12/22/2009

Лъжат като индосърби

Лидерът на червените в Пловдив д-р Илия Баташки рекъл: “БСП трябва да вземе властта в Пловдив, ако трябва, и с лъжи. Кой е спечелил изборите, без да лъже?! Затова ще лъжем! И ще спечелим изборите!”
Не може бе, господин Баташки! Щото доколкото знам, за лъжата са нужни две страни: едната да лъже, а другата да вярва. Та искам да кажа, че ние нашата част от сделката добросъвестно си я изпълнявахме 20 г., през които ви позволихме няколко пъти да ни излъжете. Но, дето беше рекъл един пич, “Можете постоянно да лъжете част от хората, можете известно време да лъжете всички, но не можете постоянно да лъжете всички.”
В смисъл, че не може да го прави един лъжец. Но ако периодично се сменя лъжецът, тогава може… Вашият ред мина.
Тоя Баташки е опасен! Още помня как като депутат през 1999 г. викаше на председателстващия НС Иван Куртев: “Аз ще изляза, но после ще счупя мобифона в главата ти!”
Лъжат, като дърт индосърбин лъжат! Но ако е вярно, че на лъжата краката са къси, няма обяснение що в БСП няма ни едно джудже. Овчаров поне, Петков… И науката доказва, че трябва да има. Телефонно допитване на „Алфа Рисърч” през 2007 г. установи, че българите смятат, че БСП като партия и Иван Костов като политик лъжат най-много. 68,6% отказаха да посочат някой дето хич не лъже, или поне лъже умерено. Параванката тогава събра малко фенове - 9.3%, но не бих се заклел, че към днес не са се увеличили. И Бойко имаше малко - 7.9%. Възможно е и неговите да са се увеличили. Макар че той лъже по друг начин, някак по-български. Де да знам как да го обясня, има нещо възрожденско в неговия подход. "Не искаме да кажем, че Хаджи Смион не обичаше да лъже, напротив. Но и лъжата му беше чистосърдечна и като честен човек той пръв си повярваше." ("Чичовци")
Нали го виждам, той за колко много неща си вярва…
Лошото на лъгането знаете ли какво е? Че който лъже и краде, и други лоши работи върши. Затова един древен мъдрец разрешил на учениците си да извършват всички грехове, без един – да не лъжат. Защото лъжата е майката и таткото на всички грехове. Я да го питаме Станишев: Ти верно ли си дал ремонт за 8 млн. на болницата в Русе на фирма, свързана с брат ти? И той като не може да излъже, няма да даде, или бъркам?
Да, увеличили са се феновете на Бойко в горепосочения смисъл. Изследване на АССА-М показало, че ГЕРБ са превалили вече хребета и сега бавно се спускали надолу. Ако изборите са днес, за ГЕРБ биха гласували 350-400 хил. души по-малко. „Но, уточняват социолозите, онези, които очакват ГЕРБ да се срути след 6-7 месеца, ще бъдат разочаровани.” Не разбирам защо. Като шофьор мога да ви кажа, че на каквато предавка качваш хребета, на такава и слизаш. Така погледнато не би трябвало да останат разочаровани… Но има една тънкост, която трябва да имаме предвид: кога Бойко е тръгнал да качва политическия баир. Щото почти до 2005 г. той отричаше, че ще се занимава с политика. Сто пъти отрече… Но леля му, Павлина Скобелева, се изпусна, че още през ноември 1998 г. й е споделил, че е решил да влезе в политиката. Значи ще излезе прав Петканов, като каза, че Бойко се прави на умряла лисица...
Изследването на АССА-М сочи също, че само 8% от българите искали да работят за мутри”. Мнозинството граждани обаче - цели 87%, изобщо не желаели да си изкарват хляба по подобен начин. И защо тия 87% изобщо не желаят? Предразсъдъци някакви! Аз поработих известно време за Дилян Пеевски и да ви кажа няма нищо страшно. Не бие. Поне докато бях там, де. Всъщност, той Пеевски просто така си изглежда… Иначе е мил човек.
Нямам обяснение що така не се разбрахме с него. Аз бях много добронамерен. Когато купи „Експрес” и ни преместиха в ИПК, помня, че си взех компаса и обърнах бюрата на всички колеги така, че да гледат към Мека. Така де, не можеш да работиш в пресгрупа „Доган хабер” и най-демонстративно да седиш с гъза към Мека. Обаче някой подлец отиде и ме натопи, че ги иронизирам. А аз бях напълно добронамерен, честно ви казвам. Ех, да ми беше тогава сегашният ум… Нека си седят с гъза към Мека, мен какво ме интересува…
Както и да е. Сигурен съм, че някой ден пак ще се съберем. Те рано или късно ще усетят признателността на Бойко. Нали ви казвах как като го питал Гергов дали да уволнява Бареков, Бойко рекъл: „Махай го, бе, дреме ми…” Между другото май бях прав, че сутрешният блок не е същият без Бареков. В смисъл, че е по-хубав. Люба Ризова сподели, че силно му се дигнала гледаемостта. Е, силно е силно, но сигурно се е дигнала поне слабо…
Благодарността на Бойко се видя. След като тури мораториум върху царските имоти, какво повече да очакваме. И сега Монката реве като шотландско пони. Щял да сезира европейския омбудсман.
Това, ако трябва да сме откровени, е направо отцеубийсто, парицид казано по народному! Бойко удари политическия си татко право в сърцето. Щото царското сърце е в Рила… А червените люцемери се вайкат, че НС се превърнало в съд! Те щото ни мислят за по-късопаметни отколкото сме. В смисъл, че сме забравили как периодично стискаха царя за… имотите? Сигурно помните когато се провали първият кабинет на Станишев, още същия ден депутатът Георги Божинов внесе предложение за мораториум върху имотите. И дедо клекна. И после кляка много пъти през мандата… Направо си му правеха фитнес при всеки опит да мръдне от коалицията…
Пък Христинка, новата лидерка на НДСВ вика, че била обезпокоена начина на управление на държавата чрез метода на пробата и грешката. „Управлението на една държава, вика, не е място за изучаване на управлението.”
Е, наистина не е, ама на Гюро Михайлов все така му се случва… Станишев се учи, царят се учи, Виденов. Само Костов си доде научен, та видяхме голям хаир… Но за Бойко не е права. Щото той каквото можа, направи, за да е подготвен. Той защо стана кмет на София? „Защото всеки човек има нужда да се учи. ... Аз не искам да се уча на гърба на хората. Тук трупам опит и събирам екипи...”
Но то и самото научаване е предопределено от предишното знание…
Чак не мога да повярвам, че е почнал да му пада рейтингът на Бойко. Затова човек не трябва много да се пъчи с рейтинга си. Щото рано или късно клима. Като идват на власт политиците, им се ще едва ли не рейтингът да им е на челото, без да си дават сметка къде ще отиде, като клюмне. Като оня, дето Господ му бил дал, дал, та се забравил. И той докато бил млад все се тюхкал що Господ не му е дал каквото му е дал на челото. Но като остарял, схванал Божията премъдрост… Пенсиите, мисля, че вие най-добре ме разбирате.

14 comments:

RZS said...

Дааа, а в ДСБ си имат джудже, дор две - Ген Наско и Ген Димо.

Anonymous said...

На милият ти човек, гръмнали джипа.
Можеш да изплачеш една статийка. Ще ти помогне.

DENI said...

Тони,Батака е пълен:) Не ми е смешно,но ми помага да оцелея..поне до излизането на сегашните от властта:) Ако тинята не ни повлече по-надолу,някъде под мъртвия пласт,където оскотелият народ ще намери вечен покой:) Защо ли се смея,а сърцето ми плаче...Ех,мамо,защо точно тук ме роди?

Ангел Грънчаров said...

Докторе, колко плащат за да плюне човек връз Костов а? Кажи де, гледам обаче, че плюнката ти беше върната от вятъра пак обратно в устата ти: Костов бил лъжел почти като БСП, това пък откъде ти хрумна, не можа ли нещо по-святстно да измислиш?! Заслужаваш БСП да те даде на съд за уронване на престижа й като най-голема лъжкиня! Мисли малко преди да излъжеш де, щото да не мислиш, че некой ти верва на плитко скроените лъжи...

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Драги Ангеле,
Ако ме четеш редовно, ще знаеш, че нямам политически пристрастия. Еднакво не са ми симпатични всички политици. И никога не ми се е налагало да измислям нещо за тях, или "да лъжа" както се изразяваш ти. Данните, които съм посочил са от телефонно допитване на „Алфа Рисърч” от 2007 г., цитирано от вестници и агенциите на 17.12. Ето ти един сайт за справка: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1138240
Затова, ако си пич, ми дължиш едно извинение. Пък ако не си - да си жив и здрав.

Anamary said...

Г-н Филипов (или както е истинската Ви фамилия),
Чета Ви с голям интерес, имате невероятни хрумвания и чувство за хумор, свалям Ви шапка. Но и аз като г-н Грънчаров намирам за преднамерени подмятанията Ви за Иван Костов. Не казвам, че е безгрешен, но това, което му приписвате, си е чиста проба тенденциозност. Хайде вместо изследванията на Алфа Рисърч да погледнем статистиката в началото на управлението на ОДС и на края, когато довтаса Мадридският, доведен от знайни ченгета и подкрепен от огромен брой заблудени избиратели. Количеството още не означава качество.
За протокола - нито съм член на Костовата партия, нито съм фанатична костовистка. Но ми е неприятно и Вие като Учиндолското и като агент Бор да припявате една и съща лъжа безброй пъти. Съжалявам... такъв талант сте...

Anonymous said...

Аз,уважаеми д-р Филипов,също имам някои дребни несъгласия по отношение на мнението Ви за Костов.Но това не е причина да не призная на висок глас,че сте ТАЛАНТЛИВ.АПЛОДИРАМ ВИСОКАТА ВИ ИНТЕЛИГЕНТНОСТ И НЕПОВТОРИМОТО ВИ ЧУВСТВО ЗА ХУМОР!!! От сърце Ви желая светли празници и дано още дъъъъъъъъъългооооооооооооооо Ви четем!!!!!!!!! Мари

Anonymous said...

В посоченият сайт от доктора за изследването на "Алфа Рисърч"/между другото, въпросната агенция е известна в гугъла с това, че най-много лъже, както в броенето, така и в тълкуването на резултатите/, Бойко Борисов и Георги Първанов са определени за най-честни политици,а Иван Костов, като допринесъл за увеличаване на лъжата в политиката. Това може да не значи, че самия той най-много лъже.Успехите му като министър-председател, докараха побеснели социалисти повече от десет години да сътворяват какви ли не лъжи по негов адрес.
Всичко е манипулация и зависи от начина на поставяне на въпросите и тълкуване на резултатите. В сайта е написано също: "Половината от потърсените за анкетата не са пожелали да отговарят на въпросите"

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Уважаеми читатели, дайте да не си разваляме приятелството заради Иван Костов. Както виждате, попържам ги всички и се опитвам да е по равно. Е, съвсем по равно едва ли е възможно. Както и да е. Исках да кажа, че ние сме си съвсем отделна партия от политиците, партията на тия, дето сме видели хаир от всички по реда им. Затова дори и понякога да не съм прав в нещо конкретно, прав съм по принцип. Политиците се оформиха в съвсем отделна класа - класата на елита, с който ние имаме все по-малко общи неща.
Гледайте си хубавите празници и поне сега ги зарежете политиците.

Anonymous said...

Вица за джуджетата и Снежанка:"..... Хайде да си лягаме, стига сте се разправяли"

Anamary said...

Светли Рождественски празници, много радост и вдъхновение през Новата година!

Anonymous said...

Драги Докторе,

не им се вързвай. Един политик става честен или когато вече е опнал жартиерките или когато е в опозиция, но само частично. Да даде Господ всичките в опозиция! Но тогава и целокупнияT ще се хване сам за гръцмуля. Ерго?
- Кауза пердута!

Един друг въпрос "срамежливо" крит и откровено фалшифициран - Този за Генно модифицираните организми - ГМО. Хубостниците в парламента решили, по тарлъци - санким сега е лизгаво, да извадят точки от закона забраняващ въвеждането на ГМО. Поправката е пробутана вече на първо четене! Статия: http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?sid=2009122200040001301
Коментари и подготвяно отворено писмо, тук: http://forum.segabg.com/topic.asp?whichpage=1&topic_id=163882&x=0&y=0.
- Много моля, ако е възможно, направи достояние този скандал и ти от твоята трибуна - опасностите и последствията са еднакви за цялата рая!

Весели празници от сърце - Коледа, НГ - добро здраве, успехи, повече "сиренце", личното, да има мир у дома и с тъщата :-) и все така да ни радваш - а и ние да "мислим" за тебе - всеки според възможностите си!!

д-р Сфиркофф

Ангел Грънчаров said...

Докторе, моя милост, да си призная, не ще да е "пич", предполитам да съм просто човек. Аман от пичове в тая държава бе, пич до пич, кой от кой по-големи и пичозни, дотук сме я докарали, щото целия народ е от пич нагоре, та по тия причини, понеже не мога да се вредя, понеже напливък е голям, аз не ща да съм пич, предпочитам да съм човек.

Докторе, и аз ти признавам таланта, хубаво пишеш, имаш и ум, и остроумие, което хич не се среща сред неизброимата гилдия на пичовете у нас, и точно по тази причина си позволих да вметна онязи реплика: понеж когато си кривиш сърцето, когато казваш явно преувеличени, съгрешаващи спрямо истината, твърдения, те изглеждат като разноцветна кръпка на луксозен костюм. Затуй, за твое добро, ти препоръчах да не съгрешаваш спрямо истината, щото все пак читателите ти са интелигентни, и не бива да си мислиш, че може да им сервираш всякаква, дори и вкиснала манджа.

Аз предпочитам да съм остър, подобно на хирурзите да бъркам в раната, понеже надеждата ми е с нещо да помогна. Така че няма да ти се извиня за нищо, а пък ти си прави изводите.

И още едно искам да ти кажа: събркана ти е философията, драги ми докторе. Не е вярно това, че всички политици са маскари, не ни я пробутвай тая гнусна байганювска манджа. Сред политиците ни, както и изобщо сред хората, има всякакви, а пък да се насажда сред хората пълно недоверие и отвращение срещу политиците е начин те да се манипулират в угода на откровените мошеници сред тях, които радостно потриват ръце, когато ти попържаш всички наред, даже съгрешавайки спрямо истината. Ако искаме да имаме демокрация начинът за това не е да слагаме всички политици в един кюп, а да открием ония сред тях, които заслужават доверие, и то не заради сладките им приказки, а заради това, което са направили. Сложи си ръка на сърцето и, вярвам, ще признаеш, че Костов е от ония политици, които направиха много за България, които заслужават да бъдат считани за държавници. Грях ще е да не го признаеш това. Затуй, моля, не го слагай при ония политици, които за всички тия години бяха безкрайно вредни, и крадливи и прочие. Не слушай Слави що дума за Костов, щото Слави получи хубави парички от Чьорни за приказките си, а пък ето че ти си му се вързал на лъжите...

Весели празници, докторе, и не забравяй, че Христос, чието раждане сега честваме, е Бог на Истината - и на Свободата! Следователно ония, дето си позволяват да съгрешават спрямо истината, какво в такъв случай ще празнуват?! А пък това е непростимо спрямо пишещите, чиито дълг е никога да не съгрешават спрямо истината. Бъди здрав!

Anonymous said...

Докторе, излишно е да си губиш времето, за да се опитваш да вкараш нещо в празната кратуна на Ангел Грънчаров. Не случайно този индивид е наречен "Тролът на Костов".