5/14/2009

14 май 2004 г.

Бойко Борисов вика: "По-добре е да си с Костов, отколкото Доган да ти е началник". В релативен план може да е по-добре, но иначе не е добре. Психологът на ДПС проф. Людмил Георгиев вика пред "Стандарт": "Костов погълна пионерчетата в СДС. Той определено е силна личност. Хлапетата от типа на Мартин Димитров няма как да му се опънат. На Костов могат да се противопоставят само политици от ранга на Доган и Симеон. Това са големите играчи, които могат да му се опънат."
Прав е, Костов ги закуси. ВАС отмени решението на ЦИК за регистрация на СДС на Юруците. СГС пък спря делото за регистрацията на СДС-то на Димитров. Значи и на парламентарните избори СДС ще се яви инкогнито. А пък "Софийска вода" спира днес водата в Драгалевци, но засега не мога да си обясня с какво това облагодетелства Костов.
Прави ми впечатление, че в класацията на професора Станишев не е посочен. Предполагам, щото напоследък между Костов и Сергей не се забелязва особено желание да се опъват. Но отсъствието на Бойко е обезпокояващо. Тъй че, вместо да си вика "по-добре", да си бае да не го среща мечката. Щото тя не пита, като те срещне. По-точно пита: "К’ъв си ти, бе?" "Ами аз съм турист." "Не, аз съм турист. А ти си ми обедът." Което не е точно питане, не ли?
Евгения Живкова се самозапитва в "Труд": "Защо Борисов вече не споменава дядо ми". И си отговаря: "Прави се на антикомунист". Нека, дето викал Наполеон, не спирай врага си, когато греши. 37% от българите тъгували по комунизма. (И това при социалистическо управление!) Значи социалистите са оставили ниша за един автентичен комунизъм, която Бойко може да запълни... Има в него нещо автентично, атавистично дори, не мислите ли?! Говори просто като Тато, даже мисли като него, че дори и костюмът му седи по същия начин... В смисъл че не му седи.
В "Стандарт" коментират: "След като свърза кариерата си с династиите Живкови и Сакскобургготски, генералът сега заложи на клана на българските Кенеди - брата на бившия президент и лидер на СДС Петър Стоянов". Той, братът, оказва се, не бил основател на СДС в Пловдив, даже не бил и член, само им помагал. То по-нататък ще се окаже, че и големият не е бил...
Кенеди! Жив да не бех! Минал е Пешо покрай JFK. А може и покрай KFC, щото му беше на път за старата работа. Със сигурност мина само покрай Фил Кенеди, като заммин на правосъдието... И беше един от първите, които взеха евтин държавен апартамент...
Иначе в политическия дискурс на деня за мен стават некои необясними работи. Станишев пуска вицепремиерите си Плугчиева и Калфин да водят евролистата на БСП. Което оставя впечатление, че повече вицепремиери няма да му трябват. От друга страна, със Закона за управление на отпадъците в София направо си хваща въшка на задника, ако, разбира се, не е за задника на Бойко. Самият Бойко нямало да се кандидатира за депутат. Вероятно се готви да стане направо премиер, като царя. И извадил Ники Зеленчука от евролистата си, щото го сънувал за външен министър. Та взех да се обърквам вече кой за какво се стяга.
Между другото научавам, че най-новата придобивка на социалистическата революция във Венецуела е най-евтиният в света телефонен апарат. Има си всички екстри и струва едва $14. Казва се "Vergatorio", което в приблизителен превод на български означава "Курчо". Телефоните са по китайска технология. Какво съвпадение! Ние пък ще правим в Ловеч най-евтините джипове, също по китайска технология. Премиерът им удари първата копка. Но за съжаление не знам как се превежда "Хувър" от китайски. Но джип за 10 хил. евро нема как да не е нещо такова...
Но стига политика. Дайте да видим нещо по-светско. 18-годишната Ноеми Летиция, причината да се паряса Берлускони, се оказва девствена. "За мен, вика, девствеността е най-ценното качество за едно младо момиче."
Така е, но до време. Статистиката показва, че у нас например 10% от младежите се "отварят" още на 14 г. Останалите малко по-късно. Но не много, защото, ако си девствен/а на 15, това се смята за голям позор сред тийновете. Не помня дали съм ви писал за една девствена във факултета по журналистика. Всички бяха възмутени. Даже сложиха табела на видно място: "Хименът на Виолета - срам за факултета." Щото беше на 18 ненавършени.
Срам, срам, обаче тя се съхрани и после се ожени много подходящо за посланик и тия дни зае престижен пост на европейска институция в София.
Както и да е. Може пък и да е девствена Ноеми. Всъщност, аз не изключвам и Моника Люински да е била девствена. Имаше една мома в Пазарджик, за нея съм сигурен, че съм ви казвал, която се ожени девствена. Викаха й Мона Лиже. Много беше добра. Така казват.
Ей, уважаеми съселяни, таман се сетих. Абе, наша Златка Райкова нямало да се жени. Правилно, нали?! Що да прави нещастен един мъж, като може да направи щастливи много...

1 comment:

Anonymous said...

Познавайки лично Виолета, допускам хименът й да е бил срам за факултета ви само за 12 до 24 часа от първия ден за записване на първокусниците, Докторе...