1/07/2010

Глупостта българска е безсмъртна

Британски специалисти, цитирани от „Труд”, твърдят, че дамските стъпала ставали все по-големи. С 23% нараснало търсенето на обувки №44. Появило се търсене и на №46. Според мен това е защото много мъже интервенират вече на женския пазар. Според специалистите обаче било част от еволюцията.
Ей, това еволюцията е страшно нещо, да знаете! Еволюцията може да направи от маймуната човек и, обратно, от човека маймуна. Обратното се нарича инволюция. По кой път ще тръгнем и къде ще ни отведе е много сложно да се каже. Ако не се лъжа съм ви писал за един професор от руската БАН, който прогнозира, че след 100 г. мъжете ще са плешиви и с голяма глава, с по-малко пръсти на ръцете (средният щял да рудиментира), а на краката без хич. Устата щяла да намалее, а при жените и изцяло да изчезне. Представяте ли си?! Да изчезне устата на жената! Ако нещо не мога да повярвам, то е жена без уста. Без всичко друго може, но без уста никога! Нали за да зарасте, трябва да си я затвори, или бъркам? А пък това, дето ще изчезне средния пръст колко ще дигне импотентността, не ми се мисли…
При еволюцията най-опасното е, когато се прескачат етапи. Наблюдавали ли сте поведението на хора, които в социалната си еволюция са скочили от мачкан вестник направо на вносна тоалетна хартия? Наблюдавайте 41-я парламент и ще разберете. Но понеже тоя живот е относително справедлив, та политическата инволюция, обратния процес от мека хартия на мачкан вестник, е много болезнен.
Пък учени от Куинсланд установили, че дамите, които имат съпруг и дете, за 10 г. качват средно 9 кг. Докато момите (не във възрожденския смисъл, а в гражданския) качват най-много 5 кг. Като се казва средно, се има предвид, че некои по 5, други 20 и повече. Ей, знаете ли какво ми казаха на ухо от ГЕРБ? Че Фидоска си поискала за Коледа подарък, който за 5 сек. да вдига от 0 до 100. Р-ъ-ъ-ъ-р… и 100! И получила кантарче. Много моля да не бъда упрекван, че се шегувам с външността на хората. Аз, без да съм екзистенциалист, споделям виждането на Камю, че „след една възраст човек е отговорен за физиономи­ята, с която ще се сдобие”. Мисля, че при Фидосова тази възраст е настъпила. И аз имам наченки на солидност в шкембенцето, но си признавам, че сам съм си виновен.
„Стандарт” съветва: „10 чаши вода и 20 мин. на слънце гонят депресията.” Да, бе, верно, как се справяте със следпразничната депресия? Трудно, нали? И ви се отразява зле на работата? В смисъл, че не ви се работи. Не се притеснявайте. Ако пети ден не ви се работи, това означава единствено, че е петък. Нищо друго. Обадил се е биологичният ви часовник, който, вследствие на еволюцията на подвида „българи” през последния век, безпогрешно показва кога е време за почивка.
В неделя ще се провежда вторият конгрес на ГЕРБ, на който Бойко ще бъде избран за председател.
По тоя повод „Стандарт” пише: „ГЕРБ няма друг лидер освен Бойко и Цветанов е негов единствен заместник.” Колегите си позволяват да го подбъзикват според мен. "Няма друг бог, освен Аллах и Мохамед е неговият пророк." Нека се шегуват. Дето казва Джером, в шегите с милицията удоволствието никога не остава само твое…
Съветвам ви, братя, да го гледате тоя конгрес. Бас слагам, че сте забравили какво значи „бурни аплодисменти, преминаващи на места в овации.” По тоя повод искам да спомена, че английският дизайнер Мартин Смит измисли специална машина за аплодисменти (Applause Machine). В тая партия ще си трябват още много аплодисменти в бъдеще, та не е лошо да се помисли как да се автоматизира процесът. Та да звъннат от ръководството, да кажат на Мартин че се обаждат от ГЕРБ. Макар че те като кажат, че се обаждат от България, той веднага ще се сети…
Пък “Всеки ден” научили от достоверен източник, че Бойко обмислял два варианта за външен министър, ако Желева бъде избрана за еврокомисар. Премиерът се двоумял между себе си и някой друг.
Няма какво да се двоуми! От себе си по-добър няма да намери. Видяхте Божидар Димитров вчера какъв дипломатически скандал образува с изказването си, че ще искаме от Турция $20 млрд. компенсации за имотите на тракийските бежанци като условие да подкрепим кандидатурата й за ЕС. Бойко му рекъл, че ще настъпи мотиката, ако пак се обади. А той ще се обади. Щото си мисли, че това му е БСП с години да си плянка к’вото му доде на акъла. Но мисля, че на Бойко ще му се наложи и други ресори да поеме. Като гледам Цецо как бързо разкрива, скоро ще започне да се разкрива, че нищо не разкрива и… Щото народът е свикнал и може да прости празните приказки на Бойко, но за Цецо това не се отнася…
Помните ли когато ви писах, че ние имаме премиер, а не кабинет? Друг път да ми вярвате повече!
Както и да е, сега стана ясно какво е имала предвид Желева, когато каза „умен и красив мъж”. Малко само с езиците не сме добре. И с етикета, главно яденето с нож и вилица. Но с пунт и пластика и това ще се оправи. Така де, какво пречи да си поръчва само риба?!
Не сме ние тоя, дето ще прави вятър на Бойко, но не можем да отречем, че той е роден дипломат. Щото то какво е дипломат? Дипломатът е човек, пратен в чужбина да лъже в полза на своята родина. А Бойко това го може.
И не само това. Което ме сеща какво пише Насим Талеб в „Надхитрени от случайността: „Психолозите смятат, че една от основните причини някои хора да станат лидери не се крие в качествата, които притежават, а в изключителното външно впечатление, което правят на другите посредством едва доловими физически сигнали – това, което наричаме харизма. Същността на това явление е добре проучена под името „социални емоции”. Освен това съществуват доказателства за една много интересна връзка между лидерството и една форма на психопатологията (социопатията), която насърчава хладнокръвния, самоуверен и дебелокож човек да събира около себе си последователи.”
Всъщност, май цитирах Талеб съвсем не на място, а?
Да се върнем за малко към началото: еволюция или инволюция. Вижте снимката по-долу! Прати ми я Станимир Хилендаров от Бургас. Това е стадион „Лазур”, бивш "Нафтекс", още по-бивш "Нефтохимик”. Ако се вгледате, ще забележите, че работници боядисват мрамора със синя блажна боя. Това е инволюция, която вече е стигнала до изгубеното междинно звено между човека и маймуната. Този, който е заповядал това трябва да бъде привлечен под „углавна отговорност по оня член, който наказва за тъпота с взлом”.
И тук спирам, потресен от този образец на националния ни идиотизъм. Нямам думи, а и няма нужда! Разстрел и толкоз! Да, не се шегувам! Разстрел! Макар че отдавна подозирам, че глупостта, особено българската, е безсмъртна.

Гаче сме се върнали в 1990 г. и седесарите вапцват дърветата със синя блажна боя.

6 comments:

Anonymous said...

Докторе, днес ме зарадва с куп попадения - благодаря!

Pavlik Morozov said...

Айде стига вече "anonymous" - регистрирах се. Горния коемнтар е от мен.

nousha said...

Още утре отивам да проверя това на стадиона. Ако не ми беше на 1 минута от нас нямаше да го направя де, ама сега не мога да изпусна да видя отблизо като как е качеството на изпълнението ;)

Anonymous said...

Голяма работа си доторе! Ама ми прави впечатление че нещо се заяждаш с 41вото народно събрание малко повече отколкото си требе. Нямало вътре политици... еми, може и да няма, може и да има. Вгледай се отляво в парламента и ще видиш, че има политици. И... какво правим? Или пък в досегашните парламенти все бяха политици? Уж си сериозен човек, пък все се майтапиш. Айде няма нужда от политици, викам аз, оно си требе гьостерица.
Жив и здрав да си!
Маринов

Anonymous said...

Измислиха алкохол, от който не се напиваме
Ева ПУМПАЛОВА, 09 Януари 2010; 10:15


Ура, безалкохолен алкохол. За съжаление няма как да си го набавим, за да не мислим вече за главоболието и махмурлука сутринта, защото той все още не е пуснат в продажба. Британските учени обаче бързат да зарадват хилядите почитатели на бирата от Албиона и другите милиони по света, които обичат да си попийват, като обещават, че скоро ще разполагат с вълшебната течност, съобщава онлайн списанието за здраве po-zdravidnes.com


:-)))

Anonymous said...

Докторе, и теб ли излъгаха за кръста в Пазарджик? Точно тебе - дето си почти от Пазарджик....


Ми няма нито друг бряг, нито циганина е пребит.


Как беше - По-добре дъщеря-курва, отколкото син-журналист. :-)))

Ето да видиш видеото:

http://vbox7.com/play:e363177f


и реакцията на "журналистите".

Едно към едно - Йордановден в Пазарджик06.01.2010 г. 13:28 ч.

32-годишният Темелко Садов Киров, циганин, който работи като строител, хвана християнския кръст на Богоявление в студените води на река Марица в Пазарджик, предаде репортер на радио "Фокус" – Пазарджик. Не без инциденти премина през тази година хващането на кръста в Пазарджик. Свещеникът отец Атанас Кузев хвърли дървения кръст надалеч от единия бряг на река Марица, кръстът падна на метър от другия бряг.

За него се бориха 25 момчета на възраст от 17 до 25-годишни. Близо 40 минути те чакаха голи във водата да приключи литургията, но след като кръстът падна на другия бряг и на метър пред краката на циганина той реши да влезе в реката и да го вземе. Започна борба между него и момчетата като кръстът беше счупен на две половини. По-голямата част остана у циганина, а другата част успя да изтръгне 20-годишният Георги Димитров Цанев.

Случилото се предизвика недоволството на присъстващите повече от 2000 души, които помолиха свещеника да го хвърли отново, но той отказа заради това, че е в разрез с традицията. Темелко Киров е ерген и за съжаление не е кръстен. Отец Атанас Кузев му пожела да встъпи в лоното на православната църква след това събитие. Темелко Киров си пожела здраве и повече работа през Новата година.

в.Гласове