емблемата на аптеките: „Не ме прекъсвайте, аз все пак съм дама!”
Няма да взема отношение по същината на това твърдение, само ще напомня, че в предаването „Огледала”, което е малко нещо като състезание за дами, Патрашкова беше победена от Евгени Минчев…
Цяла София знае, че Недялко Недялков и Алексей Петров са собственици на „Галерия”, Патрашкова продължава да се прави на набожна. „Който иска да дойде в редакцията, ще му покажа документите…” Прозвуча толкова смешно, колкото когато Желева канеше Европейския парламент в Бургас…
От друга страна сега като го арестуваха Петров и всички изведнъж почнаха да правят открития какъв голям бандит е бил. Изведнъж и кьоравата държава, и еднооката журналистика прогледнаха. И понеже и аз искам да притуря нещо във всенародния откривателския патос, та реших да открия, че той освен офицер под прикритие е бил и доцент и д-р по икономика под прикритие в УНСС. Щото във ВАК нямат информация туй лице някога да се е хабилитирало. Като напишеш на сайта на ВАК Иван Костов и си излиза, че 1985 е станал кандидат на науките, а 1991 е избран за доцент. А като напишеш Алексей Петров нищо не излиза. Та по това съдя, че и в научните среди е бил под прикритие. И с основание. Напоследък се оказва, че и сред учените е имало много бандити. Игнатов вика, че в антикорупционната комисия били постъпили три сигнала за корупция – за Югозападния университет „Неофит Рилски”, УНСС и Стопанската академия в Свищов.
Кой професор, кой доцент… Дето викаше Марко Ганчев: “В преходните епохи за какъвто се представиш, за такъв минаваш.” Срещам веднъж един колега от Философски факултет. Ела, вика, да ти кажа нещо много смешно. Днес, вика, избрахме проф. Евгени Дайнов за доцент… Как, бе, викам, той се пише по вестниците професор… Пише се, ама… И за него проверих, във ВАК наистина г-н професорът е доцент, кандидат на науките…
И Цецко прави открития: „Става въпрос за изключително добре организирана престъпна група на територията на страната, която през последните 10 г. е създала този октопод…”
През 4 от последните 10 г., ако не бъркам, Бойко беше главен секретар и колеше кучето в МВР. Политическото ръководство в лицето на проф. Петканов рядко беше в състояние де погледне трезво на министерството…
Некои в БСП се правят на потресени. Например Румен Петков: „Аз се безпокоя, че в момента ние сме партия, от която обществото няма особена потребност.”
Донт са уори, бе! Абсолютно си прав! Ако обществото е достатъчно зряло, то ще осъзнае, че и за в бъдеще няма да има потребност от такава партия. И вие вече ще си идете, щото много се задържахте… Лично аз отдавна съм решил за себе си, че не се нуждая от сенилна партия, ръководена от дете-идиотче...
Ама наистина, тоя или е най-големият баламурник, който се е раждал, или … Чак не смея да си го помисля. Щото ген. Наско е прав, че Сертов е бил само номинално шеф на ДАНС, а конците е дърпал Петров, „ръководен” от Станишев. Татяна Дончева вика: „По времето на Станишев, единствено Алексей Петров е имал достъп до кабинета на министър-председателя, като такъв достъп не са имали дори депутатите от БСП.” Румен нито потвърждава, нито отрича, че Петров е държал компрометиращи материали за Станишко. Тоест, може би Петров е пъководил Станишев... Пък „Монитор” клепа, че Петров бил зад проекта на Дончева. Дончева вика, че по времето на Костов ген. Наско е назначил Трактора като офицер. Петров бил свързан с финансирането на СДС, с Надежда Михайлова и Емануил Йорданов. Бойко Борисов като главен секретар и Никола Филчев като главен прокурор са също били свързани с Петров…
Объркахте ли се? И що? Толкова е просто! Октоподът е много по-голям, сега му режат само едното пипалце… А октоподът имал 8 пипала и 3 сърца, чета във в. „Атака”. Щото аз и вестник „Атака чета”. Тия са много интересни. Оплождали се с пръста… С пипалото, де… средното дясно.
За малко да си тръгна, без да обясня заглавието.
Комисарят по правата на човека към СЕ ни обвини, че не сме били достатъчно толерантни с ромите. Изобщо не е прав. Ако ние не сме толерантни, не знам кой… Оня ден ви разказах чистата истина, кой изяде лебедите на кралицата, нали? Сега като излезе „Мисия Лондон” на екран, ще видите как истината е скрита в името на етническата коректност. Във филма готвачът на българското посолство ходи да лови патки в Хайд парк и ги готви. Ама те били с чипове и бобитата цъфнали в амбасадата. Та тогава готвачът казва заглавието.
Да, „Мисия Лондон”. Само съвпадение е, че арестите се състояха непосредствено след мисията на Бойко и Цецко в Лондон…
Забележка: Днес изобщо не съм си поставял за цел да ви е смешно. Ако някъде е станало смешно, било е случайно.
Айде и ще се видим в неделя, късен следобед. Ако нещо не ме назори междувременно...

20 comments:

Anonymous said...

Гениален, както винаги! Благодаря за прекрасните текстове, които чакам с нетърпение и чета с удоволствие!
Докторе, ако позволиш само едно дребно уточнение: предаването на Радост в което бяха Патрашкова и Евгени Минчев вече се казва "Модерно".

морския said...

Чудесно, но защо чак в неделя? Утре е петък!

Joro711 said...

Докторе,пак да те помоля за бутонче за фейсбук?Така ще разшириш значително аудиторията.

tany said...

И аз да питам защо в неделя.....ми какво ще правим дотогава....вече сме зависими!

Anonymous said...

Д-ре, дано не сме те обидили с това дето все ти благодарим, че ни разсмиваш. За себе си поне знам, че целта ти не е такава, ама то отвътре им идва на хората, дето се казва напушва ги смях, щото ти така си ги казваш нещата - дар божи е това! И ние имаме щастието да се докоснем до него... Да гледаме на проблемите с насмешка - това е сигурен знак, че ще ги разрешим!

Bla said...

Смешно, ама бодливо.

Anonymous said...

Днес и коментарите са на ниво. Слава Богу!

Anonymous said...

Д-ре,
Гледам ти Иво Инджев не само го четеш, ами и .... айде да кажем, доразвиваш творчески.
При това положение текста не може да стане смешен - най-смешното при Инджев е, че е опериран от чувство за хумор.
Но това са дребни кахъри.
Важното е, че ти имаш достатъчно чувство за хумор за да ни разсмееш по няколко пъти (и аз не ги броя, но ако се налага ще почна).

Anonymous said...

Както се казва, great minds think alike.

http://glasove.com/article-7025.php

Anonymous said...

"Днес и коментарите са на ниво. Слава Богу!"
Еййй, и критик си имаме! Ма ние пишем на доктора, критико, не ти да ни оценяваш тук!

Anonymous said...

Гениален, както винаги! Благодаря за прекрасните текстове, които чакам с нетърпение и чета с удоволствие!

Anonymous said...

"Във филма готвачът на българското посолство ходи да лови патки в Хайд парк и ги готви. Ама те били с чипове и бобитата цъфнали в амбасадата. Та тогава готвачът казва заглавието."

Д-ре,
В пиесата готвача не лови патки, а ги съхранява за продажба - крадат ги български артист и руски мафиот. Бобитата не идват - забраняват им по политически причини. И готвачът няма такава фраза - като твойто заглавие.

Но ти отделих 7 реплики от този творчески бисер, които стават за заглавия:
1. БАНИЧАРОВ: Що ли се ожених за тая уроспия, да се еба у главата, да се еба!
2. РАЧО: ......Никой не ни ебава за слива, нас радистите.;
3. РАЧО: ....Мръсници, гадове, предатели, лайнояди... (Слухти, тръгва отново.) Да ме накажат, бе, ебал съм им майката!
4. РАЧО: Тия се ебават с нас!!! Дай нож!
5.БАНИЧАРОВ: И к’во ще ги правим сега тия патици, бе, да ти еба майката? Ти си виновен!
6. ЧАВО: Ти ще видиш, баница смачкана... Ще се ебава с мен.
7.ДАНАИЛОВ: Аз лично няма да стоя никъде, отивам си вкъщи. Не съм им слуга, да се ебат в гъза!

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Може и да си прав. Аз четох в някакъв вестник, предупреждаваха да не се стряскаме от билборд на Любо Нейко със сатър. И там пишеше, че това била репликата на Баничаров... и другите неща, които съм написал. За съжаление не съм чел романа.

Anonymous said...

Аз не бих го прочел романа.
От 22 читатели и от възможна оценка 5, рейтинга на романа е 3.23(доста ларш).
Но е политически правилен.
Между другото имал и някаква награда на сп. Clouds.
Аз такова списание не открих.
Но то имаше и един български филм Дзифт - дето уж беше награден, па се оказа, че не е точно така.
Кво да направиш - преход - всеки се представя за какъвто си иска.

Lado said...

Ако някой е имал съмнения относно авторитарния характер на управлението у нас, вече е крайно време да се раздели с тях. И с държавата..

Общественият интерес налагал игнорирането на презумцията за невинност в случая "Октопод", според един от мотивите на съдията за задържане под стража на А.Петров, обявено след 6 часово заседание.Чух го по БиТиВи от Миролюба Бенатова.
Не беше щастлива , когато го съобщаваше.

А аз си мислех,че принципа е въведен именно за да защити обществения интерес.

Презумпция за невиновност(по народному - невинност)
(Презумпция в правото е допускане, което се приема за факт до момента на опровергаването й. Тя бива два вида - оборима и необорима. )

Основополагащ принцип на углавното съдопроизводство.
Гласи, че бремето на доказателствата лежи на страната на обвинението.
Обвиняемият не е длъжен да доказва невиновността си, а обвинението е длъжно да предостави юридически безупречни доказателства за вината на обвиняемия.
При това всяко обосновано съмнение в доказателствата се трактува в полза на обвиняемия.
В тоталитарните и авторитарните страни този принцип се игнорира.

Bye, bye, law...



Съдът прие, че не е налице опасност обвиняемите да се укрият, но относно приетата хипотеза на закона съдът коментира, че обвиняемите могат да извършат друго престъпление.Затова общественият интерес трябва да надделее над личните права, записа в определението си съдия Ана Захариева.

д-р БАР said...

Как така останахме без четиво от Вас тези дни? Да не би Тъща Ви да е у Вас за празниците? Айде, простете и, днес е Прошка!
С Уважение и лека тъга, че деня ми не можа да започне с Вас!

Anonymous said...

Гениален и велик, както винаги! Благодаря за прекрасните текстове, които чакам с нетърпение и чета с удоволствие!

Anonymous said...

аналогията между романа и посещението на Б и Ц в Лондон е знаменито. А романьт е много забавен!

А преследва Б, Б има вземане даване с Г. който се има с А. Заплетена ситуация. Който издьржи, казва ББ.

Министьра на здравеопазването ходил в САЩ, платила му една голяма фирма дето прави пари от трансплантации, ама това се е нормално, казва министьра.

Та борбата с корупцията продьлжава и който издьржи....

Благодаря ти д-ре за интелигентния коментар.

фен

Anonymous said...

http://money.ibox.bg/news/id_241391812

Nishto novo pod slunceto...

Светла (една от всичките) said...

Ъъх, вече "късният следобед" свърши и започна ранната вечер. А д-р Тони още го няма. Явно междувременно нещо го е назорило, както той самият се опасяваше. Дано това нещо не яде хора, та да дочакаме все пак дума от Доктора.