5/13/2009

13 май 2009 г.

Стоичков дал интервю, което по народопсихологичните си дълбочини може да се мери поне с прозренията на Иван Хаджийски: "Злоба, завист, наглост, безочие... Това е генът на българина."
Има право да го каже. Защото, както с основание попита някой преди време, до Стоичков ние с какво бяхме известни? С една бактерия. Те всъщност са две, но не знам защо винаги се споменава само Lactobacillus bulgaricus и се неглижира Streptococcus thermophilus. Двете бактерии са в симбиотична връзка и ферментацията не е възможна при наличие на само една от бактериите. Та искам да кажа, че ние с тия три бактерии сме известни. Като дойде лани Бандерас, и на летището си призна, че знае само за Стоичков и турското робство. И само ще вметна, че турското робство и киселото мляко са свързани. Щото навремето френският крал Франсоа I страдал от нелечима диария. И неговият приятел и съюзник Сюлейман Великолепни му пратил един българин да му кваси мляко. И нашият го довел до хронична констипация. И като благодарност промоцирал киселото мляко из цяла Европа.
Към днешна дата турско робство няма. Киселото мляко се прави от палмово масло и бактериите са напълно неуместни. И ни остава само един Стоичков.
Камата вика още, че политиците не искали да сменят парламентарната система с президентска република, щото: "Много ще изгорят, няма да има лапачка. То тепърва започва голямата лапачка. Дотук малко откраднаха, многото предстои".
Разбрахте ли, братя българи! А вие се надявахте, че като влезем в ЕС... И защо се надявахте, да ви питам? Вие плакахте ли, като ни приеха в ЕС? Не, нали! А Соломон Паси плака. И Станишев призна наскоро, че е плакал. Затова вие сега ще плачете. Така де, както казвахме през соца, ако не си хранил партизаните преди 9-и, ще ги храниш след 9-и. Е, и след 10-и...
Но по-добре така. След като сме я докарали до там, че Бакърджиев да каже: "Тъжно е! Левите са демократите". Според мен не е тъжно, ако е верно. Не казвам нито че е верно, нито че не е. Казвам само, че е хубаво да има демократи. Дори на най-неочаквани места. Щото на очакваните нещо... Юруков на свой ред се готвел да изключи Еванджелиста от СДС... Втори съдия по делото на Мартин дал отвод... А иначе и СДС, и съдът трябваше да са демократични.
Да се върнем на Стоичков. "Всички знаят, че в НДСВ са боклуци... най-големите крадци в държавата." Бих могъл да оспоря, но чисто философски. Щото животът е така устроен, че и от най-големите се намират по-големи. Иначе не мисля да споря.
Стоичков отишъл на опера. По едно време се обърнал към съседа си вляво: "Вие ли казахте "Да му ... майката". "Не, не съм аз". Обърнал се към съседа си вдясно: "Вие ли казахте "Да му ... майката". "Ама моля ви се, как може..." "Значи остава музиката да ми го е внушила..."
Лично аз не му се сърдя на Ицето. Щото знам, че никой не може да стане велик, ако няма вътре в себе си един демон, който го яде денонощно. Виждате Бербатов - голям талант, но му липсва демон... Стоичков е един автентичен прототип на великата мисъл на Далчев: "България е богата на таланти, но бедна на характери". Защото тука имаме среща точно със "злополучие от областта на характерите..."
Пък Сергей Станишев се срещнал със студенти от Велико Търново. Те се вълнуваха от това защо армията ни е толкова малка и вече не всява страх, както е било в миналото.
Да, бе, верно! А какъв страх всявахме! Еле Трета армия по южната граница! Като тръгнехме на маневри, и турците направо се насираха, да ме прощавате. Помня една година ни дигнаха под тревога, ужка, че фесовете ни нападнали. Половината от машините не запалиха, на половината половината окапа по пътя. Но и с тия 25%, с които стигнахме до границата, всяхме такъв смях, пардон страх... И като почнехме да стреляме: това гробище, камбанария, училище... Абе всявахме голям страх. Сред мирното население поне...
Пък военният министър пратил хабер на Бойко: "Съвсем нормално е да желая да продължа мандата си и да завърша това, което съм започнал." К’во нормално, бе, направо е възможно. При тоя кадрови недоимък в ГЕРБ като нищо... Че Бойко колко време вече управлява със замовете на Софиянски! И маха некой само ако се осере тотално. Като Велизар. Знаете ли кой му е четвърти в евролистата? Братът на "Аз съм седесар" Емил Стоянов. Е, това не е от имане.
Цецо на Бойко обяснил как са редили евролистата: "жена, мъж, жена, мъж..." Не знам, според мен в БСП са по-прави, като слагат и от третия пол. В Европа много държат на това. Пък и в Америка. Обама обещал да се пребори и в армията им вече да се приемат открити хомосексуалисти.
Но мисля, че ако си имаш Цецо, нямаш нужда от хомосексуалисти.
Това стана малко грубо. Не невярно, но грубо.

No comments: