4/23/2009

23 април 2009 г.

Зам.-министър Калин Рогачев рекъл, че домакинство, което санира апартамента си и постави читава дограма, може да спести 2000 лв. на година. Може да спести 2000 лв., ако може да спести 2000 лв., за да ги даде за дограма. Инвестициите в бъдещето са привилегия на богатите. Бедните инвестират в настоящето. На пазара има модерни слънчеви батерии, суперикономични климатици, термопомпи, крушки на "Филипс", които свалят с 60% разхода на ток и какво ли не. Можеш да смениш хладилника и пералнята с новите клас 3 А и още да икономисаш. Можеш да си купи "Пежо" 407 дизел и да си джиткаш с 5 на сто разход. Може..., ама не може! Щото трябва да ядеш. Тоест, трябва да избираш дали първо да ядеш, или да ядеш само първо. Ако избереш второто, демек само първото, например грахова супа, ще можеш да си позволиш много работи. Но не гарантирам, че ще им се радваш дълго.
Всичко в тоя живот, братя, е за отличниците!
Например Никито Василев. Оня ден баща му се похвали, че се научил да чете още на 4 г. и през целия си живот имал само една петица. Зубър! От онези, които родителите им никога не ги бият, но пък съучениците им ги скъсват от бой. "Цар на празните приказки", както справедливо го определи Лудото Яне. Янетата били категорично против организацията на изборите да се повери на тоя "министър на хаоса".
"Цар на празните приказки", ама беше министър на икономиката, на транспорта, на администрацията. Като дялан камък - къде го туриш, ляга и не мърда. Доколкото си спомням, само като министър на транспорта роди една умна идея - да качи тировете на влакове, но после се оказа, че това е трагично известният от миналото "Каспичански проект", който се е провалил естествено... После Никито мина на вариант тировете да се качват на други тирове, което ще намали трафика наполовина... Както и да е, много място му отделихме на тоя смешник.
Комисията по дискриминация отсъди, че Бойко е извършил акт на неравнопоставеност с изказването си "Всички в БСП са без морал". Кметът обаче не бил съгласен, че е "акт на неравнопоставеност". И е прав! Щеше да бъде неравнопоставеност, ако беше казал: "Някои в БСП са без морал". А той точно обратно, равнопоставил ги е всички.
Както и да е. Искам да кажа, че неравнопоставеността е друго. Например да съдиш Лещански, а да не съдиш "Стандарт". Щото Лещански може да види говорещи бели мишки (и скоро ще ги види), но това ще си остане само негово виждане, най-много да го сподели с джипито си, ако "Стандарт" запази неутралитет. Не ли?
Пък Цецко вика, че трябвало да се върне ГДБОП като мярка срещу лавината от отвличания. Ама те верно станаха епидемия. Ало, пенсиите, Часовете писаха: "Отвличат на конвейер, вече и пенсионери." (Ей, колеги, написали сте за Клара Маринова, че била "бизнес дама". Тя фалира, да знаете. Затвори лавката за китайски стоки и се оттегли в Ресилово.)
Цецко заплаши, че ако сегашните не върнат БОП-а, те ще го върнат, като додат на власт. Забравих да ви кажа, че Бойко пък обеща да направи Разпети петък почивен ден. Мисля, че ако малко го натиснем, може и цялата Страстна седмица да ни отпусне. Па после ще видим, може да поискаме и Задушница да стане национален празник. Тепърва има да ревем...
Той така Филип Македонски се заканвал на спартанците: "Ако стъпя на ваша земя, ще изколя и опожаря всичко." А те му отговорили само: "Ако..." Та и ний тъй ще кажем. Вземете властта, па тогава да видим. Щото може да видим и едно голямо ако... Да не се правя на Лещански, че стана опасно, но мисля, че ни предстои "най-вълнуващото" психоделично пътешествие...
"Новинар": "Вълчев отговори на Станишев с "Да обичаш на инат". Абе, братя, тия двамата нещо, а? "В тази книга, вика Вълчев, аз заявявам не толкова, че съм либерал, а че съм неляв." Карай, бе! Дето е рекъл д-р Филипов, когато има любов, полът е без значение. Та камо ли политическите убеждения. На Мая Манолова и Паунов любовта се простря над цяла бездна от идейни противоречия. Пък какво им е?! Или пък Овчаров и Илияна Йотова - съмишленици, съидейници, пък Овчаров вика, че никога нищо не е имало между тях. Той що така яростно отрича? Само печели, ако хората си мислят, че е имал връзка с Илияна. Тя е идеална. Даже повече от идеална. Поне с 30 кг е повече от идеалната...
Братя Галеви щели да се кандидатират като мажоритарни кандидати в Кюстендилско. Атестат за промените в изборния закон! На днешния ден (за вас вчерашен) през 1923 г. са проведени избори за ХХ народно събрание по мажоритарната система. С 54% от гласовете БЗНС печели 212 от общо 245 депутатски места. Ако пропорционалната система оставя някакъв шанс за опозиция срещу предстоящите бойковщини, при мажоритарната ни остава само възможността след 4 г. да се хапем по гъза каква я мислехме, когато не мислехме ...

2 comments:

Anonymous said...

"Братя Галеви щели да се кандидатират като мажоритарни кандидати в Кюстендилско. Атестат за промените в изборния закон!"- Е, как да не ти се радваме докторе?
Маринов

Anonymous said...

Абе доктора каза че сменя вестника от понеделник, та се излъгах да платя за по-скъпия. Да ама НЕ! Нема го у Монитор. Оказа се, че си е у Експрес. Верно, че не каза от кой понеделник, но стига си си праил гаргара с нас!!!! И искаме секи ден като до сега!!!!