1/14/2010

Човекът- медия

„Монитор” пише: „Безсмъртно е прозрението на Алеко, обобщил народопсихологията ни в образа на Бай Ганьо… Евродепутатите от БСП и НДСВ дадоха поредното доказателство, че "тъмният балкански субект" с дисагите не е останал в миналото.”
Какво съвпадение! И аз се сетих за Бай Ганьо, който с празни дисаги е тръгнал към Европа. Но за Бай Ганьо после. Първо да ви съобщя, че аз пък бях при Гиньо Ганев. Връчиха ми награда в раздел „Интернет” за блога ми. Налага се аз да ви го съобщя, защото явно такива са изискванията на регламента – всеки да съобщава само за собствената си награда в собствената си медия. Много строг регламен. Не допуска дори наградените да се поздравят по между си.
Та да ви кажа и как премина награждаването.
След като благодари на журито за ювелирния избор, д-р Филипов каза: „Давам си сметка какво значи да се даде награда за медия на сам човек. Това означава, че сме оценен като „човек-медия”. Такива сме само няколко в държавата: Човекът-парламент, Човекът-паяк, Човекът-глас и аз. (Глас от залата: „И Човекът-партия.)”
В типичен холивудски стил, д-р Филипов благодари на съпругата си за търпението и изказа горещите си благодарности на своите бивши работодатели, които са изковали характера му. Особено отличи г-н Дилян Пеевски, издател на „Монитор”: „Без неговата решаваща помощ щях да си седя на топло в редакцията и никога нямаше да израсна до човек-медия.”
Мило тържество.
Веднага след него д-р Филипов седна пред телевизора, да не би да го покажат. Ама не го показаха. Но пък показаха Румен Петков. Който също много и мило хвали своя наследник в МВР Цецко. Ама толкова много, че чак съмнително. МВР единствено се справяло много добре. Умее Румен да бъде благодарен. Цецко не изнесе никаква далавера в МВР. Може и да е имало, може и да е нямало. Но той не изнесе. Но изнесе тайно бутилките от кабинета на Петков. Забелязани са самосвали пред сградата на няколко пъти, но завити с платнище и не се знае какво са извозили.
Като си гледам бележките, на 3 юни 2007 г. съм си записал: „Мисля си колко ли пари ще направи на Петканов наследника само, ако върне шишетата.” Тогава още не знаех, че Петканов ще бъде сменен от още по-голям професионалист. Щото Петканов се появяваше понякога на публични места с походката на недостатъчно еволюирал неандерталец, но Румен направо го изнасяха на тарга. Та той не ги върна, а добави и свои. Подозирам, че именно от тук са дошли парите за шестия апартамент, който Цецко купи лани. Върви му на пари на Цецко.
Да се върнем на Бай Ганьо. Шефът на германските консерватори, некой си Вернер Ланген, също заиграва на Балкански струни. Според него обвиненията, отправени срещу Желева от Тони Фарма, "са пример как вътрешни за България въпроси се прехвърлят в Европейския парламент".
О, консерваторе, ти почакай да се приемат Сърбия и Македония, пък тогава да видиш какви сценки ще ви направим! Сараево ще ви се стори детска игра…
А в тила, както винаги, духът е много по-висок. Въпреки, че оценката на изпитната комисия е, че „Румяна Желева не отговори достатъчно задоволително на нито един въпрос и изглежда не знае географски къде се намират някои конфликтни зони", Бойко продължава да се надява, че кандидатурата й да мине. Но за всеки случай е пуснал Ники Младенов да загрява.
Както ви казах, аз като чист българин, по вида посрещам. И мисля, че достойно посрещнах г-жа Желева. Защото още от пръв поглед оцених, че вида и е на „нетърпелив да се издигне човек”. Предполагам, че именно някой подобен протагонист е имал пред очите си моят приятел Селин, когато е написал: „Под стряхата на забележителната си словоохотливост и на незабравимия си темперамент тя бе приютила няколко прости, хищни и благочестиво меркантилни намерения… Във вътрешния й мир нямаше никакво място за съмнението и още по-малко за истината.”
Но както е казано във Великата книга, има време за посрещане, и време за изпращане. Вече е времето за изпращане. Защото на г-жа Желева й се налага да си тръгне и спешно да потърси онова място, където реставрират съсипани репутации и лекуват загубена доблест…
Айде стига за днес, че отивам на митинга пред Народното събрание да викам „У-у-у-у” на ченгетата. Ако набият някого, своевременно ще ви съобщя. Ако не съм аз, де…

16 comments:

Anonymous said...

Ако не е майтап това за човека-медия, едно яко ЧЕСТИТО!!!
А що се отнася до г-жата Желева, явно не си я бива женицата, ама пусти мераци! Ама май че и послъгва горката, а пък и ако пошавва ...
Не че има нещо лошо,ама знае ли човек.
Хайде със здраве и творческо вдъхновение!
Атанас Василев

Anonymous said...

ЧЕСТИТО !
Споделям радостта!
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=4776&sectionid=16&id=0000101
Ивн Банчев ((-:

Unknown said...

Док честита награда,а на митинга да внимаваш,че като знам кои колеги пратиха за охрана.... да не стане сакатлък.

scorpion said...

браво Поздравления за заслуженото признание

Leo said...

Докторе, честито за наградата. Напълно заслужено. Да е жив и здрав Интернета, че иначе как щяхме да чуваме гласа на такива непослушковци като теб. А той е важен. И интересен...

Unknown said...

Не Ви е забравил Отечственият Фронт, Дилян Пеевски Ви сънува от време на време, засега с облачета бели в небето...Президентът няма да се сети за "Стара планина" И няма да Ви стои добре, както национално отговорно висят върху реверите на Доган и Кадафи...Поздравлявам Ви за статиите Ви.

Anonymous said...

Честито! И за пореден път поздравления за писанията!

Дама купа said...

Честито за наградата! Няма да е последната! Със сигурност!

Anonymous said...

Да Ви е честита наградата и да се множи!
Обаче да вметна, че министър Ники Младенов каза, че си имал достатъчно други забавления като военен министър. То наистина управлението ни е цирк и поради това не поражда задължения, а забавления.

Anonymous said...

Приятелю, да си жив и здрав и още много награди да получаваш! Най-голямата награда е оная, нали я знаеш на Ботева. Ама да не стигаме толкоз далеч, по-добре е да ни радваш на живо и за дълго! Честито и НАЗДРАВЕ от Флоридата.

Anonymous said...

ЧЕСТИТО ДОКТОР ФИЛИПОВ,НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНА И ТВЪРДЕ ИНКОГНИТО ПОДНЕСЕНА НАГРАДА? ЗАЩО ВСИЧКО Е ОБВИТО В МЪЛЧАНИЕ, НИКЪДЕ ЛИ НЕ БЕШЕ СЪОБЩЕНО ЗА ТОВА? ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТ НАС-ЧИТАТЕЛИТЕ ВИ !!! Мари

Anonymous said...

Още един път честито, докторе! Наградата ти е формален израз на чувствата, които изпитваме ние, читателите ти. Да си ни жив и здрав!

Маринов

joasia said...

Поздравления за заслужената награда.С пожелания да не е последна.

ивайло said...

Честио Тони Филипов , Д-р

Anonymous said...

Честито Докторе!!!
Напълно заслужена награда.
Дерзай!!!
Т3

I.K said...

Chestito d-re,nagradata si q zasluji,no barzam da otbeleja,che e mnogo got da nagradqt edinstvenata BG mediq,koqto haresvam i v tozi smisal se chuvstvam nagradena i kato chitatel.Na vsichki ,koito q chetat-chestito,a na doktora -zdrave,kasmet i oshte nagradi!Bih spomenala i pari,no ne znam,dali imat neshto obshto s nagradite i dali sa obvarzani s kachestvoto v mediite.No ako ima kak,bih pribavila i tova kato pojelanie,zashtoto sled zdrave i kasmet,ponjkoga ni trjbvat i pari!Uspeh d-re!