4/27/2009

Исак Гозес обясни смислено как е станал гафът с прогнозата на Лещански: "Във важни моменти той също поглежда хороскопа си. И казва, че винаги когато не се съобрази с него, греши. Явно когато е правил прогнозата си за земетръса в Хасково, се е случило точно това."
Възможно е. По стародавна традиция у нас обущарят ходи бос, на зидаря дворната тоалетна е от тараби, на монтьора колата не пали... Но важното е, че професионализмът на Лещански е спасен. Не че не е знаел какво ще стане, но е сложил обществения интерес над личния си. И естествено е сбъркал. Пак по стародавна традиция.
Може би се питате защо толкова ви занимавам с Лещански. По лични причини. Навремето сме дали тласък на кариерата му. Нещо повече, 5 г. сме му плащали заплата, за да гледа звездите и да ви казва бъдещето. Не лоша заплата. Та се чувстваме и малко отговорен. Но не много.
Христо Бисеров, шеф на комисията, която разследва имал ли е връзка Бойко с Йоца Амстердама, вика, че сересетата прихванали разговор на Йоца с Бай Миле, в който нашият бандит рекъл на сръбския: "Бойко взе парите!"
Според мен обаче това нищо не значи. Едно магаре само ли се казва Бойко? Може да е поетът Бойко Ламбовски? Да му е редактирал спомените например. Поетите понякога... Кеворкян многократно обясни за поета Карбовски и братя Галеви... Поет, поет, ама и то яде. А журналистите не ядат ли? (Бойко Василев). Коритаров как взе парите? Всъщност не, не можа... Или пък защо да не е Бойко Великов, шеф на комисията по корупция. Що да не е Бойко Рашков, шеф на следствието, или Бойко Ноев? Или Бойко Ватев, депутат от ПГ на ДС, пардон, ВМРО. Един депутат по всякакъв повод може да вземе пари. Вижте колко магарета се казват Бойко. А може да е некой с псевдоним Бойко. Не знам дали знаете, но нелегалното име на един от Петимата от РМС - Свилен Русев, е било именно Бойко.
Разбира се, колкото и много магарета да се казват Бойко, често в повседневен разговор се приема по подразбиране, че става дума за най-голямото и най-известното магаре. То се превръща в еманация на името, така да се каже. Еле пък, ако ката ден тече и от бялата, и от черната техника... Нема нужда да се уточнява с презиме и фамилия.
В некои среди (вж. например "Разкрития.ком") се заговори, че ген. Бонев имал вземане-даване с Бойко (пак без да се уточнява кой Бойко). Не знам дали е вярно, само ви казвам, че се говори.
Той Бого Бого стана шеф на панаира, който пък неусетно станал в мажоритарния си дял (50.36%) собственост на Георги Гергов. Неусетно за държавата, де... Оказва се, че червеният олигарх бил кум на синия генерал. Тоя е кум на половин България. Да не излезе накрая кум и на Иван Костов. Така де, яко се е овъртолил в сините среди. Именно лидерът на СДС в Пловдив Чомаков му подари Стария град, който пък се апортира в панаира. И освен това точно по време на управлението на Костов Гергов заряза свинарството и се отдаде на туризъм. През 1999 г. купи хотел "Ленинград" и комплекса "Слънчев ден" с кредит от синия тогава банкер Кюлев. Гергов и на него е кум. А когато си на Кюлев кум, не е трудно да вземеш и ЦУМ. Но това стана вече при царя. Всъщност, като погледнеш, най-малко са му дали червените - свинарника в Маноле, колкото да му излезе име и сега, колчем стане дума за него, Сидеров да го нарича "Свинаря на Гоце"...
Пък един гражданин ми пише в блога, а може и да не е гражданин, в смисъл да е депутат или журналист: "Янетата и Болен ката ден се завират по ъглите на втория етаж на НС да си шушукат. Нека се знае!"
Ама то си се знае. Те са си стари дружки. Та нали Янето като лидер на НС-БЗНС издигна Волен за кандидат-кмет през 2003 г. Но тогава народът не погледна сериозно на тях и Волен взе 1728 гласа, само с 204 гласа повече от Петьо Блъсков. Ама той, народът, и сега не ще да им погледне сериозно и това ме притеснява. Волен всеки ден псува Янетата през вестника си на ченгета, но това не значи, че между тях има конфликт. Има само малко ревност. Доколкото единият е старият, а другият - новият проект на ченгетата. И на тая почва се ревнуват.
Янето се изхвърли оня ден като... такова на сух песък, че като доде на власт, ще вкара олигарсите в затвора. Да, има много хора за затвора. Даже прекалено много. И в това е въпросът. Защото, както обясни зам.-председателят на ВКС Румен Ненков: "Когато се увеличи затворническото население до неразумни граници, няма да е ясно от коя страна на решетките е свободата."
Да не се окаже, че всъщност сме ги пратили от по-добрата страна на живота, а ние сме останали в затвора.
Абе, книгоиздателите верно направиха Станишев "Рицар на книгата". Напъна се за три вечери след работа, написа брошурата "Защото сме социалисти" и айде рицар! Ама какво се чудя и аз, гаче ли Ламбо не взе "Паисий" за ролята си в "Космодиск", а царят взе "Стара планина", щото взе Рила...

1 comment:

svetla.doncheva said...

В грешка си, Докторе, царят взе орден Стар Планина не щото взе Рила. А по-вероятно щото негова царска милост благоволи да ни остави Стара планина. Зер, можеше и нея да поиска. Все се е намерил някой общинар нещо да му подари на царчето. Говореше се / ама не съм положителна, че е истина/, че когато величеството се родил, общината в Търново гласувала и подарила на престолонаследника Царевец. Така че - има още какво да му даваме.